Guide: Fjern et inaktivt telefonnummer fra din Apple ID-konto

Vi guider dig til, hvordan du deaktiverer og sletter et telefonnummer, der ikke er tilgængeligt, da du ikke ejer det længere, fra dit Apple-ID.

Der kan være flere grunde til, at du vælger at udskifte dit telefonnummer, og i mange tilfælde skyldes det skift af teleselskabet, jobskifte eller fordi telefonnummeret bliver spammet.

Hvis du har knyttet et telefonnummer til dit Apple-ID og ikke længere har adgang til at modtage opkald eller sms'er på nummeret, er det en god idé at få nummeret fjernet fra din Apple ID-konto.

Vi guider dig her til, hvordan du deaktiverer et telefonnummer, du ikke længere ejer, fra dit Apple-ID.

Hvad bruger man et Apple ID til?

Dit Apple ID er den konto, du bruger til at tilgå Apple-tjenester såsom App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime og mange andre. Med et enkelt Apple ID og den tilsvarende adgangskode kan du logge ind på alle Apple-tjenester.

Først skal du gøre følgende

Før du deaktiverer og sletter et telefonnummer fra din Apple ID-konto, bør du tjekke, om den iPhone, som telefonnummeret var tilknyttet, stadig er opført på listen over hardware forbundet med din Apple ID-konto. Hvis ja, skal du fjerne den fra kontoen.

Sådan fjerner du en Apple-enhed fra din iCloud-konto

For at fjerne en Apple-enhed fra din iCloud-konto, skal du følge disse trin: 

 1. Gå til icloud.com/find og log ind med dit Apple ID. 
 2. Vælg enheden i listen over Alle enheder til venstre. 
 3. Klik på Fjern denne enhed. Aktiveringslåsen fjernes straks, og enheden fjernes fra Find Min iPhone efter 30 dage.
På ovenstående måde kan du sagtens fjerne en enhed, du ikke længere har fysisk adgang til. Men det er ikke blot her, du skal sørge for, at dit telefonnummer bliver slettet.

Fjern telenummer til login med Apple ID

Det er meget vigtigt, at du sørger for at fjerne inaktive telefonnumre fra dit Apple ID, da du ellers kan risikere, at andre kan få adgang til dine data. For Apple har nemlig gjort det muligt, at du kan bruge enhver registreret mailadresse eller telefonnummer, når du gerne vil logge ind på dit Apple ID. Tanken bag er, at det skal være så nemt som muligt for dig at få adgang til din Apple ID-konto. Men det betyder også, at du skal være ekstra opmærksom på, at du ikke har inaktive telefonnumre - eller for den sags skyld mailadresser - tilknyttet din Apple ID-konto, da disse vil kunne bruges som loginidentitet. 

Vil du gerne fjerne et tilknyttet telefonnummer fra din Apple ID-konto, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Gå til appleid.apple.com og log ind.
 2. I Log på og sikkerhed skal du klikke på E-mail og telefonnumre.
 3. Vælg det inaktive telefonnummer.
 4. Her kan du klikke på – (minus) ikonet og vælge Fjern for at bekræfte.
Nu vil det inaktive telefonnummer ikke længere kunne bruges som muligt loginidentitet til dit Apple ID. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan få adgang til at slette dit telefonnummer, hvis der ikke er opført andre telefonnumre på denne liste. Så har du skiftet telefonnummer, skal du altså først tilknytte dit nye nummer til dit Apple ID, før du kan vælge at slette det gamle nummer. Hvordan du tilknytter et nyt telefonnummer, kan du læse herunder.

Tilføj telefonnummer til login med Apple ID

Hvis du har fået et nyt telefonnummer og du gerne fremadrettet vil kunne bruge dette som loginidentitet til din Apple ID-konto, er det også her du kan gøre dette.

Du kan nemlig tilknytte et nyt telefonnummer til din Apple ID-konto på følgende måde:
 1. Gå til appleid.apple.com og log ind.
 2. I Log på og sikkerhed skal du klikke på E-mail og telefonnumre.
 3. Her kan du klikke på + (plus) ikonet og tilføje et nyt nummer.
 4. Følg trinnene for at tilføje et nummer. Du kan vælge at tilknytte via en sms eller et automatisk taleopkald.
Når du har tilføjet og bekræftet mindst ét ekstra telefonnummer, kan du vælge at slette det inaktive telefonnummer. Det gør du som beskrevet ovenfor.

Fjern telenummer til login med Apple ID (hvis Beskyttelse mod stjålne enheder aktiveret)

I forbindelse med opdatereingen til iOS 17.3 lancerede Apple en ny funktion, nemlig Beskyttelse mod stjålne enheder. Dette er primært lavet for at sikre, at kriminelle ikke kan få adgang til at kunne nulstille din Apple ID-konto via en stjålet iPhone. Har du valgt at aktivere denne funktion på din iPhone, kan du ikke "bare" fjerne et inaktivt telefonnummer fra din Apple ID-konto via ovenstående metode. 

Vil du fjerne et tilknyttet telefonnummer fra din Apple ID-konto, når du har aktiveret funktionen Beskyttelse mod stjålne enheder, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn din iPhone
 2. Gå til Indstillinger 
 3. Vælg kontonavn 
 4. Gå til login og sikkerhed og herefter tofaktorautentificering
 5. Tryk på knappen Rediger ud for Betroede telefonnumre
 6. Tryk på – (minus) ikonet ud for det telefonnummer, der skal fjernes
 7. Tryk på Slet for at bekræfte
 8. Du kan nu blive bedt om at bekræfte via Face ID eller Touch ID
 9. Herefter starter en timer på en time.
 10. Når den tid er gået, kan du godkende igen via Face ID eller Touch og derefter udføre trinnene for at fjerne det uønskede nummer.
Der er tale om en lidt mere omstændig tilgang, men du kan fjerne det inaktive nummer, selvom du har valgt at aktivere Beskyttelse mod stjålne enheder.

Fjern telefonnummer fra opkald, Beskeder og FaceTime

Hvis du har skiftet telefonnummer, er det ikke kun på dit Apple ID, du skal sørge for at få det inaktive nummer slettet. Du bør nemlig også sørge for at opkald, Beskeder og FaceTime på dine andre Apple enheder ikke bliver ved med at være tilknyttet dette gamle telefonnummer. For har du sat din iPad, iPod touch eller MacBook op til at modtage opkald eller beskeder, der også er tilgængelige på din iPhone, skal du huske at slå dette fra igen. Det gør du nemmest ved at ændre adgangskoden til dit Apple ID.  Ved at gøre dette, sørger du nemlig samtidig for, at alle tidligere telefonnumre bliver utilgængelige fra alle dine berørte Apple enheder. Når du logger ind med din nye Apple ID-adgangskode, vil tilgængelige telefonnumre være opdateret med det, du har valgt i ovenstående trin.
Nyere Ældre