Setapp: Alternativ app store til iPhone

Udrulningen af iOS 17.4 åbner op for adgang til alternative app stores, hvilket er en kæmpe nyhed for alle iPhone-ejere bosiddende i et EU-land.

Adgangen til trediepartsappbutikker har til dato været lukket land for iPhone-brugere, hvor alt app-installation har foregået gennem Apples egen officielle App Store.


Efter nyt krav fra EU, har Apple åbnet op for muligheden for at installere alternative App Stores på iPhone med opdateringen til iOS 17.4, så alle med en iPhone bosiddende i et EU-land kan installere apps på en iPhone gennem en anden shop en Apples egen App Store.


Hvad er en trediepartsappbutik?

En trediepartsappbutik er en platform, hvor udviklere og virksomheder kan distribuere og tilbyde apps til brugerne. En trediepartsappbutik er samtidig uafhængig af de officielle app stores herunder App fra Apple.

Fordele og ulemper ved trediepartsappbutikker

Der er både fordele og ulemper ved at installere apps fra en trediepartsappbutik på sin iPhone, som der nødvendigvis skal tages med i betragtning.

Fordele ved trediepartsappbutikker

Først og fremmest kan det være en fordel at installere apps fra en trediepartsappbutik, da platformen er uafhængig, der giver udviklerne mulighed for at være med kreative med deres apps og muligheden for at nå ud til et bredere publikum uden at skulle overholde en række strenge krav og retningslinier fra de officielle butikker

Mange trediepartsappbutikker kan derfor indeholde en række spændende og kreative apps, der ikke er tilgængelige for brugerne  af de officielle app stores. 

Derudover kan apps være billigere at købe i de uafhængige trediepartsappbutikker, da der ikke er en officiel app store, der skal have et stort cut af indtjeningen, hvilket potentielt kan betyde billigere apps til brugerne. Generelt er alternativer altid godt for konkurrencen og forbrugerene.

Ulemper ved trediepartsappbutikker

Der er naturligvis også en række potentielle ulemper ved at downloade apps fra en trediepartsappbutik i form af sikkerhed og risici. 

Nogle trediepartsappbutikker er pålidelig og sikre at bruge, da de opretholder en streng kontrol af apps i butikken, hvor andre trediepartsappbutikker kan indeholde apps med malware, da de pågældende butikker ikke opretholder en streng sikkerhedskontrol, så der er risiko for at installere malware på sin enhed.

Generelt set skal brugere altid være forsigtige med at downloade apps fra ukendte kilder, og generelt er det en god idé at lave et forhåndstjek af den pågældende trediepartsappbutik, før der installeres og downloades apps for at undgå malware og virus på mobilen.

Hvordan virker en tredjepartsapp på iOS?

Tredjepartsapps virker på iOS på samme måde som apps, der er hentet fra den officielle App Store. Brugere kan downloade og installere tredjepartsapps fra alternative appbutikker, som er lavet af andre firmaer end Apple, og processen er den samme som ved download og installation af de pågældende apps på en iPhone.

Setapp er app butik med et twist til iPhone

Setapp fra Macpaw er en app butik, der adskiller sig fra de traditionelle app stores, hvor man kan finde spil og andre underholdningsapps til iOS. I Setapp betaler brugerne et månedligt abonnement for at få adgang til en række nyttige apps, der fungerer som hjælpeværktøjer til iPhone.

Setapps pris og antal apps

For at få adgang til app butikken Setapp, skal man betale et månedligt abonnement på $9.99. Denne tredjeparts app butik har over 240 apps til iPhone.

Hvilke apps er tilgængelige på Setapp til iOS?

Setapp har et udvalg af specialiserede iOS-apps til iPhone, blandt hvilke nogle af de mest populære er CleanMy®Phone, Ulysses, Taskheat og Paste.

Hvordan får du adgang til Settapp?

For at installere Setapp-apps på din iOS-enhed, skal du følge disse trin:

  1. Åbn Setapp på din Mac.
  2. Klik på appen med en iOS-følgesvend (du finder dem alle under “Tilgængelig på iOS”).
  3. Klik på “iOS-app” ved siden af “Installer”-knappen.
  4. Scan QR-koden med din iOS-enhed og installer appen fra App Store.
  5. Klik på “Færdig” og scan den anden QR-kode.

Findes der andre trediepartsappbutikker til iPhone?

Her er tre tredjepartsappbutikker til iOS, som vi vil anbefale:
  • Builds.io: Denne butik lader dig downloade apps, som du ikke kan finde i den almindelige App Store.
  • AppCake: Denne butik lader dig downloade betalte apps gratis og har et stort udvalg af apps og spil.
  • Cydia: Denne butik lader dig downloade apps og tweaks, som normalt ikke er tilgængelige i App Store.

Læs mere om de tre brugbare alternativer til App Store og finde links her.
Nyere Ældre