USB-hub virker ikke med Mac - se vores fix

Se hvad du skal gøre, hvis din MacBook ikke kan finde og godkende din USB-hub, når den er tilsluttet.

Selvom en MacBook mange gange leveres med flere porte, så har mange behov for en USB-hub til udvidelse af mulighederne for tilslutning af eksternt udstyr.

Normalt er den en problemfri proces at tilslutte en USB-hub til en MacBook, men der kan dog lejlighedsvis opstå problemer med, at en MacBook ikke kan genkende en USB-hub, og i disse tilfælde har du som bruger mange gange mulighed for selv at løse problemet.

Sådan fixer du en Mac USB-hub der ikke fungerer

Denne vejledning viser dig, hvad du skal gøre, hvis din MacBook ikke kan genkende din eksterne USB-hub.

1. Luk og genstart din MacBook

Først skal du forsøge dig med at lukke din MacBook og herefter genstarte den, og det skal du gøre på følgende måde:
 1. Gå til Apple-menuen
 2. Klik på Luk ned
 3. Tag strømstikket ud af din MacBook og stikkontakten
 4. Vent cirka et minut og tilslut strøstikket igen til MacBook og i stikkontakten
 5. Tænd nu din Mac igen på afbryderknappen
 6. Tilslut nu din USB-hub for at om den virker sammenmed din MacBook
Virker denne løsning ikke skal du gå videre til punkt 2 i vores vejledning.

2. Afprøv din USB-hub på en anden MacBook

Kan du ikke få din USB-hub til at virke ved at lukke og genstarte din MacBook, så skal du prøve at forbinde din USB-hub primært med en MacBook af samme model og årgang som din egen og sekundært med en valgfri MacBook. Hvis din USB-hub heller ikke virker på en anden MacBook, så er den pågældende USB-hub sandsynligvis defekt. Virker din USB-hub på en anden MacBook, så skal du gå videre til punkt 3 i vores vejledning.

3. Kontrol af portforbindelser på din MacBook

Nu hvor du har konstateret, at din USB-hub rent faktisk virker på en anden MacBook, så skyldes fejlen sandsynligvis ikke USB-hub-hardwaren men derimod evt. problemer med en defekt port på din MacBook. Du kontrollerer USB-porten på din MacBook ved at tilslutte andre eksterne USB-enheder til den pågældende port for at teste denne. Virker disse andre USB-enheder sammen med din MacBook, så er årsagen til, at din USB-hub ikke virker på din MacBook altså ikke en defekt portforbindelse på din MacBook, så skal du nu gå videre til punkt 4 i vores vejledning.

4. Test af kabel og strømforsyning på USB-hub

Et defekt kabel eller en strømforsyning der ikke leverer nok strøm til din USB-hub kan være årsagerne til, at din MacBook ikke kan genkende din USB-hub. Derfor skal du først kontrollere, at din USB-hub er korrekt strømforsynet, da for lidt strøm kan være årsagent til problemet, da de mange USB-enheder har behov for sin egen strømforsyning for at kunne fungere korrekt. Hvis din USB-hub forsynes med strøm via en USB-port i din USB-hub, så prøv at flytte strømforsyningen til en af de andre USB-porte for at se om det løser problemet, og gør det ikke det, så prøv at udskifte strømforsyningen med en anden USB-strømforsyningen for at se om det løser problemet. En anden årsag til at din USB-hub ikke virker på din MacBook kan skyldes, at strømledningen har fået et knæk under gummiet, som du ikke fysisk kan se, og dette tester du samtidig ved at afprøve en anden strømforsyning, der også kommer med en helt ny og frisk ledning. Virker disse løsninger ikke, så skal du gå videre til punkt 5 i vores vejledning.

5. Sørg for korrekt, opdateret software og drivere

Din USB-hub har muligvis brug for sin egen software og drivere for at kunne fungere korrekt sammen med din MacBook. Du skal derfor besøge producentens hjemmeside for at downloade eventuelle opdateringer og korrekte drivere til din USB-hub. Efter du har installeret disse opdateringer og drivere på din MacBook, så frakobler du din USB-hub og genstarter din MacBook, hvorefter du genstarter enheden og tilslutter din USB-hub på ny, og ser om din USB-hub nu virker korrekt på din MacBook. Virker denne løsning ikke, så skal du gå videre til punkt 6 i vores vejledning.

6. Frakobling af andre USB-enheder på din MacBook

Hvis du har sluttet flere enheder til din MacBook, så kan en eller flere af disse enheder være årsagen til, at din USB-hub ikke virker på din MacBook. Lav en frakobling af alle andre enheder på din MacBook, så den eneste enhed der er tilsluttet er din USB-hub, og løser det problemet, kan du efterfølgende tilslutte din andre enheder igen og benytte din USB-hub til dine USB-enheder. Hvis denne løsning ikke virker, så skal du gå videre til punkt 7 i vores vejledning.

7. Sørg for at din MacBook altid er opdateret

I alle sammenhænge skal du altid sørge for, at din MacBook er opdatereret med den seneste software fra Apple, der indeholder eventuelle fejl- og sikkerhedsrettelser. Er din MacBook ikke opdateret, så skal du gøre det, da det evt. kan løse problemet med den defekte USB-hub-forbindelse. For at opdatere din MacBook skal du følge denne vejledning:
 1. Gå til Apple-menuen
 2. Vælg Systemindstillinger
 3. Gå til Generelt
 4. Klik på Softwareopdatering
 5. Er der en tilgængelig softwareopdatering, så installere du denne
Virker denne løsning ikke, så skal du gå videre til punkt 8 i vores vejledning.

8. Køb af en ny USB-hub

Du har sikkert ikke mod på både at udskifte din MacBook og din USB-hub på en gang, så vi vil anbefale dig, at du indkøber en ny USB-hub, som er den billigste løsning, og tester den på din MacBook for at se om det virker. Du bør altid gå efter en USB-hub, der har sin egen strømforsyning, da det giver det bedste resultat, og ikke medvirker til afladning af batteriet på din MacBook.
Nyere Ældre