Sådan lukker du en app på iPhone

 

Hvis en app ikke reagerer eller fryser fast, kan du lukke den og herefter åbne den igen ved hjælp af vores vejledning til alle nyere iPhone-modeller.

Af og til kan man opleve, at en app ikke reagerer eller er frossen fast, og her er den bedste løsning på problemet at lukke den pågældende app og herefter åbne den igen og evt. suppleret med en iPhone-genstart og geninstallering af den pågældende app, hvis det ikke er nok at lukke og åbne den igen.

Vores guide viser, hvordan man lukker en app på iPhone X og nyere modeller herunder iPhone 15, og derudover viser guiden, hvordan man lukker en app på iPhone SE, iPhone 8 og tidligere modeller med en fysisk Hjem-knap.

Den måde, man lukker en app på, afhænger som sagt af den type enhed, man har, og uanset iPhone-modellen er der faktisk tale om en relativ enkel proces.

Lukning af en app på iPhone X og nyere modeller

For at lukke en app på iPhone X og nyere iPhone-modeller som iPhone 14 og iPhone 15, skal denne denne vejledning følges:
  1. På hjemmeskærmen skub opad fra bunden af skærmen og stop kortvarigt midt på skærmen
  2. Skub til højre eller venstre for at finde den app der skal lukkes
  3. Skub opad på eksempelvisning af den pågældende app for at lukke appen
Hvis appen ikke virker efter en den er blevet åbnet igen, så prøv at genstarte enheden, og virker det heller ikke, så prøv at afsinstallere og geninstallere den pågældende app. Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sletter apps på din iPhone.

Lukning af en app på iPhone SE, iPhone 8 og tidligere modeller

For at lukke en app på Phone SE, iPhone 8 og tidligere modeller som iPhone 6S og iPhone 7, skal denne denne vejledning følges:
  1. Tryk to gange på Hjem-knappen for at få oversigten over seneste brugte apps frem
  2. Skub til højre eller venstre for at finde den app der skal lukkes
  3. Skub opad på eksempelvisning af den pågældende app for at lukke appen
Hvis appen ikke virker efter en den er blevet åbnet igen, så prøv at genstarte enheden, og virker det heller ikke, så prøv at afsinstallere og geninstallere den pågældende app. Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sletter apps på din iPhone.

Metoderne til at lukke apps virker også på iPad og iPod Touch.

Nyere Ældre