Home-knap virker ikke på iPhone - se vores løsning

Reagerer hjemme-knappen ikke på din iPhone, eller sidder den fast, så kan du mange gange selv fixe problemet.

Hvis du kigger på de nyere iPhone modeller, har Apple valgt at fjerne home-knappen og i stedet erstattet den med en direkte touch og finger skanner.

Men der findes stadig tusindevis af danskere, der bruger en iPhone med den indbyggede home-knap. Der kan dog periodisk opstå problemer med home-knappen og enten dyre reparationer eller en udskiftning af iPhonen kan blive aktuelt. 

Men heldigvis kan du i visse tilfælde faktisk spare dig selv for turen til en lokal reparatør, og derfor også en potentiel stor reparationsregning, ved at løse problemet med den defekte home-knap selv. 

Mulige årsager til home-knappen ikke fungerer på iPhone

Hvis du oplever problemer med, at din home-knap ikke vil reagere, når du klikker på den på din iPhone, kan der være flere årsager, der spiller ind. Det kan blandt andet være fordi din hjemme-knap på din iPhone er kommet til at sidde i spænd. For den lille knap kan faktisk godt kommer til at sidde helt fastklamt, hvis der har samlet sig støv eller snavs i det lille mellemrum mellem selve knappen og resten af skærmen på din iPhone. Det kan også være noget helt andet, der ligger til grund for, at din hjemknap ikke vil reagere, som den skal. Hvis du eksempelvis har været uheldig og har tabt din iPhone, kan du nemlig risikere, at hjemknappen har fået en fysisk skade. Der kan selvfølgelig også være helt andre årsager til, at din hjemknap på din iPhone ikke virker mere. Det kan være noget, du slet ikke er herre over. For eksempel kan du godt opleve, at home-knappen ikke vil reagere, hvis der har været foretaget en fejlbehæftet udskiftning af selve skærmen på din iPhone. Men det kan også skyldes både softwareproblemer i en nylig iOS-opdatering eller der kan være opstået en fejl i en tredjepartsapp, der påvirker din iPhone på en uforudsigelig måde.

Oversigt over iPhone-modeller med home-knap

Disse iPhone-modeller fra Apple er udstyret med en en fysisk home-knap:
 • iPhone SE 3. gen 
 • iPhone SE 2. gen
 • iPhone SE 1. gen
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 5
 • iPhone 5c
 • iPhone 5s
 • iPhone 4
 • iPhone 4s
 • iPhone 3GS
 • iPhone 3G
 • iPhone 
Bare fordi din iPhone har et par år på bagen, betyder det ikke, at du ikke stadig kan have meget glæde af den. Derfor er der ingen grund til at smide din iPhone direkte til elektronikskrot, hvis du oplever at home-knappen ikke virker. Du bør dog altid holde øje med, hvor længe Apple understøtter din iPhone-model, hvis du vil være fuldt opdateret med både software- og sikkerhedsopdateringer.

Sådan fixer du en iPhone home-button der ikke fungerer

Vi giver dig her 6 gode råd, der muligvis kan afhjælpe problemet, hvis du oplever, at home-knappen ikke længere reagerer på din iPhone.

1. Fjern evt. beskyttelsesfilm, PanzerGlass og cover

Vi gør det i den bedste mening og for at beskytte vores iPhone i hverdagen. Men beskyttelsesfilm, PanzerGlass og covers kan forhindre home-knappen på din iPhone i at fungere korrekt. Så har du problemer med, at din home-knap ikke virker, kan du med fordel starte med at fjerne eventuel fil, glas og cover, som du har valgt at dække din iPhone med. Det er et forsøg værd, hvis det får din iPhones home-knap til at fungere korrekt igen.

2. Kontroller for snavs og støv

Det er ikke meget mellemrum mellem din iPhones home-knap og selve skærmen, men der er lige netop nok til at skidt og støv kan samle sig her. Så fjern evt. ophobet snav omkring home-knappen på din iPhone, hvis denne ikke reagere som den skal. Den bedste metode er at benytte en microfiberklud eller en vatpind til rengøring af overfladen. Især efter du har fjernt et evt. cover kan der have ophobet sig en betydelig mængde støv og snavs omkring home-knappen på din iPhone.

3. Lav en genstart

Som tidligere nævnt, er det ikke kun rent fysiske ting, der kan være skyld i, at din home-knap ikke længere virker på din iPhone. En grundlæggende metode til at rette mindre fejl på en iPhone er ganske simpelt ved at foretage en genstart af enheden. Det gør du ved at holde tænd / sluk-knappen nede og herefter skubbe den virtuelle Slider som vist på skærmen.

4. Opdatering af iOS

Hvis en genstart af din iPhone ikke virker, er en anden metode til at rette eventuelle fejl i softwaren, at du foretager en opdatering af iOS. Dette vil rette eventuelle fejl, der kan have været opstået i forbindelse med tidligere opdatering af iOS, som kan have deaktiveret hjem-knappen på din iPhone. Du kan opdatere dit iOS og derved forhåbentligt rette fejlen med hjemmeknappen på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger på din iPhone
 2. Vælg Generelt 
 3. Herefter vælges Softwareopdatering
Hvis der er nye tilgængelige versioner af iOS, vil de komme frem her.

5. Aktivering af AssistiveTouch

Er det ikke lykkes for dig at få liv i din iPhones hjemmeknap med vores 4 ovenstående råd, så findes der heldigvis en hjælpefunktion indbygget på din iPhone, som gør det muligt at oprettet en Virtuel home-knap, der kan erstatte den defekte fysiske home-knap. Du opretter en Virtuel-Startknap på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger på din iPhone
 2. Klik herefter på Tilgængelighed
 3. Vælg Touch i højre side 
 4. Herefter skal du klikke på AssistiveTouch for aktivering af hjælpefunktionen med den virtuelle home-knap
Du kan bruge den nye startknap på din iPhone som en erstatning indtil den fysiske home-knap bliver fixet.

6. Kontakt Apple-support

Hvis de ovenstående metoder ikke har båret frugt, kan du altid prøve at kontakte Apple-support for at se om de kan hjælpe dig med den defekte hjem-knap på din iPhone. Det er gratis at benytte Apple-support, og de kan hjælpe dig med nogle fejlfindingstrin eller bede dig om at tage din iPad til det nærmeste servicecenter for at få den kontrolleret for evt. fysisk skade.

Nyere Ældre