Home-knappen virker ikke på iPad - prøv vores fix

 

Hvis din iPad-hjemmeknap ikke reagerer, eller hvis den sidder fast, kan du mange gange fixe problemet selv.

Apple har på de nyere iPad modeller fjernet home-knappen og erstattet den med en direkte touch og finger skanner i skærmen.

Alligevel findes der stadigvæk tusindvis af danskere, der har en iPad med indbygget home-knap, og der kan periodisk opstå problemer med knappen, og en dyr reparation eller helt at skifte iPad-model kan blive aktuelt.

I visse tilfælde kan du faktisk spare dig turen til en lokal reparatør og en potentiel stor reparationsregning ved at løse problemet med den defekte home-knap selv. 

Mulige årsager til home-knappen ikke fungerer på iPad

Oplever du problemer med at din home-knap ikke vil reagere og klikke på din iPad, kan det skyldes flere årsager. Din iPad-hjemme-knap kan sidde fastklemt på grund af ophobning af støv eller snavs i mellemrummet mellem knappen og din iPad. Hjemknappen kan også have fået en fysisk skade efter at være blevet tabt på gulvet. Andre årsager til at home-knappen ikke reagerer kan være en fejlbehæftet udskiftning af skærmen eller softwareproblemer i en nylig iPadOS-opdatering eller opstået fejl i trediepartsapps.

Oversigt over iPad-modeller med home-knap

Disse iPad-modeller fra Apple er udstyret med en en fysisk home-knap:
 • iPad Pro fra 2017 og tidligere
 • iPad Air fra 2019 og tidligere
 • iPad Mini fra 2019 og tidligere
 • iPad fra 2019 og tidligere
Bare fordi din iPad har nogle år på bagen, betyder det ikke, at du ikke stadig kan have meget glæde af den. Du kan blandt andet stadig installere apps på en ikke-understøttet gammel iPad. Derfor er der ingen grund til at smide din iPad til elektronikskrot, bare fordi den har en home-knap, der ikke virker. 

Sådan fixer du en iPad home-button der ikke fungerer

Vi giver dig her 6 metoder, der muligvis kan afhjælpe problemet, hvis home-knappen ikke reagerer på din iPad.

1. Fjern evt. beskyttelsesfilm, PanzerGlass og cover

Beskyttelsesfilm, PanzerGlass og et cover, der skal beskytte din iPad mod evt. skader, kan forhindre home-knappen i at fungere korrekt på din iPad, så fjern evt. beskyttelsesfilm, PanzerGlass og cover for at se, om det kan få din iPad-home-knap til at fungere korrekt igen.

2. Kontroller for snavs og støv

Fjern evt. ophobet støv og snav omkring home-knappen på din iPad, og den bedste metode er at benytte en microfiberklud og en vatpind til rengøring af overfladen. Især efter du har fjernt et evt. cover kan der have ophobet sig en betydelig mængde støv og snavs omkring home-knappen på din iPad.

3. Lav en genstart

En grundlæggende metode til at rette mindre fejl på en iPad er ved at foretage en genstart af enheden, og det gør du ved at holde tænd / sluk-knappen nede og herefter skubbe den virtuelle Slider til højre på skærmen.

4. Opdatering af iPadOS

En opdatering af iPadOS er en sikker metode til at rette evt. fejl i softwaren i forbindelse med tidligere opdatering af iPadOS, som kan have deaktiveret iPad-hjem-knappen ved en fejl. Du kan opdatere dit iPadOS og rette fejlen med hjemmeknappen på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger på din iPad
 2. Herefter klikkes på Generelt 
 3. Vælge Softwareopdatering
Hvis der findes nye versioner af iPadOS, vil de komme frem her.

5. Aktivering af AssistiveTouch

Er det ikke lykkes for dig at få liv i din iPads hjemmeknap med vores 4 ovenstående råd, så findes der en hjælpefunktion indbygget på din iPad, som gør det muligt at oprettet en Virtuel home-knap, der kan erstatte den defekte fysiske home-knap. Du opretter en Virtuel-Startknap på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger på din iPad
 2. Klik herefter på Tilgængelighed
 3. Vælg Touch i højre side 
 4. Herefter skal du klikke på AssistiveTouch for aktivering af hjælpefunktionen med den virtuelle home-knap
Du kan bruge den nye startknap på din iPad som en erstatning indtil den fysiske home-knap bliver fixet.

6. Kontakt Apple-support

Endelig kan du prøve at kontakte Apple-support for at se om de kan hjælpe dig med den defekte hjem-knap på din iPad, hvis ingen af de ovestående 5 trin har afhjulpet problemet. Det er gratis at benytte Apple-support, og de kan hjælpe dig med nogle fejlfindingstrin eller bede dig om at tage din iPad til det nærmeste servicecenter for at få den kontrolleret for evt. fysisk skade.

Nyere Ældre