Trackpad virker ikke på Mac, hvordan fixer jeg det i macOS?

Virker den indbyggede mus ikke på din MacBook, så behøver det ikke nødvendigvis være en hardwarefejl. Se hvordan du selv løser de fleste problemer med musepladen i macOS.

Der kan være forskellige mulige årsager til, at pegefeltet ikke virker på din MacBook og det kan det kan enten være et hardware- eller softwareproblem.

En af de hyppigst forekommende årsager til en trackpad ikke reagerer på MacBook er, at der er kommet støv eller skidt i pegefeltet, hvor en hurtig rengøring kan afhjælpe problemet, En anden og ofte forekommende årsag til en ikke-responsiv trackpad på MacBook skyldes eksterne enheder, som er tilsluttet, der blokerer for funktionerne på den indbyggede trackpad, og det løses bedst ved at frakoble alle eksterne enheder og lave en genstart af MacBook.

Derudover kan en fejlbehæftet trackpad ofte skyldes hardwarefejl, hvilket i praksis er en primær eller sekundær komponent, som er gået i stykker. 

Mange gange kan en trackpad der ikke virker på MacBook skyldes en softwarefejl, som du typisk selv kan rette og dermed undgå at sende din MacBook på værksted til en dyr reparation.

De fleste tilfælde kan løses, hvis du følger vores vejledning her.

Sådan løser du problemer med trackpad i macOS

For at løse problemer med trackpad i macOS, så skal du gøre sådan her.
 1. Først skal du opdatere softwaren på din MacBook ved at klikke på Apple-logoet i øverste venstre hjørne af skærmen, og derefter åbne Systemindstillinger og klikke på Softwareopdatering og herefter vælge Opdatér. Du afslutter med en genstart af din MacBook.
 2. Virker din trackpad stadigvæk ikke efter softwareopdatering, skal du gå videre til næste trin, som er en Nulstilling af pegefeltindstillingerne.
 3. For at nulstille pegefeltindstillingerne skal du klikke på Apple-logoet i øverste venstre hjørne af skærmen, og åbne Systemindstillinger, hvorefter du klikker på Pegefelt, og du skal sørge for at tjekke der ikke er et flueben markeret udfor Tryk for at klikke på fanen Peg og klik Tjek, og derudover skal du tjekke, om der er et flueben ud for Rulleretning: naturlig på fanen Rul og zoom.
 4. Nu har du nulstillet pegefeltindstillingerne, og trackpad bør være indstillet og klar til brug igen, men er det ikke tilfældet skal du går videre til næste trin, som er en nulstilling af System Management Controller (SMC).
 5. Kommer der ikke liv i din trackpad igen efter din nulstilling af SMC på din MacBook, skal du går videre til næste trin, som der involverer en nulstilling af PRAM eller VRAM.
 6. For at nulstille PRAM eller VRAM skal du holde tænd / sluk-knappen nede i 10 sekunder, hvorefter du slipper knappen og afventer, at din MacBook lukker helt ned, og herefter trykker du igen på tænd / sluk-knappen og tryk med det samme på tasterne Option + Command + P + R, og hold dem nede i 20 sekunder, og når du slipper tasterne skal du høre startlyden og se Apple-logoet for anden gang, hvorefter du afventer, at din MacBook starter op påny, og du kontrollerer at trackpad fungerer igen.
 7. Virker en nulstilling af PRAM eller VRAM ikke på din trackpad, så går du videre med næste trin, som er sletning af filerne på pegefeltegenskabslisten.
 8. Sletning af filerne på pegefeltegenskabslisten er en kompliceret proces, så vi anbefaler, at du tager en sikkerhedskopi af din Mac.
 9. Når du har oprettet en sikkerhedskopi skal du videre med sletning af filerne på pegefeltegenskabslisten, og det gør du ved at åbne Finder, hvorefter du trykker på Command + Shift + G på tastaturet på samme tid og skriver / bibliotek / præferencer /, afsluttet med at trykke på Enter, hvorefter du skal finde og slette følgende filer (kan du ikke finde dem alle, så blot slet dem, som du ser): 
 10. com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist
 11. com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist
 12. com.apple.preference.trackpad.plist
 13. com.apple.driver.AppleHIDMouse.plist
 14. com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist
 15. Nu afslutter du med at genstarte din MacBook for at tjekke, om problemerne med din MacBook er blevet løst.
Hvis din trackpad stadigvæk ikke virker, så er der sandsynligvis tale om en fejl med selve hardwaren på din MacBook, så skal din enhed til reparation, elles kan du alternativt vælge at benytte en ekstern mus sammen med din MacBook som erstatning for den defekte trackpad.
Nyere Ældre