Guide: Find ud af om din Mac er 64 bit eller 32 bit

 

Har du behov for at vide, om din Mac er 64-bit eller 32-bit, så find svaret med vores hurtige guide.

Apple producerer kun nye Mac-computere med 64-bit processorer, men derfor kan du jo godt få behov for at finde ud af, hvilken processor en gammel Mac bruger.

I vores guider kigger vi på forskellene på Mac med 64-bit og 32-bit processor, og hvilken betydning der har i praksis, og endelig viser vi. hvordan du tjekker, om en Mac har en 64-bit eller 32 bit processor.

Hvad er forskellen på en Mac med 64-bit og 32-bit?

Først og fremmest, så har forskellen mellem 64-bit og 32-bit ikke decideret noget med computerens software at gøre men mere at gøre med processoren i computeren og i dette tilfælde i en Mac. Nu bliver det så lidt teoretisk. En computer kan kun "læse" tallene 0 og 1, som også kaldes binære tal, og hvert 0 eller 1 repræsenterer en bit. Rent lavpraktisk har en 2-bit processor mulighed for at læse 4 forskellige kombinationer: 00, 11, 01 og 10, hvilket i praksis betyder, at jo flere bit en processor består af, jo flere kombinationer kan den håndtere. En Mac med en 64-bit processor kan derfor håndtere langt flere komplekse beregninger end en Mac med 32-bit processor, da den har dobbelt så mange bit at gøre godt med.

Hvad er bedst en Mac med 64-bit eller 32-bit?

Ligesom vi har forklaret ovenfor er den primære forskel mellem 64-bit- og 32-bit-systemer, at 64-bit-systemer kan håndtere langt flere komplekse beregninger end 32-bit-systemer, da der er dobbelt så mange bit at gøre godt med. I praksis betyder det, at en Mac med 64-bit processor og et 64-bit operativsystem (MacOS) kan køre flere programmer hurtigere og med mere jævne overgange sammenlignet med en Mac med 32-bit processor.

Sådan tjekker du om din Mac har en 64- eller 32-bit processor

Her er en vejledning til at finde ud af, om din Mac har en 32-bit eller 64-bit processor:
  1. Klik på Apple-menuen i øverste venstre hjørne af skærmen.
  2. Vælg Om denne Mac.
  3. Under operativsystemversionen og computermodelnavnet vil du se din processor.
  4. Hvis processoren er en Intel Core Solo eller Intel Core Duo, er den kun 32-bit. Hvis processoren er en Core 2 Duo, Dual-core Xeon, Quad-core Xeon, Core i3, Core i5 eller Core i7, er den 64-bit.

Hvis du har købt en ny Mac i 2007 eller senere, er dens processor sandsynligvis 64-bit, og 32-bit har været uforenelig med Mac siden macOS Catalina, der udkom den 7. oktober 2019.

Nyere Ældre