Slør baggrunden på et iPhone-foto på få sekunder

Ingen grund til at betale for fotoapps for at sløre baggrunden på billeder taget med en iPhone, da en moderne iPhone selv kan klare opgaven.

Uanset om du ønsker at fjerne distraherende baggrunde eller skabe en kunstnerisk sløringseffekt, er den indbyggede foto-app i din iPhone mere end i stand til at udføre opgaven.

Teknikken bag sløring af baggrunde på fotos

Teknikken til at sløre baggrunde på fotos går ud på at skabe en visuel effekt, hvor motivet er i fokus, mens baggrunden er ude af fokus. Dette kan ofte opnås ved at bruge en lav blændeåbning på kameraet for at skabe en lille dybdeskarphed, eller ved digital efterbehandling med billedredigeringssoftware, hvor sløringen kan justeres digitalt.

Hvornår bruger man slørende baggrunde på fotos?

Sløret baggrund i fotografier bruges til at forstærke den visuelle effekt ved at isolere motivet skaber en følelse af dybde og fokus på billeder. og der er tale en form for kunstnerisk teknik til at fremhæve dit motiv og give dine billeder et mere professionelt udseende.

Sådan slører du baggrunden på et iPhone-foto

Den nemmeste og hurtigste måde at sløre baggrunden på et billede er at bruge portrættilstand på din iPhone. Følg disse trin for at opnå effekten:
  1. Åbn Kamera-appen på din iPhone.
  2. Tryk på Portræt-mode i bunden af displayet.
  3. Stil dig tæt på dit motiv.
  4. Du vil blive bedt om at træde længere tilbage, hvis du står for tæt på motivet, eller om at nærme dig, hvis du er for langt væk.
  5. Tryk på udløserknappen for at tage billedet.
Det billede du tager, vil nu fremstå med en sløret baggrund.

Sådan slører du baggrunden på et eksisterende iPhone-foto

Du kan også tilpasse baggrundssløringen på et eksisterende billede ved at redigere det og bruge dybdekontrolfunktionen på din iPhone. Denne funktion er tilgængelig på iPhone XR og nyere modeller. For at anvende baggrundssløring på et allerede taget foto med dybdekontrolfunktionen, skal du følge disse trin:
  1. Åbn Fotos-appen på din iPhone.
  2. Find billeder som du vil sløre baggrunden på.
  3. Tryk på Rediger øverst til højre på skærmen.
  4. Tryk på f/nummer øverst til venstre på skærmen.
  5. Anvend skyderen Dybde nederst på skærmen for at justere baggrundssløringen. (Jo lavere f-nummer, desto mere intens bliver sløringen af baggrunden).
På denne måde kan du altid efterfølgende sløre baggrunden på et eksisterende billede.

Sløring af baggrunden på et iPhone-foto med en ældre iPhone

Portrættilstanden er kun tilgængelig på iPhone 7 Plus og nyere iPhone-modeller, og hvis du har en iPhone 6 eller en ældre model, kan du nærme dig dit motiv for at opnå en lignende effekt, mens du sikrer, at fokus forbliver skarpt. Alternativt kan du hente forskelligt fotoapps på App Store, der kan klare opgaven med at sløre baggrunden på et billedet taget med en ældre iPhone. 
Nyere Ældre