Super langsom browser på iPhone - her er hjælpen

 

Oplever du også nogle gange, at din iPhone er irriterende langsom på nettet, så skal du benytte dette simple trick til Safari og Chrome.

Men din iPhone ved hånden er det nemt at gå på nettet og finde informationer om alt fra vejrudsigter til hvilken lækker og inspirerende opskrift, du vil afprøve til aftensmaden. Mobilen er altid lige ved hånden og beregnet til at hjælpe os hver eneste dag.

Derfor bør det være enkelt og ikke mindst hurtigt at gå på nettet med en iPhone. Men det er desværre ikke altid den oplevelse man får. For nogle gange kan det være en frustrerende og langsommelig oplevelse, når du åbner for din internet browser på mobilen.

Derfor bliver din iPhone langsom

Ligegyldigt om du bruger Chrome eller Safari, når du surfer på nettet, så vil din iPhone samle og gemme på din søge historik. Det kan blive noget af en tung bagage at bære rundt på for din browser. Derfor bliver din iPhone stille og roligt langsommere og langsommere på nettet. 

Hvis du vælger at rydde ud i din historik og slette både cookies, historik, cashe og andre søgedata, vil du opleve at din browser får en ny og frisk start. Derved vil den blive mærkbart hurtigere på internettet. Tricket kan bruges uanset om din iPhone bruger iOS 15 eller iOS 16.

Derfor gemmer din iPhone din historik

Når du besøger en hjemmeside, skal din iPhone både downloade fotos, bannere og data. For at gøre denne proces hurtigere, vil de fleste browsere gemme nogle data i en cashe. Dette gør indlæsningen af siden hurtigere næste gang, du besøger den. Det er til stor hjælp, når da gemte data er opdateret og klar til brug, men mindre godt, når de gemte data er forældede. Dette medfører nemlig langsommere indlæsningshastigheder og mærkelig formatering af de hjemmesider, du besøger.

Foretag en clearing i Safari

Safari er den standard browser, din iPhone er leveret med. Mange bruger Safari som den primære browser på deres iPhone. Vær opmærksom på, at når du laver en clearing af Safari, vil du blive logget ud på de hjemmesider, hvor du er logget ind. Du vil derfor blive bedt om at logge ind forfra næste gang, du besøger hjemmesiderne.

For at lave en clearing af dine data i Safari skal du gøre følgende:

 1. Åbn Indstillinger på din iPhone
 2. Vælg Safari fra listen med apps
 3. Vælg punktet Avanceret 
 4. Tryg på Webstedsdata 
 5. Nede i bunden vælges Fjern alle webstedsdata

Foretag en clearing i Chrome

Selvom iPhone er født med Safari som standard browser, er der også rigtig mange iPhone-brugere, der vælger Chrome. Når du skal lave en clearing af dine data i Chrome, skal du gå ind i selve appen. Lige som en clearing i safari, medfører en clearing i Chrome også at du bliver logget ud på alle de hjemmesider, hvor du er logget ind. Derfor skal du også her være opmærksom på, at du selv skal logge ind næste gang du besøger hjemmesiderne.

For at lave en clearing af dine data i Chrome skal du gøre følgende:

 1. Åbn din Chrome app
 2. Tryg på de tre prikker i hjørnet for at vælge menuen
 3. I den menu, der kommer frem vælger du Indstillinger
 4. Vælg Sikkerhed og privatliv
 5. Vælg Ryd browserdata
 6. Vælg et tidsinterval (Du kan vælge imellem "Den seneste time" helt til "Altid")

Nu er din browser ryddet og derved klar til en frisk - og langt hurtigere - start.

Hvor ofte skal jeg gøre det?

Alle folk er selvfølgelig forskellige og har derfor også forskellige mønstre, når det kommer til surfing på internettet. Derfor kan det være svært at sige præcist, hvor ofte du bør lave en clearing af din browser. Men langt de fleste behøver kun at gøre det én eller to gange om måneden. 

Som tommelfingerregel kan du bruge, at din browser trænger til en oprydning, når du oplever at dine søgninger på internettet begynder at blive langsommere. Hvis du besøger et stort antal hjemmesider eller du oplever, at dine søgeresultater er fejlbehæftede, bør du rydde dine data lidt oftere. 
Nyere Ældre