Vil du gerne fortryde en pinlig afsendt iPhone-besked?

 

Har du nogensinde prøvet at sende en iMessage-besked eller mail på din iPhone, som du bagefter virkelig har fortrudt? Så bliver du glad for at de kan fortrydes.


Er du iPhone-bruger, og får du fra tid til anden sendt tekstbeskeder eller mails afsted til din kæreste, mor eller kollega, som de absolut ikke skulle have modtaget, så er der heldigvis hjælp at hente.

Så lad det ikke ødelægge din dag, hvis du får sendt en forkert SMS eller mail, da du både kan redigere og slette beskeder, der allerede er sendt afsted.

Kan jeg fortryde en besked på min iPhone?

Det kan være, at du også har stået i den uheldige situation, at du er kommet til at sende en intim besked til kæresten - eller det troede du i hvert fald indtil du opdagede, at du ved en fejl havde sendt beskeden til chefen i stedet. Men heldigvis er der hjælp at hente. For du kan nemlig fortryde en besked, der aldrig skulle have været sendt afsted. Det kræver blot at din iPhone er opdateret til minimum i iOS 16. 

Sådan sletter eller fortryder du en fremsendt besked på iPhone

Har du sendt en iMessage-besked på din iPhone, som du ønsker at slette eller fortryde, så kan det heldigvis godt lade sig gøre. 

For at ændre eller slette en besked på din iPhone, skal du bare gøre følgende:
  1. Find beskeden 
  2. Hold fingeren nede på den blå taleboble 
  3. Trykke Rediger eller Fortryd send
Herefter bliver beskeden slettet eller redigeret på modtagerens iPhone alt efter, hvilken metode du har valgt selvfølgelig.

Kan jeg annullerer en mail på min iPhone?

De fleste af os, har sikkert prøvet at sende en mail, der ved nærmere eftertanke nok ikke lige skulle have været sendt alligevel. Fremover er der ingen grund til at ærgre sig gul og grøn over denne fejl. For hvis du har opdateret din iPhone til iOS 16 eller nyere version, kan du nu tilbagekalde en fejlagtig sendt mail.

De typiske fejl ved mails

Nogle gange går det lidt hurtigt, når vi sidder ved tasterne. Det er også tilfældet, når der skal sendes mails til familie, arbejdskolleger, venner og bekendte. Derfor kan der ske en fejl eller to, når vi kommunikerer sammen på mail.

Det er ikke atypisk, at man kommer til at lave en dum grammatisk fejl, der fuldstændig ødelægger hele forståelsen af en mail. Det kan også være, at man glemmer at vedhæfte en vigtig fil, eller at det er det forkerte billede, der kommer med i mailen.

Det sker også oftere, end man umiddelbart skulle tro, at nogle kommer til at indsætte den forkerte mailadresse i modtagerfeltet. 

En mail er på nogle punkter lige som et brev. Modtageren kan kun læse, hvad der rent faktisk står og kan ikke høre på tonefald eller aflæse på ansigtsmimikken, hvad der menes med ordene. Et andet lighedspunkt mellem mails og breve er, at når en mail sendt, så er den sendt. 

Hvis du laver en fejl i en mail, vil du helt sikkert ønske, at du kunne tilbagekalde den.

Tilbagekald dine mails

Derfor er der også godt nyt til dig, der har opdateret din iPhone til iOS 16 eller nyere version. For du kan nemlig godt tilbagekalde og fjerne en mail via din iPhone. Funktionen virker dog kun, hvis du bruger den indbyggede Mail-app. Men her kan du så til gengæld i en begrænset tidsperiode tilbagekalde en sendt besked, uanset om den er sendt via iCloud, Gmail, Outlook eller Yahoo.

Inden du forsøger at annullere en mail

For at du kan bruge den nye funktion i iOS 16 skal du bruge Mail-appen på din iPhone til at sende og modtage mails. I modsætning til at bruge selvstændige apps fra tredjeparter som eksempelvis Gmail, giver den indbyggede Mail-app fra Apple dig mulighed for at administrere mailkonti fra blandt andet iCloud, Google, Yahoo, Outlook, AOL mv.

Hvis du vil bruge Apples Mail-app til dine mails, skal du gøre følgende:
  1. Åbn programmet Indstillinger
  2. Gå til Mail 
  3. Vælg herefter Konti
Her kan du tilknytte de konti, som du fremadrettet vil have adgang til i Mail-app.

Sådan annullerer du en afsendt mail på din iPhone

I Mail-appen kan du have én eller flere mailkonti tilknyttet. Du skriver og sender dine mails som du plejer. Hvis du ved en fejl får skrevet og sendt en mail, som du ikke skulle have sendt, er det også i Mail-appen, at du kan tilbagekalde den igen. 

Når du står i indbakken på den konto, din mail er sendt fra, kan du nederst på siden se ordene Fortryd Send med blåt. Som standard skal du trykke på denne knap indenfor 10 sekunder, for at kunne nå at udføre handlingen. Hvis du ikke når det inden for denne tidsgrænse, vil din mail uigenkaldeligt blive sendt afsted, og du vil derfor ikke være i stand til at kalde den tilbage igen.

Hvis du opdager en fejl og trykker på Fortryd Send, vil du automatisk bliver ført tilbage i din mail igen. Nu har du mulighed for at rette på fejlen og sende den afsted igen, når du er færdig. 

Få længere tid til at annullere en mail

Selvom du nu har muligheden for at kunne tilbagekalde en sendt mail, kan det godt være, at du bliver stresset over tidsfaktoren. For 10 sekunder er ikke særlig lang tid, når du både skal nå at indse fejlen samt at reagere herpå inden for tiden. Men der er heldigvis hjælp at hente.

For funktionen virker på den måde, at i stedet for at sende din mail med det samme, har du en bufferperiode på 10 sekunder, inden din Mail-app sender mailen. Denne bufferperiode kan du ændre til lidt længere tid en 10 sekunder, hvis du ønsker det. 

Hvis du ønsker at ændre tiden på denne buffer, kan du gøre det på følgende måde:
  1. Åbn programmet Indstillinger
  2. Gå til Mail 
  3. Vælg herefter Fortryd Send forsinkelse
Du kan nu vælge en ny tidsangivelse, alt efter i hvor lang tid, du gerne vil have mulighed for at annullere en sendt mail.
Nyere Ældre