Ufokuseret og sløret iPhone 15 Pro-kamera - se vores fix

 

Problemer med slørede, ude af fokus og kornede billeder taget med iPhone 15 Pro, så læs vores vejledning til at løse udfordringen.

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max har nogle af de bedste kameraer på markedet, men der er meldinger om, at flere iPhone 15 Pro-brugere oplever problemer med ufokuserede og slørende billeder taget med deres iPhone-kamera. For generelt kan du med din iPhone tage nogle rigtig flotte billeder. Vi har samlet en række tips til hvordan du gør dine udendørs fotos ekstra flotte med dit iPhone-kamera.

I vores vejledning viser vi, hvordan disse iPhone 15 Pro-kamera problemer muligvis kan afhjælpes uden, at det kræver en dyr iPhone-reparation.

1. Rengøring af iPhone 15 Pro-kamera linserne

Første fejlfindingsmetode for at fixe problemet med slørede, ude af fokus og kornede billeder taget med iPhone 15 Pro, er at foretage en rengøring af kameralinserne for at fjerne evt. skidt og snavs. For kameraproblemerne kan godt skyldes beskidte kameralinser. Brug en mikrofiberklud til at afrense kameralinserne og undgå i videst muligt omfang at benytte væske som sprit og brillerens.

2. Fjern etuier og linsebeskyttere fra iPhone 15 Pro-kamera linserne

Linsebeskyttelse, covers og etuier kan være grunden til de slørede og ufokuserede billeder taget med din iPhone 15 Pro, så vi anbefaler at fjerne al den slags ekstern tilbehør og beskyttelse, da de muligvis kan være årsagen til kamera-problemerne.

3. Genstart af iPhone 15 Pro for at fixe kameraproblemer

Hjælper de to første trin ikke, så kan de slørede og ude af fokus kameraproblemer skyldes en fejl i softwaren, så kan problemet muligvis afhjælpes med en genstart af iPhone 15 Pro. 

For at benytte denne fejlfindingsmetode, så skal der altså foretages en genstart af iPhone 15 Pro, og det sker ved at følge disse trin:
 1. Tryk og hold knappen Lydstyrke op eller ned og sideknappen nede samtidigt, indtil slukningsbeskeden kommer frem på skærmen
 2. Swipe til højre for at slukke enheden
 3. Vent et par minutter og tænd enheden igen
Se om en genstart ikke har løst problemet med kameraet på din iPhone 15 Pro.

4. Aktivér makrokontrol og deaktiver makrotilstand i kameraet

Afhjælper en genstart heller ikke kameraproblemerne, så er det videre til næste trin på listen. Tager kameraet på iPhone 15 Pro slørede billeder eller er ude af fokus, når der zoomes ind, så kan det skyldes, at kameraet automatisk skifter til makrotilstand. For iPhone 15 Pro-serien er nemlig udstyret med en dedikeret makrotilstand, som giver dig mulighed for at tage nærbilleder. Løsningen er at aktivere makrokontrol under Indstillinger på iPhone 15 Pro, så det er muligt selv at bestemme. hvornår makrotilstanden skal bruges, når der tages billeder. Dette kan være med til at forhindre slørede eller ufokuserede billeder, når  der tages zoom-billeder.

Der sker ved at sker ved at følge disse trin på iPhone 15 Pro:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Find og tryk på Kamera
 3. Under Kameraindstillinger og rul ned for aktivere til/fra-knappen Makrokontrol
 4. Åbn nu kameraet på enheden
 5. Zoom ind, og et Blomst-ikon (makrotilstand) vises i nederste venstre hjørne af søgeren.
 6. Tryk på ikonet Blomst for at deaktivere automatisk skift af makrotilstand
Fra nu af, når der zoomes ind, skifter det primære kamera ikke automatisk til ultravidvinkelkameraet, og når der skal tages makrobilleder, skal der trykkes på på Blomst-ikonet for at aktivere makrotilstand og derefter fortsættes med at klikke på Makrobilleder.

5. Aktivering af linsekorrektion på iPhone 15 Pro-kameraet

Har aktivering af makrokontrol og deaktivering af makrotilstand i kameraet på iPhone 15 Pro ikke den tilsigtede effekt, skal der arbejdes videre med det næste trin, som er Aktivering af linsekorrektion på iPhone 15 Pro-kameraet, der vil kunne afhjælpe problemet med et sløret og ude af fokus iPhone 15 Pro-kamera. Linsekorrektion er en kameraindstilling, der er aktiveret som standard og hjælper med at forhindre forvrængning af fotos taget med vidvinkelobjektivet. Hvis denne indstilling fejlagtigt er deaktiveret, kan det være årsagen til, at billederne ser slørede ud. 

For at aktivere linsekorrektion på iPhone 15 Pro, skal disse trin følges:

 1. Åbn Indstillinger
 2. Gå til Kamera indstilling
 3. Under Kameraindstillinger rul ned for aktivere til/fra-knappen Linsekorrektion
Prøv at tage et nyt billede, for at se, om dette ikke har løst problemet med kameraet.

6. Nulstilling af alle indstillinger på iPhone 15 Pro

Har trin 1 til 5 ikke løst problemet med ufokuserede og slørende billeder taget med iPhone Pro, så er det på tide at forsøge med en nulstilling af alle indstillinger på enheden, som gendanner alle indstillingerne til standard herunder også kamera-indstillinger på iPhone 15 Pro.

For at foretage en nulstilling af indstillinger på iPhone Pro, skal disse trin følges:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Tryk på Generelt
 3. Vælg Overfør eller nulstil iPhone
 4. Tryk på Nulstil
 5. Vælg Nulstil alle indstillinger
 6. Indtast adgangskoden og bekræft valget
 7. Tryk igen på Nulstil alle indstillinger

Hvis en nulstilling af alle indstillinger på iPhone 15 Pro heller ikke løser kamera-problemer, så anbefaler vi en opdatering af iOS, som muligvis kan indeholde en kamera-fejlrettelse - ellers er sidste mulighed at indlevere enheden til reparation eller købe en helt ny iPhone.

Nyere Ældre