Håndtér Mac-papirkurven som en pro

 

Spar tid ved at bruge vores tips til effektivt at håndtere slettede filer på din Mac som en ekspert.

Papirkurven er ofte et overset element i macOS til trods for, at den udfører en af de vigtigste opgaver på din Mac.

Uden papirkurven vil lagerpladsen på din Mac hurtigt bliver fyldt op med gamle overflødige filer og apps.

Derfor bruger vi denne guide på at give dig nogle smarte tips og tricks til brugen af papirkurven på Mac, så du kan mestre skraldet som en professionel.

Sådan flytter du elementer til papirkurven i macOS

Du kan trække en fil til skraldespandsikonet, højreklikke på et element og vælge Flyt til papirkurv, eller vælge filen og trykke på cmd + delete. Derefter kan du tømme skraldespanden, når du ønsker det.

Sådan tømmer du papirkurven manuelt i macOS 

Et vigtigt element i håndteringen af papirkurven på din Mac som en professionel er, at du med jævne mellem husker at tømme skraldespanden for slettede filer, da det optager lagerplads på din Mac. 

For at tømme papirkurven manuelt på din Mac, skal du følge disse trin:
 1. Højreklik på papirkurv-symbolet i din Macs Dock.
 2. Vælg Tøm papirkurv, og klik derefter på Tøm papirkurv i bekræftelsesfeltet.
 3. Alternativt kan du åbne papirkurven og klikke på knappen Tom øverst til højre.
 4. Eller åbn Finder, og vælg Finder > Tøm papirkurv.
De ovennævnte trin vil tømme hele papirkurven. Hvis du kun ønsker at slette nogle få elementer, skal du åbne papirkurven, markere de ønskede elementer, højreklikke på dem og vælge Slet med det samme og derefter Slet.

At udføre denne opgave manuelt kan være en udfordring, særligt hvis man glemmer at gøre det regelmæssigt. Som alternativ kan du konfigurere din Mac til automatisk at tømme papirkurven for dig.

Sådan tømmer du papirkurven automatisk i macOS

Du kan som sagt indstille din papirkurv i macOS til at tage skraldet for dig automatisk med jævne mellemrum, således papirkurven tømmes automatisk efter 30 dage, uden at du behøver at gøre noget.

Du opsætter macOS til at slette indholdet i papirkurven på din Mac ved at følge disse trin:
 1. Åbn Finder.
 2. Vælg Finder > Indstillinger på din Mac, og vælg derefter fanen Avanceret.
 3. Vælg afkrydsningsfeltet Fjern emner fra papirkurven efter 30 dage.
Så behøver du ikke selv huske på at tømme papirkurven fremadrettet.

Hurtig manuel tømning af papirkurven i macOS

Vil du foretage en hurtig sletning af filerne i papirkurven på din Mac, så skal du trykke på:
 • opt + shift + cmd + del 
Nu bliver indholdet i papirkurven slettet permanent uden, at der først bedes om din bekræftelse først. Dette er den absolut hurtigste og mest effektive måde at fortage en hurtig tømning af papirkurven i macOS på din Mac.

Sådan gendanner du filer fra papirkurven i macOS

Når du har flyttet en fil til papirkurven på din Mac er den ikke endegyldigt slettet, og du har mulighed for at gendanne filen, hvis du får behov for det.
 1. Åbn papirkurven, højreklik på den fil, du vil gemme, og vælg derefter Flyt tilbage i menuen (eller vælg den, og gå til Filer > Flyt tilbage på menulinien).
 2. Du kan også trække og slippe dine valgte filer fra papirkurven til dit skrivebord eller til en anden mappe med musen eller pegefeltet.
 3. Hvis du netop har trukket en fil til papirkurven og ikke har foretaget dig yderligere, kan du trykke på cmd + z for at flytte filen tilbage til dens oprindelige placering, før den blev flyttet til papirkurven.
Husk, at du ikke kan åbne en fil i papirkurven, uden at den er gendannet først. Du har mulighed for at forhåndsvise filens indhold ved at trykke på mellemrumstasten, når musemarkøren er over filen, før du beslutter dig for eventuelt at gendanne den.

Nyere Ældre