Det skal du vide før du køber brugt Apple TV

 

Man kan spare penge og gøre en god handel ved at købe et brugt Apple TV, hvis man følger nogle enkle retningslinjer.

Der er en række ting, man bør tjekke, før man køber et Apple TV brugt, herunder modelnummer, da der er flere generationer til salg på brugtmarkedet, hvor nogle af de tidligere modeller kan væsentligt mindre end det helt nye Apple TV.

Vi gennemgår her de punkter, som man bør tjekke inden man køber et brugt Apple TV på DBA, Gul og Gratis. Facebook Marketplace og lign.

1. Vælg et brugt Apple TV med det rigtige modelnummer

Der findes efterhånden en hel række Apple TV modeller, hvor man bør gå uden om Generation 1 og Generation 2, der ikke kan benyttes til moderne streaming med TV-apps. Er man heldig er det muligt at streame indhold ved hjælp af AirPlay fra en iPhone og lign. Apple TV generation 3 er lidt mere moderne og tilbyder stadigvæk lidt sammenlignet med de forrige generationer. Apple TV 3 fungerer stadigvæk sammen med enkelte apps som Netflix og Apple TV, hvor den resterende streaming skal foregå via AirPlay. Det koster lidt mere, men vi anbefaler, at man køber et brugt Apple TV generation 4 og fremefter op til Apple TV 4K, der er udstyret med tvOS og egen app butik. hvilket giver den mest helstøbte streamingoplevelse.

Hvis man vælger at købe et brugt Apple TV 4K, som er topmodellen, skal man være opmærksom på et par forhold. Skal man have det maksimale ud af et Apple TV 4K skal dit TV understøtte 4K-opløsning og streamingudbyderen skal ditto understøtte/levere 4K-indhold.

2. Tjek at det brugte Apple TV fungerer

Først og fremmest, så skal det brugte Apple TV kunne tænde og slukke, og den tilhørende fjernbetjening skal virke, da man ellers skal købe en ny fjernbetjening eller betjene det brugte Apple TV med en iPhone. Derfor er det en god idé med et personligt fremmøde hos sælger, så man i praksis, kan tjekke standen på det brugte Apple TV, så man er sikker på, at det fungerer korrekt, før man overfører pengene til sælger.

3. Det brugte Apple TV skal være nulstillet

Før et Apple TV skifter hænder og overgår til en ny ejer, skal enheden være nulstillet, og det skal den sælgeren som den tidligere ejer sørge for inden den brugte enhed skifter hænder, da det kræver Apple ID og adgangskode at nulstille enheden.

4. Lav et sikkerhedstjek af sælgerprofilen

Når man køber brugt elektronik fra en privatperson på DBA, Gul og Gratis og lign., er man ikke beskyttet af købeloven, da sælgeren typisk sælger varen som beset eller uden ansvar, hvorfor man som køber bør bruge et par minutter på at tjekke sælgerens oplysninger. Det er altid et godt tegn, hvis sælgerprofilen har et par år bagen, og sælger har valideret sig med MitID, da det giver en ekstra sikkerhed for køberen.
Nyere Ældre