Fortryd indtastning på iPhone med smart trick

Smart trick lader dig fortryde din indtastede tekst på din iPhone, uden at du skal ryste den som en gal.

Du kender sikkert allerede til tricket, at du kan fortryde en indtastning på din iPhone ved at ryste den. Men  har du ikke lyst til at stå og flagrer med din iPhone hver gang du vil fortryde en tekst, så findes der et skjult trick, der gør det super nemt for dig at fjerne ændringer på din iPhone.

Slet tekst ord for ord på iPhone

Der findes flere måder, hvorpå du kan angribe opgaven at slette en tekst på din iPhone. For har du skrevet noget, du derefter fortryder, kan du altid vælge at gå den slagne vej og holde backspace nede for at slette ordene i teksten en ad gangen. Er det en længere tekst, du gerne vil slette kan dette både være super irriterende og tage lang tid. Men det er en måde, hvorpå du kan slette en tekst på din iPhone, som du har fortrudt.

Slet tekst via markering på iPhone

En anden måde at slette en uønsket tekst på, er ved at markere hele tekststykket og derefter slette det. Dette er også en effektiv måde, at fjerne en tekst fra din iPhone på, men du kan opleve, at det kan være besværligt at markere teksten uden at din iPhone går helt amok og markere alt for hurtigt. Så ofte kan du ende med, at der er markeret alt for meget tekst og at du så derfor må starte forfra med selve markeringen.

Slet tekst ved at ryste din iPhone

En helt tredje måde, hvorpå din kan få din iPhone til at slette en tekst, som du ikke er tilfreds med, er ved at ryste din iPhone fra side til side. Denne bevægelse gør, at din iPhone fortryder eller gentager det, du har skrevet. Det er en hurtigere måde end de to ovenstående, men det er også en måde, der kan tiltrække sig for meget opmærksomhed, hvis du er i et rum med mange andre mennesker. For det skiller sig hurtigt ud, hvis der er en person, der sidder og ryster med sin iPhone som en gal.

Slet tekst med et enkelt swipe på din iPhone

Hvis du gerne vil kunne slette en tekst hurtigt og effektivt på din iPhone, uden at være nødsaget til at efterligne én, der har rystesyge, har vi et smart trick til dig. For du kan nemlig slette en tekst kun ved hjælp af et enkelt swipe på din iPhone. 

Du kan fortryde den tekstlinje, du netop har skrevet, ved at bruge tre fingre. Du skal nemlig sætte dem på skærmen og herefter stryge til venstre. Denne bevægelse fjerner den sidste linje. Så er det bare at gentage, hvis du vil slette flere linjer.

Det er et trick, der ikke er særligt udbredt, men det er yderst effektivt. Det er ikke kun, hvis du har skrevet en tekst, du ikke er helt tilfreds med og derfor gerne vil slette igen, at du kan bruge swipet. For dette trick kan nemlig også hjælpe dig med at fortryde, hvis du ved en fejl er kommet til at slette en tekst ved en fejl. For ved at swipe over skærmen på din iPhone, kan du nemlig også få en slettet tekst frem igen. 

Hvis du kommer til at slette for meget tekst ved et uheld, kan du få teksten frem igen ved blot at bruge dine tre fingre og stryge til højre på skærmen.

Klip og indsæt tekst på iPhone

Som et lille ekstra trick, vil vi gerne påpege, at det ikke kun er sletning af tekst, du kan bruge de tre fingre til. For du kan nemlig også nemt og hurtigt kopiere en tekst fra skærmen af din iPhone ved at bruge tricket med de tre fingre på skærmen. For at kopiere en tekst, skal du blot klemme skærmen ud med tre fingre, når du står på teksten. Når du gerne vil indsætte teksten igen, skal du gøre den modsatte bevægelse og klemme sammen og zoome ind med fingrene.

Vil du gerne have et overblik over funktionerne du kan bruge de tre fingre til, kan du også hurtigt få dette på din iPhone. Du skal blot trykke på skærmen af din iPhone med alle tre fingre. Herefter kommer en menu frem, der viser dig alle de hurtige genveje, der er tilgængelige med tre fingerbevægelser. Så selv hvis du ikke helt kan huske bevægelserne, kan du via menuen vælge at kopiere, klippe, indsætte, gentage og fortryde i din tekst. Så selvom du måske ikke lige kan huske den specifikke gestus, kan du nemt få adgang til at redigere i teksten på din iPhone ved hjælp af bare tre fingre.

Det er rart at vide, at en indtastningen af en tekst hurtigt og nemt kan fortrydes på din iPhone, men vidste ud også, at du kan fortryde en iMessage-besked eller en mail afsendt fra din iPhone, som du bagefter virkelig har fortrudt. Vi har nemlig tidligere skrevet om, hvad du skal gøre, hvis du hellere end gerne vil fortryde en pinlig afsendt iPhone-besked.
Nyere Ældre