Glem iPhone 16 den store nyhed bliver iPhone 17

Efter det seneste læk, kan det være en god idé at springe den kommende iPhone 16 over og vente på iPhone 17, som forventes at bringe store nyheder.

Selvom iPhone 16-serien stadig er under udvikling og flere måneder fra at blive lanceret, tyder et nyt læk på, at det kunne være fordelagtigt at vente på iPhone 17, som tilsyneladende vil introducere en betydelig ny funktion.

En større skærmopgradering skulle efter signende komme næste år til den kommende iPhone 17, som på flere måder kan komme til at overflødiggøre iPhone 16 som en overgangsmodel, indtil iPhone 17 lander i butikkerne.

Ny skærmteknologi kan betyde en iPhone-revolution

Apple vil tilbyde LTPO OLED-skærme på tværs af alle fire modeller startende med næste års iPhone 17 ifølge vedholdende rygter på diverse online medier med indsigt i Apple og dets produkter.

LTPO OLED er den tekniske betegnelse for Apples mest avancerede iPhone-skærm, der tilbyder 120 Hz ProMotion-ydeevne sammen med en 1 Hz always-on-skærm.

Det drejer sig om en skærmteknologi, som allerede findes i iPhone 15 Pro-modellerne, men som aldrig er blevet implementeret i de mindre dyre iPhone-modeller, og som nu forventes at blive tilbudt i den kommende iPhone 17-grundmodel.

Samlet set kommer det til at give en iPhone 17-skærm, der vil være bedre til at spille spil og se videoer på sammenlignet med iPhone 16-grundmodellen, der ikke forventes at få den samme opgradering af skærmteknologien.

AI kommer til at fylde en hel del i iPhone 17

Apple planlægger allerede en udrulning af AI-teknologien sammen med iOS 18, så eksisterende iPhone-modeller fra iPhone 15 til iPhone XR skulle få de første grundlæggende AI-funktioner.

AI-teknologien stiller store krav til hardwaren til trods for, at Apple planlægger at køre en hel del AI-funktioner i skyen, så det tilfører deres iPhone nogle ekstra kræfter. Kigger vi særskilt på den lokale hardware i iPhone 17, så kommer enheden til at tilbyde større hukommelse og hurtigere chipset sammenlignet med den kommende iPhone 16, hvorfor iPhone 17 har flere kræfter til at håndtere AI-teknologien for brugerne tilfredsstillende vis.

Apples kommende forsøg på AI vil også være mere moden og tilbyde flere avancerede funktioner, når iPhone 17 præsenteres til næste år, alt 2025.

Grunde til at iPhone 16 kan være en overgangsmodel

For dem, som ikke ønsker at investere en stor sum penge i en iPhone Pro-model, opstår spørgsmålet: Skal man købe årets iPhone 16, selvom den har en skærm, der er mindre end ideel, eller skal man vente et år mere på iPhone 17? Hvis skærmkvaliteten er vigtig, kan det sidste være den bedste løsning.

Derudover forventes iPhone 17 også at komme med mere kraftfulde processorer og avancerede kunstig intelligens-funktioner, hvilket vil gøre den bedre egnet til AI-opgaver.

Det ser derfor ud til, at iPhone 16 på mange måder kan blive en overgangsmodel, mens vi ser frem til næste års mere kraftfulde iPhone 17.
Nyere Ældre