Se hvordan du bruger Apple CarPlay trådløst uden ledning

Vil du gerne have trådløst CarPlay under køreturen, så se dine muligheder for at droppe ledningen og USB-porten i bilen.

Du behøver absolut ikke være en ekspert til Apple CarPlay for at få etableret trådløst Apple CarPlay i bilen.

Et fundamentalt krav der skal være opfyldt for at du kan få trådløst Apple CarPlay under bilturen er, at din bil understøtter Apple CarPlay fra fabrikken eller via eftermontering.

Hvad er Apple CarPlay?

Ved at tilslutte din iPhone til CarPlay i bilen, får du adgang til trin-for-trin navigation, kan foretage opkald, sende og modtage beskeder, lytte til musik, hvor det hele præsenteres på den indbyggede skærm i bilen. det betyder med andre ord, at du får indholdet fra din iPhone forstørret op og muligheden for at betjene funktionerne via bilens infotainmentsystem-skærm.

I praksis virker CarPlay ved at afspejle en iPhones interface på bilens infotainmentsystem, hvilket øger bekvemmeligheden og mindsker distraktioner og gør køreturen langt mere sikker, da CarPlay reducerer nødvendigheden af at interagere med din iPhone, mens du kører.


Hvad kræver Apple CarPlay?

Apple CarPlay kræver en iPhone med iOS 7.1 eller nyere, som understøtter og er kompatibel med Apple CarPlay. Men det kræver også at bilens infotainmentsystem også understøtter Apple CarPlay.

Hvordan får man trådløst Apple CarPlay i bilen?

En af de mest almindelige metode til at bruge Apple CarPlay i bilen er at smide en ledning i USB-porten i køretøjet, da det automatisk kobler din iPhones CarPlay sammen med bilens infotainmentsystem og samtidig oplades batteriet i din iPhone. 

Når vi kigger på at at få trådløst Apple CarPlay i bilen, så findes der basalt to metoder. Den første metode er, at bilens infotainmentsystem allerede understøtter trådløst CarPlay, Den anden metode er at købe en smart trådløs adapter til Apple CarPlay, der automatisk opretter en trådløs forbindelse i bilen, som Apple CarPlay kan koble sig på.

Bilen understøtter trådløst Apple CarPlay

Hvis din bil understøtter trådløs CarPlay, kan du begynde at bruge Apple CarPlay trådløst på følgende måde: Indstil CarPlay ved at trykke på stemmestyringsknappen på rattet og følg instruktionerne på din iPhones skærm samt bilens infotainmentsystem.

Trådløst Apple CarPlay i bilen med trådløs adapter

Heldigvis er du ikke afskåret fra at få trådløst Apple CarPlay blot fordi din bil ikke understøtter dette fra fabrikkens side. For du kan nemlig få en trådløs adapter til Apple CarPlay. Denne kan findes online fra cirka 300 kroner og opefter. Opsætningen via en adapter er hverken besværlig eller varierer ret meget fra adapter til adapter. Processen med at opsætte en trådløs adapter til Apple CarPlay er faktisk ret enkel, og her er de trin, som du skal følge:
  1. Tilslut adapteren: Tilslut adapteren i bilens USB-port.
  2. Par din iPhone: Par din iPhone med adapteren over Bluetooth under Indstillinger på din iPhone.
  3. Tænd for tændingen: Kontroller, at tændingen er aktiveret, og displayet lyser i bilen.
  4. Åbn CarPlay: Lås din iPhone op, og processen med aktivere CarPlay går i gang.
  5. Tillad brug af CarPlay: Nu skal du tillade brugen af CarPlay, når din enhed er låst.
  6. Aktivér trådløs CarPlay: Aktivér nu trådløs CarPlay ved at trykke ja på din iPhone.
Når den trådløse forbindelse er etableret, skal din iPhone automatisk oprette forbindelse til CarPlay, hver gang du er i bilen.

Oplever du problemer med at få den trådløse adapter til at virke, så anbefaler vi dig, at søge hjælp på producentens og Apples hjemmeside.
Nyere Ældre