Nye funktioner til Apple CarPlay

iOS 18 tilføjer 5 nye praktiske funktioner til CarPlay, der samlet giver brugeren en mere helstøbt oplevelse.

iOS 18 har handlet meget om den kommende implementering af Apple Intelligence (AI) på iPhone, men den store opdatering indeholder også en række nye funktioner til Apple CarPlay, som vi tager et kig på her.

De nye funktioner virker, om du bruger Apple CarPlay trådløst eller med ledning i bilen, og du behøver ikke være en CarPlay-ekspert for at få det maksimale ud af de nye funktioner.

Der er som altid med Apples opdateringer tale om mange bække små, da det er en masse små forbedringer, der giver en samlet bedre brugeroplevelse uden, at der på nogen måde er tale om en revolution eller et helt nyt CarPlay-system.

Nyheder i CarPlay på iOS 18

CarPlay i iOS 18 byder på flere nye funktioner, herunder stemmestyring, som gør det muligt at navigere og styre apps med tale, farvefiltre til at hjælpe personer med farveblindhed, og lydgenkendelse, der giver notifikationer om kørselsrelaterede lyde for døve eller hørehæmmede.

Vi lister her de 5 kommende CarPlay-nyheder på iOS 18.

1. Kontakt fotos i appen Beskeder

iOS 18 tilføjer kontaktbilleder ud for navne i appen Beskeder, hvilket gør det nemmere at identificere samtaler med et enkelt blik, og de samme kontaktbilleder er også synlige i notifikationer i appen Beskeder.

2. Indstillinger for lydløs tilstand

iOS 18 tilføjer muligheden for, at brugeren under Indstillinger kan vælge, at lydløs tilstand på dennes iPhone automatisk skal slås til eller fra, når enheden er tilsluttet CarPlay i bilen.

3. Farvefiltre

Apple har i iOS 18 valgt at udvide farvefiltrene til CarPlay, som er en tilgængelighedsfunktion, der kan hjælpe farveblinde personer med at skelne mellem farverne på CarPlay-skærmen. Der vil være en gråtoneindstilling og tre andre farvefiltre at vælge imellem for brugerne.

4. Stemmestyring

Stemmestyring får med iOS 18 yderligere en ny tilgængelighedsfunktion, som giver brugeren mulighed for at styre CarPlay udelukkende med Siri-stemmekommandoer ved hjælp af den tilsluttede iPhone. Grundlæggende giver det udvidede muligheder for at navigere og styre apps ved hjælp af talekommandoer.

5. Lydgenkendelse

iOS 18 udvider lydgenkendelsesfunktionen til CarPlay, hvilket giver notifikationer om kørselsrelaterede lyde som bilhorn og sirener. Denne funktion kan være særligt nyttig for chauffører og passagerer, der er døve eller hørehæmmede.

Mens vi venter på næste generation af Apple CarPlay

Vi kan som dedikerede og tilfredse CarPlay-brugere nyde godt af de 5 nye funktioner til det eksisterende Apple CarPlay-system, mens vi venter på næste generation af CarPlay, der kommer til at indeholde en dybere integration med den pågældende bils betjening. Den næste generation af CarPlay vil være yderst tilpasningsvenlig, hvilket giver bilproducenterne mulighed for at skræddersy systemets design til unikt at passe til deres køretøjer.
Nyere Ældre