Kom godt i gang med Apple HomePod

Få god lyd i hjemmet med Apple HomePod, og se hvor let du kommer i gang.

Med både HomePod og HomePod mini i hjemmet kan du skrue op for alt det, du gerne lytte til. Samtidig kan højttaleren være en integreret del af dit intelligente hjem og byder på nemme tilslutnings­muligheder og indbygget Siri.

Hvad er Apple HomePod?

Apple HomePod er en intelligent højttaler, der kombinerer Apple-udviklet lydteknologi og avanceret software. Apple vil gerne sætte en ny standard for lydkvalitet med den lille højttaler. HomePod fungerer perfekt sammen med andre Apple-enheder som eksempelvis Apple TV og kan bruges til at afspille musik, besvare opkald, foretage personlige anmodninger og meget mere. HomePod kan også bruges som en intercom og kan tilpasses med forskellige indstillinger og automatiseringer. HomePod mini er en mindre version af HomePod, der også fungerer med Apple Music, Apple Podcasts og tusindvis af radiostationer.

Opsætning af Apple HomePod

Hvis du skal sætte Apple HomePod op, kan du gøre det ved at følge disse trin:
  1. Tilslut HomePod til en stikkontakt og vent på, at lyset på toppen blinker hvidt og en opstartlyd afspilles
  2. Hold din ulåste iOS- eller iPadOS-enhed inden for få centimeter af HomePod
  3. Tryk på HomePod-feltet i Hjem-appen på din iPhone
  4. Skub op eller tryk på knappen Indstillinger og konfigurer derefter indstillingerne til HomePod
Hvis opsætningsskærmen ikke vises, kan du åbne Hjem-appen på din iPhone eller iPad, trykke på Tilføj, vælge Tilføj tilbehør, vælge HomePod og herefter blot følge instruktionerne på skærmen.

Hvordan virker Apple HomePod?

Apple HomePod fungerer som en såkaldt intelligent højttaler, der kombinerer Apple-udviklet lydteknologi og avanceret software. HomePod har en bashøjttaler i Apple-design med klar baslyd og en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med ren akustik i det høje. Du kan både bruge HomePod til at afspille musik, besvare opkald, foretage personlige anmodninger og meget mere. Du kan også bruge HomePod som en intercom og den kan tilpasses med forskellige indstillinger og automatiseringer. Siri på HomePod kan genkende op til seks personer og kan reagere på personlige anmodninger til musik, beskeder, påmindelser og meget mere.

HomePod kan sende advarsler fra din røgalarm

Men det er ikke kun musik og underholdning, som du kan bruge din HomePod til. For du kan også indstille din HomePod til at sende advarsler, når en røgalarm lyder. Alle HomePod modellerne kan sættes op til at lytte efter de lyde, som din røgalarm udsender i tilfælde af fare. Hvis din HomePod opfanger en sådan advarselslyd fra din røgalarm vil den sende en notifikation til enten din iPhone eller dit Apple Watch - alt efter, hvordan du har valgt, at den skal advare dig.

Virker på alle HomePod modeller

Selvom det er rimelige nyt, at din HomePod kan sende advarsler til dig, har Apple valgt, at funktionen skal være tilgængelig på både de nye og de tidligere modeller. Det kan være, at du skal opdatere din enhed, for at du kan få tilgang til funktionen.

Sådan virker HomePod advarsler

Når du først har aktiveret funktionen, vil din HomePod kontinuerligt lytte efter bestemte lyde såsom røgalarmer og herefter vil enheden sende en besked til dig, hvis den opfanger en alarm. Hvis du har installeret et sikkerhedskamera i samme rum med HomeKit-understøttelse, kan du endda vælge, at du gerne vil have live video, når en alarm lyder i dit hjem.

Sådan indstiller du HomePod til at sende dig advarsler

For at indstille din HomePod til at sende advarsler fra din røgalarm, skal du først og fremmest sørge for, at din iPhone og din HomePod er fuldt opdaterede til nyeste software. Herefter skal du gøre følgende:
  1. Åbn appen Hjem på din iPhone og vælge HomePod
  2. Åbn dine HomePod-indstillinger, og vælg Lydgenkendelse
  3. Aktivér røg- og CO-alarm
Nu vil din HomePod sende advarslerne fra din røgalarm direkte videre til din iPhone.

Der er tale om en fremragende indbygget sikkerhedsfunktion og det er meget billigere for dig at bruge din HomePod end det vil være for dig at udskifte alle dine røgalarmer i dit hjem med nye smarte internetaktiverede røgalarmer, der på samme måde kan give dig besked, når de opdager farer. 

Smart røgalarm

For det er ikke kun HomePod, der kan give dig besked, hvis der opstår røg eller ild i dit hjem. Det gør en smart røgalarm også. En smart røgalarm er en røgalarm, der er tilkoblet hjemmets Wi-Fi-netværk og kan sende et signal til din mobiltelefon, hvis der registreres røg og alarmen går i gang. Den smarte røgalarm kan give ekstra tryghed, da den advarer dig om røgudvikling, selv når du ikke er hjemme. Du kan også have flere smarte røgalarmer på det samme Wi-Fi-netværk og se dem alle i app'en. Smarte røgalarmer kan også have andre funktioner, såsom at have en levetid på 10 år. Smarte røgalarmer er en del af det smarte hjem, som er et udtryk for det voksende marked af smarte enheder og dimser til brug i hjemmet.

Sådan indstiller du en smart røgalarm til at sende dig advarsler

For at indstille din smart røgalarm til at sende advarsler, skal du først og fremmest investere i en eller flere smarte røgalarm, der understøtter og kan sende smartphone-advarsler i realtid. Du skal herefter downloade røgalarmens app til din iPhone, iPod Touch eller iPad. Hvis din røgalarm registrerer røg eller advarer om en anden fare, vil denne så også automatisk sende en push-besked til de enheder, du har valgt at koble den via appen. Du kan også aktivere smarthome-sikkerhedsfunktioner, såsom at modtage advarsler om elektroniske lyde, der er særlige for dine omgivelser. 

Hvad koster Apple HomePod?

Ifølge Apple's hjemmeside koster Apple HomePod 2.599 kr. 
Nyere Ældre