Så nemt downloader du en YouTube-video på iPhone

Det kan være handy lige at kunne hente og gemme en YouTube-video på din iPhone til senere brug, og der er ret nemt i praksis med denne vejledning.

Hvis du gerne vil have mulighed for at se videoer fra YouTube, selv når du ikke er online med din Mac, kan du nemt gøre dette. Du skal blot sørge for at downloade videoerne. Vi viser dig her, hvordan du gør.

YouTube vokser

Lige siden den første video blev lagt op og delt på YouTube i april måned 2005, er YouTube bare vokset og vokset. YouTube tilbyder videoer og tidsfordriv af både kortere og længere karakter. Det går rent ind hos brugerne. Det betyder, at alle brugerne tilsammen ser 1.000.000.000 timers YouTube video hver eneste dag. Det kan omskrives til, at hvert eneste indbygger på hele Jorden i gennemsnit ser 8,4 minutters YouTube-video hvert eneste dag året rundt.

Udover små korte videoer fra privatpersoner er YouTube også stedet, du skal gå hen, hvis du vil se videoindhold fra både store medievirksomheder og uafhængige skabere. Så du kan finde rigtig meget og sjov underholdning her. Men YouTube er og bliver en tjeneste, der er baseret på streaming. Derfor er det lettest at se videoer fra YouTube, når du er online.

Download fra YouTube

Men derfor ikke sagt, at du ikke kan se videoer fra YouTube, hvis du ikke har forbindelse til nettet og kan se dem online. Du bliver dog selv nødt til at gøre en indsats, hvis du vil se videoer, når du er offline. Heldigvis kan du godt downloade videoer fra YouTube til din iPhone. Så har du adgang til at se dem, også selvom du er offline.

Sammenlignet med andre streamingtjenester er det nemlig slet ikke så ligetil at downloade fra YouTube til din iPhone. Hvis du nogensinde har prøvet at downloade en video fra enten Netflix, Disney Plus eller lignende for at kunne se den offline, har det sikkert været en relativt simpel øvelse, du skulle igennem.

Du kan også vælge at downloade YouTube videoer på din Mac i stedet. Dette er perfekt til de tidspunkter, hvor du vil sikre dig, at du kan se indholdet fra YouTube på en større skærm end din iPhone tilbyder. Vi har tidligere skrevet om, hvordan du downloader YouTube video på din Mac

Hvorfor YouTube offline

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil kunne se en eller flere videoer fra YouTube, når du er offline. Det kan være fordi du skal med et transportmiddel, på ferie eller blot gerne vil have underholdningen lige ved hånden uanset om du har forbindelse til nettet eller ej. Det er bare rart og belejligt at nyde dit yndlings-tv-shows og film også selvom du ikke kan tilgå en WiFi eller mobilforbindelse. 

YouTube Premium

Hvis du vil downloade videoer fra YouTube på din iPhone, skal du have YouTube Premium. Det skal siges, at der er andre måder at downloade YouTube-videoer på, men der er udfordringer ved alle måderne. Vi har valgt ikke at gennemgå de måde, hvorpå du kan downloade fra YouTube uden at have et Premium, da det er en overtrædelse af deres servicevilkår.

Du skal altså starte med at tegne et abonnement på YouTube Premium. Det koster 119 kr. pr. måned. Men så får du også både mulighed for at downloade, annoncefrit YouTube samt reklamefrit YouTube Music. Den første måneds abonnement kan du tegne helt gratis. Så får du også lige muligheden for at prøve det af, inden du betaler første gang

Husk at dine downloadede videoer forbliver i selve YouTube appen, ligesom det også er tilfældet med Netflix og andre streamingtjenester. Så lad være med at afinstallere din YouTube app, før du hopper på flyet, ellers sletter du alle de videoer, du lige har brug tid på at downloade. 

Download YouTube video til din iPhone

For at kunne downloade videoer fra YouTube til din iPhone skal du først sikre dig, at du er logget ind, og at din Premium-konto er aktiv. Herefter skal du gøre følgende:
  1. Åbn YouTube appen på din iPhone
  2. Find og tryk på den video, du vil downloade
  3. Tryk på knappen Download i menuen under videoen
Sådan downloader du en video. Hvis du ønsker flere videoer, der skal være tilgængelige for dig at se offline, skal du blot gentage processen.

Afspil downloadet YouTube video

Når du har fået den eller de ønskede videoer downloadet fra YouTube, skal du selvfølgelig også kunne afspille dem. Det er jo hele idéen med at downloade videoer til din iPhone.  Det gør du på følgende måde:
  1. Åbn YouTube appen på din iPhone
  2. Tryk på sektionen Bibliotek i den nederste menu
  3. Dine downloadede videoer vil være placeret i afsnittet Downloads
  4. Vælg den ønskede video og tryk afspil
På denne måde kan du altid se de videoer, som du har downloadet fra YouTube. Selv hvis du befinder dig et sted, hvor det ikke er muligt at oprette forbindelse til internettet.

Slet downloadet YouTube video

Det kan være, at du når at se alle dine downloadede videoer i dit bibliotek og ikke har behov for dem mere. Det er heldigvis lige så nemt slette en downloadet video, som det var at downloade den. Du skal blot vælge den eller de videoer, du gerne vil slette og klik på knappen Download igen, så er videoerne væk for altid. Så kan du jo passende fylde dit bibliotek med nye videoer i stedet.

Se YouTube videoer overalt

Nu kan de selv styre hvor og hvornår du gerne vil have adgang til de downloadede videoer fra YouTube. Det kan være smart at have en samling videoer klar på din iPhone, hvis du har lidt ventetid, som du gerne vil have til at gå hurtigere. Men det er også rigtig smart, hvis du har nogle børn på bagsædet af en bil, som du gerne vil distrahere på en lang køretur.
Nyere Ældre