Skal jeg spare penge og vælge en iPad Pro fremfor en MacBook Pro?

Vælger du at tilkøbe et tastatur til den store 12,9"-iPad, så står du faktisk med noget, der godt kunne ligne en komplet MacBook Pro. Vi kigger på om det er en god idé.

Spørgsmålet er så, om alle vi MacBook-ejere, kan skrotte MacBook Pro til fordel for den nye iPad Pro.

Salget af iPad har gennem en periode været stagnerende, hvilket kan skyldes, at de nye iPhone-modeller har så store skærme, at det for manges vedkommende gør det overflødigt også at eje en tablet.

Apple valgte derfor at gå nye veje med iPad Pro, der på mange måder mere ligner en Apple MacBook fremfor en iPad Air.

Et kig på iPad Pro

En iPad Pro er født med en stor Liquid Retina XDR-skærm på hele 12,9 tommer, der byder på en ultra høj opløsning på hele 5 miillioner pixels (2732 x 2048 pixels). Det er den bedste tablet-opløsning, som vi har set til dato. Enheden er derudover udstyret med en lynhurtig Apple M1-processor. Den interne hukommelse er på 8 GB for modellerne med lagerpladsen er på 128 GB eller 256 GB eller 512 GB. Du kan også få to modeller med en intern hukommelse på 16 GB. På disse modeller får du endvidere lagerplads på henholdsvis 1 TB og 2 TB. På lydsiden har Apple også strammet sig an, da iPad Pro er udstyret med 4 stereohøjtalere. Styresystemet er iOS, som er Apples mobile styresystem (OS) til iPhone, iPod og iPad.

iPad Pro vs MacBook

Her kommer vi med vores vurdering af, hvad der tæller for, at iPad Pro kan overtage rollen som bærbar fra Apples MacBook.

  • Stor touch Liquid Retina XDR-skærm med høj opløsning
  • Hurtig opstarttid med SSD disk
  • Keyboard-Cover fungerer rigtig godt som tastatur til større tekstopgaver
  • Hurtig CPU og GPU (processor og grafikafvikling)
  • Lagerplads/harddisk helt op til 2 TB SSD
  • Mange gode og fremragende Apps i App-storen
  • Batteriydelsen er i top
  • Den er mobil og vejer ikke alverden

Der er selvfølgelig også nogle ting, der tæller imod, at iPad Pro kan overtage rollen som bærbar.

  • Styresystemet iOS gør, at det ikke er muligt at køre grafikprogrammer som PhotoShop til foto- og videoredigering eller arbejde med musik i en større skala. Du må leve med, hvad der kan findes af Apps i den tilhørende App-store.
  • Du må undvære en mus, da styresystemet i iPad Pro ikke understøtter en Bluetooth mus. Du skal derfor selv prikke og trykke på touch-skærmen efter behov

Konklusion: Kan iPad Pro erstatte en MacBook?

Så kommer 1000-kroners spørgsmålet? Kan jeg - og mange andre - nu skrotte vores MacBook bærbar til fordel for en iPad Pro? Kan den virkelig overtage rollen som vores bærbar computer? Svaret på dette spørgmål er efter vores mening: nej, det kan den ikke. 

Der skal virkelig indgås en del kompromiser og hugges en hæl og klippes en tå her og der for at komme i mål med iPad Pro som bærbar computer. Tim Cook fra Apple har tidligere udtalt, at han ikke ser den nye iPad Pro som en erstatning for en MacBook. Det må vi give manden ret i. En iPad Pro udfylder fint opgaven som en professionel iPad til folk med behov for at lave tegninger, skitser, noter og større tekstopgaver. Alt derudover af tungere arbejde skal overlades til en bærbar computer.
Nyere Ældre