Vi har fundet 10 grunde til at vælge en MacBook

Går du med overvejelser om at købe en ny MacBook, så læs vores liste med 10 gode grunde til, at det så absolut er en fremragende idé.

Hvis du overvejer, at købe en MacBook, men ikke har taget den endelige beslutning endnu, kan du få stor glæde af at læse vores 10 grunde til, hvorfor du bare skal springe ud i det.

Grund nr. 1: Brugervenligheden er i fokus

Apple har en grundlæggende filosofi, når det kommer til at fremstille computere: "Det skal være enkelt for brugeren at benytte en Mac". Brugerfladen i macOS er derfor også flot og veltrimmet - og samtidig er den særdeles enkel og intuitiv at navigere rundt i. Du vil eksempelvis få stor glæde af Apples populære stemmeassistent Siri, som kan udføre alle mulige opgaver for dig bare med en stemmekommando. Med iTunes, der er en anden og smart funktion, kan du nemt få styr på både musik, billeder og film - det er næsten ikke til at leve uden, når du først har prøvet det.

Grund nr. 2: Det er gratis at opdatere styresystemet på en Mac

Med Windows har det i nogen tid været gratis at opdatere styresystemet - ellers har det typisk kostet fra 1.000 kroner og opefter at opdatere til et nyt Windows styresystem. Apple har en helt anden filosofi, hvor det hver gang er gratis at opdatere systemet macOS på en MacBook, som automatisk og gratis udsendes til alle Mac-computere med mindre din Mac er blevet for gammel og ikke hardwaremæssigt kan trække det.

Grund nr. 3: Den smarte integration med andre Apple-enheder

Har du først anskaffet dig en Apple-enhed, så er der ikke langt til at anskaffe sig nogle flere som en iPhone, iPad, Apple Watch eller et Apple TV. Ikke nok med at det er uhyre enkelt at bruge et Apple-produkt, så er den smarte integration mellem de enkelte Apple-enheder også et stærkt købsargument i sig selv. Hverdagen bliver nemmere, hvis du har flere enheder - det har Apple nemlig sørget for. Du kan skrive en note på din iPhone, og så få den frem på din Mac. Eller du kan tage et billede og få adgang til det på tværs af dine Apple-enheder via iCloud. Du kan også afspille en film eller billeder på din iPhone og overføre resultatet til en fladskærm med Apple TV via AirPlay. Du kan arbejder med dokumenter og regneark på en enhed og få adgang på en anden Apple-enhed igen med iCloud. 

Grund nr. 4: Klar det hele i skyen med iCloud

Apples tjeneste i skyen hedder iCloud og består af: Mail, Kontakter, Kalender, Fotos, iCloud, Drive, Noter, Påmindelser, Pages, Numbers, Keynote, Find venner og Find iPhone. Efter vores mening byder Apple på den bedste skytjeneste på markedet, der kan synkroniseres på tværs af mobil, tablet og computer. At der så samtidig medfølger gratis Office-pakke, noter og lagerplads, gør det ikke mindre interessant med denne tjeneste.

Grund nr. 5: Bliver sjældent ramt af virus

Sætter du pris på en bærbar, der er virusfri, så går du ikke galt i byen med en MacBook fra Apple. Det er den mest sikre computer i verden, som stort set aldrig udsættes for virusangreb og dermed bliver inficeret med virus. Det skyldes i høj grad det høje sikkerhedsniveau fra Apples side.


Grund nr. 6: Apple ID'et er nøglen til det hele

Har du først oprettet et Apple ID, så går der ikke lang tid, før du finder ud af, hvor genialt er det, at kunne skifte fra en Mac-computer til en anden og logge ind med dit AppleID, hvor du finder alle dine programmer og oplysningerne gemt. Der er tale om en virtuel-nøgle, som følger brugeren, således at indkøbte programmer i App Store altid vil følge den pågældende bruger rundt fra enhed til enhed. Glem alt som at skulle til at indstille og konfigurere det hele forfra som på en Windows computer. Du indtaster blot dit Apple-ID, så klarer MacBooken det hele for dig. Så bliver det ikke mere enkelt.

Grund nr. 7: Det bedste og største udvalg i programmer og apps

En MacBook kommer med en tilhørende App Store med programmer, spil og apps, som kan hentes gratis eller mod betaling. Udvalget er stort og relevant og er efter vores mening den mest komplette App Store til computere på markedet i dag. Titlerne er mange og relevante til både underholdning, kreativitet, skole og arbejde. Der findes et hav af titler fra den kendte Office-pakke fra Microsoft til den nyeste udgave af GarageBand eller Call of Duty.

Grund nr. 8: Kompromisløs driftssikkerhed og hardware

Driftsikkerheden på en Mac-computer og derfor også en MacBook er ganske enkelt kompromisløs. Hvad mener vi så lige med det! Driftsikkerhed kan dække over mange ting. I dette tilfælde fokuserer vi primært på computerens oppetid og kvaliteten af hardwaren. Det er yderst sjældent, at du oplever en MacBook, som går i sort eller hvor billedet fryser, så der er behov for en genstart. Mac-computere fra Apple har de bedste oppetider på computermarkedet. Kvaliteten af hardwaren er samtidig uden sidestykke, da Apple altid bygger sine computere i den og af den bedste kvalitet, når det kommer til selve hardwaren og de indbyggede komponenter. Det er ikke unormalt, at opleve en 10 år gammel iMac eller MacBook, som alderen til trods, stadigvæk spinder som en mis.

Grund nr. 9: Høj ydelse er altid en selvfølge

Det er faktisk lidt af en præstation, hvor meget det gang på gang lykkes for Apple at presse ud af en lille Mac-computer med 8GB hukommelse. Nøglen finder vi i det trimmede styresystem, som ikke lægger beslag på de store systemmæssige ressourcer sammenlignet med andre styresystemer. Apple er samtidig særdeles dygtig til at presse det maksimale ud af hardwaren som processorer og grafikkort. Med til historien hører også, at Apple med Retina-skærmen på sine MacBooks tilbyder en af de bedste billedoplevelser på markedet med bærbare computere.

Grund nr. 10: Lækker stil og flot design

Der findes ikke ret mange producenter, som kæler lige så meget for computerdesignet og detaljerne, som Apple gør. Mange stiller sig tilfredse med en bærbar i en sort plastik kasse, hvor det hele knirker og brager, når den bruges. Apple har en hel anden filosofi med sin serie af MacBook-bærbare: MacBook Air og MacBook Pro. De er alle sammen fremstillet i kvalitetsmaterialer af børstet stål og med en flot højglans Retina-skærm. En MacBook er lig med stilfuldhed og lækkert design på 1. klasse, hvor du signalerer kvalitetsbevidsthed og styr på tingene overfor omgivelserne.
Nyere Ældre