Apps dræner batteriet på din Mac, sådan finder du dem

Sådan identificerer du hvilke programmer, der er de værste til at trække saften ud af batteriet på din Mac mest.

Der er stor forskel på, hvor længe batteriet på din Mac holder alt efter, hvad du bruger den til i løbet af dagen. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget de enkelte Mac-programmer dræner på batteriet.

Batterilevetiden på en Mac

Hvis du gerne vil vide, hvor længe batterilevetiden på din Mac er, altså hvor længe din Mac kan holde sig kørende på en enkelt opladning af batteriet, så er det svært at nå et entydigt svar. For resultatet afhænger af flere forskellige faktorer, herunder i høj grad af, hvilke applikationer, du har kørende på din Mac. 

Hvad batterilevetiden på din Mac er, har ikke den helt store betydning, hvis du udelukkende bruger computeren mens den er tilsluttet strøm. Men det kan have rigtig stor betydning for dig, at din Mac har en lang batterilevetid, hvis du bruger computeren et sted, hvor du ikke lige har adgang til strøm. Hvis dette er tilfældet, kan det være nødvendigt at du finder ud af, hvordan du kan spare på energien og derved få dit batteri til at vare længere. 

Apps med forskelligt energiforbrug

Du er godt på vej til at spare på energien, hvis du kan finde ud af, hvilke apps på din Mac, der er de største energiforbrugere - og lukke disse ned, hvis du finder det nødvendigt. For du har sikkert et hav af forskellige apps, som du bruger på din Mac. Alle disse apps er bygget på forskellige måder. Det betyder også, at de dræner batteriet forskelligt. For eksempel vil en app til noter mulighvis bruge meget lidt strøm og ofte betydeligt mindre end en app til videoredigering eller musikafspilning. 

Men du behøver heldigvis ikke at gætte i blinde på, hvilke apps der dræner batteriet på din Mac mest. Du kan nemlig hurtigt tjekke dette. 

Se hvilke apps, der dræner batteriet på din Mac

Det er faktisk meget nemmere end du måske går og tro, at undersøge hvilke apps på din Mac, der dræner batteriet mest. Du kan rent faktisk få resultatet blot med et enkelt klik.

Hvis du gerne vil se, hvilke apps, der dræner dit batteri, kan du gøre det på følgende måde:
  1. I menulinjen for oven på Macs skærm finder du et batteriikon øverst til højre
  2. Klik på batteriikonet for at få vist en lille menu
  3. Tjek de apps, der er angivet under Brug af betydelig energi
Dette er en list over de apps, der dræner kraftigst på din Macs batteri.

Spar på batteriet på din Mac

Hvis du følger den ovenstående fremgangsmåde og finder et program oplistet her, som du ikke har behov for at bruge i øjeblikket, kan du med fordel vælge at lukke dette program. Det er den nemmeste måde at spare på batteriet på din Mac. Du kan selv afgøre, om der er flere programmer, som du kan lukke ned, uden at det betyder, at du ikke kan udføre det arbejde på din Mac, som du skal.

Derfor giver det også sig selv, at du ikke vil være i stand til at lukke din webbrowser eller nogen anden app, du aktivt bruger. Men hvis du finder nogle apps, der blot kører i baggrunden, kan du med fordel vælge at lukke dem ned indtil du skal bruge appen. Det vil ikke kun medføre, at du kan spare på batteriet, det vil også få din Mac til at køre mere glat. Du vil især kunne mærke en forskel, hvis du har mange apps åbne på én gang.

Luk apps, der dræner batteriet

Hvis du gerne vil lukke et program, som du ikke ønsker skal køre længere, kan du gøre det på følgende måde:
  1. Åbn Dock
  2. Højreklik på en den app, du gerne vil lukke ned
  3. Tryk på Afslut
Nu er appen lukket ned. Den vil ikke længere dræne på din Macs batteri. Du kan gentage med at lukke flere apps og programmer hvis du vil spare endnu mere på strømmen.
Nyere Ældre