Træt af røde øjne på dine iPhone-fotos?

Røde eller lysende øjne kan ødelægge et godt billede, og du kan lære her, hvordan du bruger din iPhone til at fixe problemet.

Det er altid dejligt at kunne bevare et minde for eftertiden ved at tage et billede med din iPhone. Men det er ikke altid, at billederne bliver lige gode. Noget af det, der kan ødelægge et billede er røde øjne. Men heldigvis kan du godt fjerne disse på dine iPhone-fotos. Vi vil herunder vise dig, hvordan du gør.

Hvorfor får jeg røde øjne på iPhone-fotos

Hvis omgivelserne er mørke, vil det menneskelige øje tilpasse sig dette ved at udvide pupillerne. Hvis der så tages et billede med blitz eller fotolys, vil lyset gå ind i øjet gennem pupillen og blive reflekteret af fundus, der findes bagerest i øjenæblet, for herefter at gå ud gennem pupillen igen. Denne genspejling af lyset gør, at der på billedet vil opstå enten røde øjne eller en lysende plat midt i øjet.

Der er altså tale om et ganske naturligt og ufarligt fænomen. Men denne forklaring gør hverken billedet med de røde øjne pænere eller løser problemet. Men heldigvis findes der råd for, hvordan du undgår at få en hel samling billeder med røde øjne på.

Hvordan undgår jeg røde øjne på iPhone-fotos

Hvis du gerne vil tage et billede med din iPhone uden at få røde øjne på dine fotos, skal du huske at tage højde for lyssætningen. Hvis du eksempelvis vil tage et billede af en person, der sidder ned, kan du med fordel tage billedet lidt oppefra. Du skal sørge for, at personen, der tages et billede af kigger ind mod lys i stedet for at have lyset i ryggen. Derved vil personens pupiller trække sig sammen og ikke lukke helt så meget lys ind, når der tages et billede. For når der bliver lukket mindre lys ind i pupillerne fra blitzen, vil gensindet fra øjnene blive mindre og derved vil risikoen for røde øjne også blive reduceret betydeligt.

Sådan fjerner jeg røde øjne på iPhone-fotos

Selvom du måske gør, hvad du kan, for at undgå røde øjne på dine iPhone-fotos, er det ikke til helt at undgå. Men heldigvis kan du nemt og hurtigt fjerne de røde øjne på dine iPhone-fotos. Heldigvis behøver du ikke flytte alle dine fotos over til en computer, hvor du manuelt skal korrigere billederne for røde øjne. For du kan nemlig gøre det direkte på din iPhone.

Alt, hvad du skal gære, for at fjerne røde øjne fra dine iPhone-fotos er følgende:
  1. Åbn det foto, du gerne vil have redigeret på din iPhone
  2. Klik på Rediger, som du finder øverst i højre hjørne
  3. Herefter skal du klikke på ret røde øjne (symbolet ligner et øje med en streg over)
  4. De røde øjne på fotoet bliver nu automatisk fjernet og du kan gå til trin nr. 7
  5. Hvis du oplever problemer med at de røde øjne ikke bliver fjernet, kan du selv hjælpe processen på vej. Du skal prøve at trække størrelsesmærket, indtil cirklen har samme størrelse som området med røde øjne
  6. Anbring herefter cirklen over den røde pupil, og klik så forsvinder de røde øjne. Gentag hvis nødvendigt
  7. Klik på OK for at gemme ændringerne
Nu er de røde øjne fjernet på dit iPhone-foto.

Du kan selv vælge, hvor mange af dine iPhone-fotos du vil bruge denne fremgangsmåde på. 

Hvis du gerne vil have flere tips til, hvordan du tager super flotte billeder med din iPhone, har vi tidligere skrevet om, hvordan du kan gøre dine udendørs fotos ekstra flotte.
Nyere Ældre