Få hjælp af din iPhone til at komme ud af sengen

Se hvordan du kan bruge din iPhone som vækkeur herunder, hvordan du bruger snooze og slukker helt for alarmen på din iPhone.

Det kan være meget oplagt at bruge alarmen på din iPhone til vækkeur. For du har sikkert alligevel din iPhone inden for rækkevidde selv om natten. Men hvordan er det lige, at du bruger snooze eller slukker for en alarm, når der ikke er nogle fysiske knapper til dette?

Mange bruger mobil som vækkeur

Der er tidligere lavet en undersøgelse, der viser at langt over 60 procent af danskerne brugere alarmen på deres mobiltelefon som vækkeur. Hvis du er en del af denne statistik, er det ikke helt uvæsentligt at finde ud af, hvordan du slukker for en alarm eller bruger snooze-funktionen på din iPhone.

Derfor bruger mange snooze

Det kan være rigtig svært at komme ud af fjerene om morgenen, derfor bruger rigtig mange også snooze-funktionen på enten deres vækkeur eller smartphone. Det kan også føles rigtig dejligt at blive liggende bare lige 10 minutter mere under dynen. Men desværre er det slet ikke en sund vane. For faktisk tyder forskning på, at de små 10 minutters ekstra søvn, du får mens alarmen snoozer, er af så dårlig kvalitet, at de slet ikke har nogen effekt. Men derfor kan følelsen jo godt være dejlig alligevel.

Sådan sætter du alarmen på din iPhone

Hvis du gerne vil bruge din iPhone som vækkeur, skal du først og fremmest sætte en alarm på den. Det kan du gøre på følgende måde:
  1. Åbn uret på din iPhone
  2. Vælg Alarm, som du finder i bunden af skærmen
  3. Herefter kan du indstille en ny alarm ved at trykke på plus-tegnet øverst i højre hjørne
  4. Indstil hvornår din alarm skal lyde
  5. Du kan også her vælge, om alarmen skal gentages og i hvilke intervaller samt hvilken melodi, der skal afspilles samt om snooze skal være muligt
  6. Når alarmen er indstilles trykkes på gem øverst i højre hjørne af skærmen
Du behøver ikke begrænse din brug af alarmer til vækkeuret om morgenen. Du kan også sagtens bruge alarmen på din iPhone til at minde dig om andre ting i løbet af dagen. Du kan med fordel bruge forskellige melodier, når du sætter alarmerne alt efter formålet. 

Sådan trykker du snooze på alarmen på din iPhone

Du kan ikke stoppe en alarm på din iPhone ved at trykke på en fysisk knap, men du kan snooze en. For hvis du har en iPhone med en hjem-knap, kan du godt snooze din alarm ved at trykke på denne knap. Hvis din iPhone ikke har en hjem-knap på skærmen, kan du i stedet trykke på side- eller topknappen for at snooze. 

På alle modeller af iPhones kan du også trykke på lydstyrke ned-knappen for at snooze din alarm. Hvis du ikke vil trykke på en fysisk knap, kan du i stedet vælge at give en stemmekommando til Siri. Det gør du ved at sige: "Hej, Siri, udsæt alarm." Du vil også altid kunne vælge at bruge snooze på skærmen af din iPhone.

Hvis du gerne vil kunne bruge snooze-funktionen på din alarm, kræver det, at du ikke har valgt denne funktion fra, da du oprettede alarmen.

Sådan slukker du alarmen på din iPhone

Hvis du gerne vil slukke for alarmen på din iPhone, findes der ikke nogen fysisk knap, som du blot kan trykke på. Du skal i stedet låse din iPhone op eller trykke på Stop-knappen, som fremkommer på startskærmen, når alarmen lyder. Du kan også vælge at give en stemmekommando til Siri. Det gør ud ved at sige: "Hej, Siri, slå alarmen fra."

Hvis vi skal sige noget positivt om denne omstændige måde, hvorpå en alarm skal slås fra på din iPhone, må det være, at du nok højest sandsynligt ikke kommer til at slå alarmen fra i søvne. 
Nyere Ældre