Ved du godt at du kan genstarte en iPhone med stemmen?

Du har mulighed for at genstarte din iPhone alene ved brug af en stemmekommando fra iOS 16 og fremefter.

Der findes rigtig mange smarte tricks til, hvordan du kan bruge stemmeassistenten Siri i din hverdag. Hvis du gerne vil bruge den nyeste stemmekommando, kræver det at du har en iPhone med iOS 16. 

Brug Siri

Du ved sikkert allerede, at der er rigtig mange forskellige ting, som du kan bede Siri om at hjælpe dig med, når det kommer til din iPhone. Du kan både bruge stemmeassistenten fra Apple til at foretage et telefonopkald, skrive og sende en sms og mange andre ting. Vi har tidligere skrevet om smarte Siri-kommandoer, som du kan bruge til din iPhone. 

Apple kommer løbende med nye kommandoer, som du kan vælge at bruge, når du gerne vil have Siri til at assistere dig i hverdagen. Derfor kommer det nok heller ikke som den helt store overraskelse, at Apple også udkom med nogle nye Siri kommandoer i forbindelse med lanceringen af iOS 16 til iPhone. Nu kan du nemlig endelig vælge at genstarte din iPhone udelukkende ved at give en kommando herom til Siri. Så er det slut med at trykke fysisk på enheden for at tvinge en gensart igennem. For at kunne bruge den nye kommando kræver det dog, at du har opdateret din iPhone til iOS 16 eller nyere version.

Behov for at genstarte din iPhone

Du har sikkert behov for at genstarte din iPhone flere gange end du lige tænker over. For når du løber ind i et problem med softwaren, er der ofte behov for, at du genstarter din iPhone. Det kan både være, hvis du har en app, der lukker ned i utide, hvis du oplever at operativsystemet eller funktioner ikke reagere eller har stor forsinkelse på. Her kan en genstart af din iPhone ofte være med til at rette på fejlene. 

Når du skal genstarte din iPhone kan du vælge at slukke den og herefter tænde den igen eller du kan vælge at tvangsgenstarte den. Ligegyldigt om du vælger den ene eller den anden fremgangsmåde kræver det, at du bruge begge dine hænder. Men takket være den nye kommando til Siri, som du også får adgang til med opdateringen til iOS 16, kan du nu genstarte din iPhone med din stemme alene.

Brug Siri til at genstarte din iPhone

Hvis du blot har valgt at aktivere funktionen "Hej Siri" på din iPhone, så vil stemmeassistenten konstant lytte efter, om du kommer med kommandoer, der skal udføres. Derfor kan du blot sige følgende til din iPhone, hvis du gerne vil have den til at genstarte:
  1. Sig Hej Siri for at aktivere Siri
  2. Sig herefter genstart iPhone
  3. Til sidst siger du ja, når Siri beder dig om at bekræfte
Nu vil Siri sørge for, at din iPhone bliver genstartet. Det eneste du manuelt skal gøre, er at indtaste din adgangskode, der låser din skærm op.

Det er ikke kun din iPhone, som Apple har valgt, at du fremover kan genstarte ved at give en stemmekommando til Siri. Du kan også bruge den på din iPad. Det kræver dog at du har opdateret din iPad til iPadOS 16.1 eller nyere version.

Aktiver Siri på din iPhone

For at du kan bruge stemmeassistenten Siri på din iPhone kræver det, at du har valgt at aktivere denne. Hvis du ikke allerede har aktiveret Siri, kan du nemt gøre det på følgende måde:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Siri & Søg
  3. Slå herefter  Lyt efter "Hej Siri" til
Nu er Siri slået til og er hele tiden klar til at modtage stemmekommandoer fra dig.

Hvis du derimod ikke ønsker at Hej Siri skal være slået til, kan du sagtens bruge Siri alligevel. For med Hej Siri vil din iPhone hele tiden lytte efter, om der kommer kommandoer fra dig. Hvis du hellere vil have, at din iPhone ikke skal lytte helt så opmærksomt efter din stemme, kan du i stedet selv vælge at aktivere Siri. Det gør du ved at holde sideknappen nede i et sekund.

Som noget nyt, kan du også få iPhone til at efterligne din stemme. Det giver dig endnu flere muligheder, når du bruger din iPhone.

Brug Siri sammen med chatbot

Hvis du har fået blod på tanden til at bruge Siri til endnu flere ting, end Apple allerede har lagt op til, kan du også vælge at kombinere AI chatbotten ChatGPT med Siri på din iPhone. Dette samarbejde kan give dig adgang til det bedste fra begge værktøjer.
Nyere Ældre