Er din iPhone varm som en brødrister, så gør det her

 

Se hvordan du med fordel kan reagere, når du oplever, at din iPhone bliver meget varm under brug.

Hvis din iPhone bliver alt for varm under brug, kan det skyldes, at noget af det indbyggede software er løbet helt løbsk. Vi har her samlet en række tips til dig, som gerne skulle være med til at afhjælpe problemet.

Hvorfor bliver min iPhone varm

Det er helt normalt, at en iPhone bliver varm under brug. Det gør alt elektronik, så det er ikke noget, du skal blive bekymret over. Men du skal begynde at reagere på det, hvis din iPhone bliver så varm, at den ikke er behagelige at holde ved mere. For så kan det tyde på, at din iPhone er ved at overophede.

Omgivelserne spiller ind

I langt de fleste tilfælde, er der heldigvis ikke noget galt, hvis du oplever, at din iPhone bliver varm. Ofte kan problemet skyldes noget ganske uskyldigt, nemlig omgivelserne. Det kan eksempelvis være, at din iPhone har lagt i en varm bil eller ligefrem i direkte sol. Det vil uvilkårligt medføre, at din iPhone bliver varm at røre ved. Løsningen er heldigvis lige til, da du blot skal flytte din mobil væk fra varmen og til et køligere sted. Hvis din iPhone er blevet meget varm, kan det være en idé at lade den køle lidt af, inden du begynder at bruge den.

Batteriet kan spille ind

Batteriet kan spille en rolle, hvis du har en iPhone, der har tendens til at overophede. Men det er heldigvis meget sjældent, at overophedningen skyldes et defekt batteri. Hvis du gentagne gange oplever, at din iPhone bliver meget varm under brug og du har mistanke om, at det er batteriet, det er galt med, så bør du reagere. Du bør i disse tilfælde kontakte den forhandler, du har købt mobilen af, eller Apple direkte. Det kan være, at du er så heldig, at der er garanti på din batteriet.

Her er det ufarligt

Det er heldigvis ikke nødvendigvis et tegn på, at din iPhone er defekt, hvis den bliver varm. For det er helt normalt, at den vil blive varm under brug. Derfor vil du også opleve, at den bliver mere varm, hvis du bruger den intensivt. 

Der er nogle typiske eksempler på, hvornår du kan opleve, at din iPhone bliver varm, uden at der behøver være noget galt. Det kan eksempelvis være, første gang du indstiller din iPhone eller hvis du gendanner den udfra en sikkerhedskopi. Her sætter du din iPhone til at bearbejde en stor mængde data. Det vil helt naturligt få temperaturen til at stige. 

Det vil legeledes medføre en øget varmeudvikling, hvis din iPhone bruger tunge og grafikkrævende programmer eller apps. Igen er forklaringen, at du beder din iPhone om at bearbejde store mængder data, der får batteriet til at afgive varme. På samme måde kan du også opleve, at din iPhone udvikler mere varme, når den lader.

Fælles for alle disse eksempler er, at din iPhone gerne skal stoppe med at afgive så meget varme, når den pågældende aktivitet slutter igen. Så lad din iPhone arbejde færdig og hold øje med, om temperaturen ikke falder til et normalt leje igen bagefter. Hvis det er tilfældet, er der ingen grund til bekymringer.

Hvor varm må min iPhone blive

Det giver næsten sig selv, at det ikke er godt for elektronikken i din iPhone, at den bliver alt for varm under brug. En varm mobil er heller ikke behagelig at holde ved eller bruge. Hvis du er bekymret over, hvornår din iPhone er blevet for varm til, at du sikkert kan benytte den, kan vi henvise til Apples egne retningslinjer. De anbefaler, at du aldrig opbevarer din iPhone ved mere end 45 grader og at du ikke bruger den, hvis ved temperaturer over 35 grader. Det kan give en lille idé om, hvornår det bliver for varmt for din iPhone. Der er selvfølgelig tale om maksimum temperaturer, så det vil alt andet lige være bedre for din iPhone, hvis du kan sørge for, at temperaturen er holdt under disse grænser.

Sådan reagere din iPhone

Hvis din iPhone bliver meget varm, er den designet til at reagere, for at beskytte sig selv. Det vil sige, at hvis din iPhone overskrider den normale driftstemperatur, vil den automatisk forsøge at regulere temperaturen ned. Apple har designet dette, for at din iPhone kan beskytte elektronikken inden i mobilen. For at kunne sænke temperaturen, bliver din iPhone nødt til at bruge mindre strøm. Derfor er den designet til automatisk at skrue ned for nogle af de ting, der er de største strømslugere. 

Derfor kan du opleve, at din iPhone automatisk skruer ned for lysstyrken på skærmen. Det kan også være, at den ligefrem slukker skærmen helt. Det kan også være, at din iPhone slukker for blitzen på kameraet. Du kan også opleve, at signalet bliver ringere og at den generelle ydeevne forringes. Det er også fordi din iPhone forsøge at bruge mindre strøm fra batteriet og derved får temperaturen under kontrol.

Hvis din iPhone er forbundet med laderen, mens dens temperatur stiger, kan du også opleve, at den vil begynde at lade langsommere eller måske helt stoppe med at lade. Det er nemlig med til at nedsætte varmeudviklingen af batteriet betydeligt. 

Så hvis du oplever, at din iPhone pludselig gør en af disse ting, kan det være et tegn på, at den er blevet overophedet. Du skal afvente at din iPhone igen opnår en mere normal driftstemperatur. Så skulle problemet gerne have løst sig selv.

Her bør du reagere

Hvis du oplever, at din iPhone gentagne gange bliver meget varm, skal du selvfølgelig være opmærksom. Det gør sig specielt gældende, hvis du ikke umiddelbart kan gennemskue, hvorfor dette problem opstår. Din iPhone må nemlig ikke blive meget varm, når du kun bruger den til eksempelvis at læse på en hjemmeside eller lignende. Den må slet ikke blive varm, hvis den blot ligger i standby tilstand uden at blive brugt. 

Hvis den bliver varm i disse tilfælde, bør du omgående reagere, da det tyder på, at der er noget galt med din iPhone. For grunden til, at en iPhone bliver varm, er et processoren arbejde og derved bruger meget strøm. Men i disse tilfælde, bør den slet ikke arbejde særlig meget. Derfor vil et andet tegn på, at der er noget galt med din iPhone, også være at den hurtigt dræner batteriet.

Dette kan du selv gøre

Hvis du ikke umiddelbart kan finde en forklaring på, at din iPhone bliver meget varm, kan det være fordi en vilkårlig proces er løbet løbsk for din mobil. Vi giver dig her nogle tips til, hvad du selv kan gøre, for at forsøge at afhjælpe problemet.

Opdater din iPhone

Sørg altid for, at din iPhone er opdateret. Det gælder både, når det kommer til styresystemet og dine apps. Herved mindsker du sandsynligheden for fejl på din iPhone. Du skal dog være opmærksom på, at din iPhone godt kan blive mere varm lige efter en opdatering af iOS, da der godt kan køre nogle processer i baggrunden, der er relaterede til selve opdateringen.

Luk dine apps

Du bør lukke alle dine apps. Det kan du gøre hurtigt ved at dobbelklikke på hjem-knappen og lukke alle åbne apps ved at skubbe op på skærmen. Prøv at vent nogle minutter og se, om problemet har løst sig selv. Hvis det løser problemet, kan du holde øje med, hvilken app, der får din iPhone til at løbe løbsk, når du bruger den.

Genstart din iPhone

Hvis det ovenstående ikke har hjulpet, kan du med fordel vælge at genstarte din iPhone. Nogle gange skal elektronik bare have en frisk start. Så det sker overraskende ofte, at en genstart kan klare et problem. 

Nulstil din indstillinger

Hvis det en genstart ikke hjælper, kan du prøve at nulstille alle dine indstillinger. Hvis du har en indstilling, der ikke opfører sig, som den bør, kan det være en del af problemet. Du nulstiller dine indstillinger således:
  1. Vælg Indstillinger på din iPhone
  2. Tryk på punktet Generelt
  3. Tryk på Nulstil
  4. Vælg herefter Nulstil alle indstillinger
Nu er dine indstillinger nulstillet og skal oprettes på ny.

Gendan din iPhone

Hvis alt andet svigter, kan du vælge at gendanne din iPhone. Det er lidt omstændigt, men kan være lige det der skal til. Så det vil helt klart være forsøget værd, hvis ingen af de ovenstående ting har virket. Husk altid at tage en sikkerhedskopi af iPhone, inden du går i gang. Så kan du meget nemmere og hurtigere klare gendannelsen.

Professionel hjælp

Hvis du har prøvet alt, og du stadig døjer med problemet med en iPhone, der bliver for varm og måske aflader batteriet alt for hurtigt, så må du nok erkende, at der skal professionelt hjælp på banen.

Du kan vælge at henvende dig hos enten den forhandler, du har købt din iPhone af eller et værksted, der  har specialiseret sig i Apple produkter. 

Men heldigvis er det sjældent, at det problemet ikke kan løses ved at følge vores fem små råd.
Nyere Ældre