Hvorfor slukker min MacBook af sig selv?

Se hvorfor din MacBook slukker af sig selv, og hvordan du forholder dig for at løse problemet.

For det meste så skyldes en uventet genstart eller nedlukning som regel software, der er installeret på din MacBook, eller enheder, der er sluttet til din MacBook.

Vi oplister de forskellige årsager til, at din MacBook slukker af sig selv, og kommer med en række løsningsforslag, der for det meste kan afhjælpe problemerne.'

1. Tjek dine skærmindstillinger

Start med at undersøger, om din MacBook er konfigureret til automatisk at slukke for skærmen efter et bestemt antal minutter:
  1. Klik på Apple i øverste venstre hjørne på skærmen.
  2. Vælg Systemindstillinger.
  3. Klik på Energibesparelse.
Er din MacBook indstillet til at slukke skærmen efter et bestemt antal minutter, så slå den energibesparende funktion fra eller øg intervallet af minutter før, skærmen slukkes.

2. Hvis du bruger et antivirusprogram

Hvis du anvender et antivirusprogram som Avast, kan det være årsagen til dit problem. Avast er kendt for at forårsage tilfældige nedlukninger af MacBook-skærme og andre problemer. Forsøg at deaktivere eller afinstallere dit antivirusprogram og se, om problemet fortsat opstår."

3. Batteritilstand på MacBook

Batteriet i din MacBook slides ned over tid, hvilket kan påvirke skærmens ydeevne og medføre, at din MacBook slukker af sig selv. Du har derfor behov for at tjekke batteritilstanden på din MacBook, og det gør du sådan her:
  1. Hold Alt-tasten nede og tryk på batteriikonet oppe i højre hjørne.
  2. Tjek nu om det anbefales at batteriet udskiftes.
Er det tilfældet kan du købe et nyt batteri, og din MacBook halvgammel, så bør du nok overveje at udskifte den i samme anledning med en nyere model med et bedre batteri.

Generelt så prøv at holde dit batteri opladet mellem 20% og 80%, da du herved opnår den bedste ydelse på din MacBook.

4. Nulstilling af SMC

System Management Controller (SMC) styrer tekniske aspekter i din MacBook, og en SMC-nulstilling kan muligvis løse problemet med at din MacBook slukker af sig selv. Du nulstiller SMC på din MacBook ved at følge disse trin:
  1. Sluk for din MacBook og tilslut strømforsyningen.
  2. Tryk på Shift, CTRL, Option-/Alt-tasterne og hold dem nede.
  3. Tryk på start-/strøm-knappen og hold tasterne nede i 10 sekunder.
  4. Slip tasterne og prøv at tænde din MacBook igen.

5. Defekt strømforsyning

Strømforsyningen slukker automatisk, hvis den bliver for varm på din MacBook, og det kan forårsage. at din MacBook slukker af sig selv, da batteriet ikke er opladet tilstrækkeligt. Oplever du, at din strømforsyning opheder, så tag den fra og tilslut den igen, når den er afkølet. Bliver den varm igen, så du ikke kan oplade din MacBook tilstrækkeligt, så bør du investere i en ny strømforsyning til din MacBook.
Nyere Ældre