Laaang ventetid: iPad-lommeregneren vi har ventet på i 14 år

iPads nye lommeregner, som er præsenteret sammen med iPadOS 18, var måske alligevel hele ventetiden værd.

Som sagt alt godt til dem, som kan vente.

iPadOS 18 vil endelig introducere en indbygget Lommeregner-app til de nyeste iPads, en funktion som brugerne har efterspurgt siden den første lancering i 2010, for over 14 år siden.

Den ser måske enkel ud, men Lommeregner-appen skjuler nogle særdeles kraftige nye funktioner under motorhjælmen, som vi tager et hurtigt kig på her.

Løse smarte ligninger og integration af Math Notes-funktioner 

Den nye lommeregner virker som skabt til matematikstuderende, da der er tale om en særdeles kompetent og kraftfuld lommeregner, der kan løse tunge regneopgaver på en iPad. De kraftfulde funktioner inkluderer især de helt nye Math Notes-funktioner, som udstyrer Apple Pencil med avancerede muligheder.

Med iPadOS 18 integrerer Apple nu Notes-appen med lommeregneren. Dette betyder, at iPad-brugere kan løse matematiske ligninger direkte, som de har skriblet med Apple Pencil i Notes-appen.

iPadOS 18 anvender kunstig intelligens og maskinlæring til at forbedre læsbarheden af tekst skrevet med Apple Pencil og kan endda efterligne brugerens håndskriftsstil i visningen af resultaterne.

Med funktionen Matematiske noter er iPadOS 18-brugere ikke begrænset til almindelige ligninger, da tilføjelsen også understøtter formler og grafer.

iPadOS 18: Udgivelsesdato

Den endelige version af iPadOS 17 har været tilgængelig for download og installation siden den 18. september 2023, og vi forventer, at iPadOS 18 vil være tilgængelig for download nogenlunde samme dato i efteråret 2024.

iPadOS 18: Understøttede iPad-modeller

Følgende iPad-modeller er kompatible og kan køre iPadOS 18:
  • iPad 7. generation fra 2019 eller nyere
  • iPad mini 5. generation fra 2019 eller nyere
  • iPad Air 3. generation fra 2019 eller nyere
  • iPad Pro 11" 1. generation fra 2018 eller nyere
  • iPad Pro 12.9" 3. generation fra 2018 eller nyere

iPadOS 18: Installation

For at installere iPadOS 18 på din iPad, skal du følge denne vejledning:
  1. Åbn din iPad.
  2. Tryk på Generelt.
  3. Vælg Softwareopdatering.
  4. iPad finder iPadOS 18.
  5. Du downloader og installerer iPadOS 18.
Ønsker du adgang til iPadOS 18 tidligere end den officielle frigivelsesdato i september måned 2024, skal du installere beta-versionen af iPadOS 18.
Nyere Ældre