Brugertilpasning af Safari på iPhone, sådan gør du

Lav personlige tilpasninger til Safari på din iPhone for en bedre brugeroplevelse.

Safari er den standard browser, som din iPhone er født med. Men der behøver ikke være meget standard over Safari, for du kan selv tilpasse browseren, så den lever op til dine personlige ønsker.

Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du kan tilpasse Safari, så du får den bedste brugeroplevelse, når du surfer på nettet.

Safari

Safari er en webbrowser, der kan bruges på både iMacs og MacBooks med MacOS, iPhones med iOS, iPads med iPadOS og computere, der bruger Microsoft Windows som styresystem. Safari er standard browseren på en iPhone. Derfor er der også mange, der bruger Safari som den primære browser på deres iPhone. Næstefter Chrome er Safari danskernes mest foretrukne browser, når der skal surfes på nettet. Cirka 30% af danskerne bruger Safari, hvis vi ser på tværs af samtlige platforme, der kan tilgå internettet. 

Safaris søgefelt

I forbindelse med at Apple introducerede iOS 15 til iPhone ændrede de på udseendet af appen Safari. For når du åbner en hjemmeside står søgefeltet / adresselinjen i bunden af skærmen. Tidligere var vi vant til, at den blev vist i toppen af skærmen. Tanken bag ændringen har være, at feltet skulle befinde sig tættere på selve tastaturet. Dermed havde Apple et ønske om, at det skulle føles mere naturligt, når adresselinjen befandt sig i bunden. Det skulle også afhjælpe, at dem med mindre hænder, havde problemer med at kunne nå adresselinjen. Hvis du er en af dem, der ikke er så vilde med forandringen, er du ikke alene. For mange mennesker er vant til at se URL-linjen nær toppen af skærmen. Det er også her adresselinjen befinder sig, når vi bruger en computer. 

Flyt Safaris søgefelt

Det er heldigvis nemt at ændre adresselinjens placering i Safari. Hvis du er en af dem, der gerne vil have adresselinjen tilbage øverst på skærmen, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Tryk på Safari
 3. Gå under Faner
 4. Vælg indstillingen Enkelt fane
Så skulle din næste søgning i Safari gerne komme med en adresselinje, der viser sig i toppen af skærmen på din iPhone og ikke længere i bunden.


Udvidelser til Safari

Hvis du gerne vil kunne tilpasse Safari på din iPhone endnu mere, så kan du med fordel kigge nærmere på de mange muligheder for udvidelser, der findes til Safari. For du kan både finde og installere udvidelser i Safari, der hjælper dig med at tilpasse den måde, din browser fungerer på. Du kan også få udvidelser kan være dig behjælpelig med at blokere indhold på websteder, finde eksempelvis kuponer til når du shopper, give dig adgang til funktioner fra andre apps og meget mere.

Find og installer udvidelser til Safari

Hvis du får lyst til at prøve nogle af de mange udvidelser, der findes til Safari, er det ganske enkelt at gøre. For det er både nemt og hurtigt at vælge og vrage mellem de mange udvidelser. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Safari
 3. Tryk på Udvidelser
 4. Tryk på Flere udvidelser for at få adgang til de udvidelser, der findes i App Store

Nu kan du i ro og mag finde frem til de udvidelser, der passer til lige netop dig. Du skal dog være opmærksom på, at selvom mange udvidelser er gratis, så er der også en del, som du skal betale for. Når du finder en udvidelse, du vil have, trykker du på prisen, her kan du se, om appen er gratis eller koster penge. Nu mangler du blot at trykke på Hent. Følg herefter anvisningerne på skærmen.

Langsom Safari

Der er ikke meget, der kan ødelægge oplevelsen af at at have en fed iPhone mere end, hvis din iPhone går hen og bliver irriterende langsom, når du er på nettet. Det kan skyldes flere ting, men vi vil nu gennemgå de to hyppigste årsager, samt give dig en lille vejledning til, hvordan du gør noget ved problemet. For det gælder om at holde Safari i form, hvis du skal have det optimale ud af den.

For mange åbne faner

Hvis du oplever, at dine søgninger på nettet går hen og bliver lidt langsommere, kan du starte med at tjekke, om du har for mange åbne faner i Safari. Grunden til, at du måske skal kigge på, om du har for mange åbne faner i Safari er, at du ellers kan sløve din surfing-oplevelse på din iOS-enhed.  Du kan nemt lukke alle dine åbne faner i Safari med et enkelt tryk. 

Luk dine Safari faner

Hvis du gerne vil undgå at skulle lukke alle dine faner i Safari ved at trykke på det lille kryds på hvert enkelt side, kan du heldigvis gøre det letter. For at lukke alle dine åbne faner i Safari, skal du blot trykke og holde fingeren ned på knappen, som forestiller to firkanter nederst. Dem finder du nederst til højre i bunden af Safari. Det er den knap, du normalt vil bruge til at skifte mellem de forskellige faner på. Du får nu en menu frem, hvor du kan vælge at lukke alle de åbne faner.

Safaris søgehistorik

Hvis problemet ikke stammer fra, at du har alt for mange åbne faner i Safari, er der en anden hyppig årsag til problemet. For du kan nemlig også meget nem komme til at opleve, at din iPhone bliver langsommere på nettet, hvis den trænger til en god omgang clearing. For når du surfer med Safari på nettet, samler og gemmer din iPhone automatisk din søge historik. Det kan blive lidt af en tung bagage at bære rundt på for din browser. Derfor vil du opleve, at din iPhone stille og roligt bliver langsommere og langsommere på nettet. 

Foretag en clearing i Safari

Det er nemt at foretage en clearing  Vær opmærksom på, at når du laver en clearing af din iPhone, vil du blive logget ud på alle hjemmesider. Du vil derfor blive bedt om at logge ind igen næste gang, du besøger siderne. For at lave en clearing af dine data i Safari skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Safari fra listen
 3. Vælg punktet Avanceret 
 4. Tryg på Webstedsdata 
 5. I bunden vælges Fjern alle webstedsdata
Nu er din browser ryddet og derved klar til en frisk - og forhåbentlig langt hurtigere - start.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.
Nyere Ældre