Skal iCloud ikke have adgang til dine iPhone-data, så gør sådan her

Sådan deaktiverer du adgangen via iCloud til de data, der er gemt på din iPhone.

Hvis du er en af de personer, der gerne vil sikre din data bedst muligt, er der godt nyt til dig. For med med et enkelt tryk kan du faktisk deaktivere webadgangen til dine iCloud data.

Hvad er iCloud?

I oktober måned 2011 lancerede Apple iCloud. Der er tale om en tjeneste til lagring af dine data i skyen. Det vil sige, at lagringen af dine data ikke er direkte på din fysiske enhed, men online i stedet. Derfor kan du via iCloud få adgang til dine data fra flere forskellige enheder. Dette kræver blot, at du er logget ind med det Apple ID, hvor du har oprettet din iCloud lagring.

iCloud.com kan du via en webbrowser få adgang til alle dine fotos, videoer, din musik og dine gemte filer. Hvis du foretager ændringer, synkroniseres de med din iPhone, iPad og eventuelle andre enheder, så du altid er opdateret. Du får 5 GB gratis lagerplads, når du opretter dig som bruger på iCloud. Hvis du har behov for mere plads, kan du tilkøbe dette. Den udvidede lagerplads i iCloud+ er også en del af produkterne, der tilbydes i Apple One.

Beskyt dine data

Du kan nu sikre alle dine data ekstra godt. For Apple tilbyder at udvide end-to-end-kryptering for næsten alle dine data. Det eneste krav er, at du har synkroniseret via og gemt dem på din iCloud lagring. Hvis du gerne vil undgå at der er den mindste sandsynlighed, næsten uanset hvor lille den må synes at være, så kan du nu også separat deaktivere webadgang til dine iCloud-data.

For nu har Apple åbnet op for, at du selv kan beslutte, hvis du af sikkerhedshensyn ikke ønsker, at nogle andre skal have den mindste mulighed for at få adgang til dine kontooplysninger, så de kan logge ind på iCloud.com. For selvom du er rigtig godt beskyttet med tofaktorautentificering, kan det være, at du gerne lige vil have mulighed for at sikre dig lidt ekstra.

Deaktiver adgangen til iCloud 

Hvis du gerne vil deaktivere webadgangen til dine data på iCloud.com, kan du gøre det på følgende måde: 
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg herefter Kontonavn
  3. Vælg iCloud
  4. Nu kan du vælge at deaktivere iCloud data på nettet
Nu har du ikke længere adgang til dine data via iCloud.com. Hvis du ikke bruger en iPhone eller iPad men i stedet en Mac, finder du adgangen under Systemindstillinger i punkt 1 i stedet for Indstillinger. 

Du kan også nemt og enkelt vælge at genaktivere adgangen til dine data på iCloud.com. Det gør du på fælgende måde:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg herefter Kontonavn
  3. Vælg iCloud
  4. Nu kan du vælge at aktivere iCloud data på nettet
Nu skulle du igen kunne få adgang til dine data via iCloud.com. Hvis du ikke bruger en iPhone eller iPad men i stedet en Mac, finder du adgangen under Systemindstillinger i punkt 1 i stedet for Indstillinger. 

Systemkrav til dine Apple enheder

Hvis du har en iPhone med iOS 16.2 eller nyere version, har du adgang til at bruge funktionen. Det samme gør sig gældende for dine øvrige enheder fra Apple. Hvis du har en iPad, skal du som minimum have iPadOS 16.2 installeret. Hvis du bruger en Mac kræver det, at du har macOS 13.1 Ventura eller nyere version installeret.
Nyere Ældre