Vi anbefaler de bedste Cleaner-apps til din Mac

Vi har samlet de bedste Cleaner-programmer, så du kan få renset og rengjort din Mac, så den bliver hurtig igen.

Der er mange gode grunde til, at du bør sørge for at rengøre din Mac løbende med et Cleaner-program. Du får nemlig både en hurtigere computer, der yder bedre og du genvinder samtidig tabt lagerplads.

Hvorfor bruge Cleaner-program?

Hvis din Mac ikke opfører sig, som den plejer, kan det være tegn på, at den trænger til en omgang rengøring. Det kan være at den sænker farten, ofte fryser, Safari bliver ved med at gå ned, regelmæssigt løber tør for RAM. Når vi siger rengøring, tænker vi ikke på, at du skal finde klud og sæbevand frem. Vi tænker i stedet på de smarte Cleaner-programmer, der kan hjælpe dig med at rengøre din computer indvendigt. For med et Cleaner- program, kan du både slette rod og digitalt affald fra dit system og samtidig frigør din RAM.

Der findes rigtig mange programmer, der kan hjælpe dig, når du vil give din Mac en overhaling. For at gære det lidt lettere for dig at finde frem til det program, der passer bedst til lige netop dit behov, har vi her samlet de bedste Cleaner-apps til dig. Fælles for dem alle er, at de er rigtig gode til at slette gamle filer og rydde grundigt op på din Mac. Du har mulighed for gratis at prøve de forskellige apps af, inden du beslutter dig, da de alle tilbyder en gratis prøveversion.

CleanMyMac X

Et meget populært Cleaning-værktøj til Mac er CleanMyMac X fra MacPaw. Denne app byder blandt andet på en række nyttige værktøjer, der er samlet i én pakke, herunder en filrenser, der sletter uønskede og unødvendige cache-filer, optimerings- og vedligeholdelsesværktøjer, et program-afinstallationsprogram og en malwarefjerner. 

Programmet CleanMyMac X byder på en enkel brugerflade med ved knapper til hukommelsen og selve disken på computeren. Det er superenkelt at benytte, og leverer en smart indikator øverst på din Mac, så du kan følge med i status på udnyttelsesgraden af hukommelsen. 

MacCleaner Pro

MacCleaner Pro fra Nektony byder på en samlet pakke med hele seks applikationer, der er udviklet til at rydde op i og derved sætte fart på din Mac. Blandt andet får du værktøjer til at både finde og fjerne duplikatfiler og mapper samt at flette mapper sammen. Brugerdesignet er nemt og overskueligt i sin udformning.

Den gratis prøveversion af MacCleaner Pro kan sagtens udføre nogle af de opgaver, du har behov for. Så du kan godt bruge den gratis prøveversion til at få renset dig Mac allerede i dag. Hvis du vælger at købe den fulde version af MacCleaner Pro kan du slette uønskede filer og filer, der optager betydelig diskplads samt frigøre hukommelse, og få hjælpe til at administrere diskplads.

Avast Cleanup Premium

Avast er mest kendt for sine antivirusprogrammer, men har også udviklet et effektivt Cleaner-program: Avast Cleanup Premium. Avast Cleanup Premium til Mac tilbyder en række avancerede funktioner som App Uninstaller. Browser Cleaner, Bloatware Removal og endelig Disk Cleaner, der scanner harddisken for skjulte junkfiler og duplikater, der kan slettet. En ekstra og smart tilføjelse til Avast Cleanup Premium er funktionen Photo Cleaner, der scanner brugerens fotogalleri for at finde og rense for duplikater og dårlige fotos.


DaisyDisk

Sjældent har det været så nemt og overskueligt at rydde op og fjerne filer, som det er med DaisyDisk. De har også udviklet deres app med særlig fokus på filhåndtering, præsenterer, hvad der ellers optager uvurderlig diskplads. Du får også mulighed for at se indholdet af dit drev i en farverig og interaktiv graf.

DaisyDisk er til dig, der gerne vil slette de filer, du ikke har brug for mere. For programmet hjælper dig med at finde frem til disse filer. Så arbejdet med at finde filerne, der burde tage flere timer, tager nu kun minutter, og der er ingen fare for at slette noget vigtigt.

Hvis du gerne vil se, hvordan DaisyDisk fungere, kan du downloade en prøveversion, der viser dig det. Men vær opmærksom på at slettefunktionen er deaktiveret i prøveversionen, så du kan ikke rydde nogen filer, hvis du ikke bruger en betalt version.

Parallels Toolbox

Parallels Toolbox byder på en hel række værktøjer, der kan bruges til at udføre forskellige handlinger på din Mac. Du får både et program, der kan hjælpe dig med at rense din Mac, men du får også programmer såsom Download video, Optag lyd, Skjul skrivebordsfiler, Ændre størrelse på billede, Udklipsholderhistorik, Find dubletter, Ledig hukommelse og endda muligheden for at indstille alarmer.

Cleaner-programmet, der er med i Parallels Toolbox indeholder Clean Drive, Afinstaller apps, Find dubletter og ledig hukommelse. Clean Drive-værktøjet scanner dit drev og lader det være op til dig at vælge, hvad du vil slette.

Du kan downloade en prøveversion af Parallels Toolbox for at teste programmet.

App Cleaner & Uninstaller 

Nektony byder også på programmet App Cleaner & Uninstaller, der er specialiseret i at rydde de ødelagte links, filer og andre ting, der bliver efterladt, når apps afinstalleres. Programmet er ment som et supplement til MacCleaner Pro fra Nektony. 

Programmet er nemt at bruge og supplere funktionerne i MacCleaner Pro rigtig godt. Du kan også downloade en gratis prøveversion af App Cleaner & Uninstaller.

MacBooster

Med programmet MacBooster får du ikke kun et program, der byder på standard diskoprydningsfunktioner som fjernelse af dubletter, scanning efter store filer, krav på hukommelse og generelle præstationsfremmende opgaver. Du får også virus- og malware-scanninger, der er med til at holde din Mac fri for ondsindet software.

Der er tale et værktøj, der er nemt at bruge. Det er meget smart, at de har valgt at integrere virus- og malware-scanninger, så du husker at foretage disse på din Mac.

Du kan godt få lov til at prøve MacBooster gratis, men vær opmærksom på, at det er ikke muligt at slette noget med den gratis prøveversion.


Onyx

Onyx fra Titanium Software har længe været blandt de foretrukne værktøjer til Mac-teknikere. Der er nemlig tale om et rigtig godt program, hvor du har stor mulighed for at foretage individuelle tilpasninger.

Onyx kan både hjælpe dig med at reparere tilladelser, omorganisere filstrukturer, genopbygge databaser, kontrollere harddiskstrukturer og gendanne indekser.

CCleaner

CCleaner fra Piriform gør præcist det, den lover, nemlig at hjælpe dig med at rydde op i gigabyte cache-filer, internethistorikfiler og finde og rense store filer på din Mac.

CCleaner gør det nemt at analysere harddisken og finde rundt i cookies og filer. Programmet indeholder blandt andet Afinstaller, Opstart, Slet ledig plads, Stor filfinder og Dupliker File Finder.

Du kan både vælge at bruge den gratis prøveversion eller købe en Pro version.


MacKeeper

Vi kommer ikke udenom at MacKeeper tidligere har haft et lidt dårligt ry. Men de tidligere fejl, skulle der være ryddet op i nu. Men MacKeeper får du flere forskellige værktøjer, herunder en antivirusscanner, adwarefjerner, en oprydningsfunktion, en duplikatfilfinder og en smart afinstallationsprogram. Der er også inkluderet en hukommelsesrenser, en softwareopdateringssporing og en opstartselement lokaliseringsværktøj. Du vil også kunne finde en ID-tyverivagt, en VPN og en online annonceblokering i værktøjskassen.

Du kan vælge at bruge den gratis version af MacKeeper, eller købe en udvidet version.

Hvad skal du vælge?

Det er helt op til dig, hvilket Cleaner-program, du skal vælge. Det kommer meget an på, hvad du har behov for på din Mac. Skal du kun kunne rense og rydde lidt op? Har du også behov for at sikre din Mac mod virus- og malware? Det er kun dig, der ved, hvad du vægter højest.

Men da du kan prøve de forskellige Cleaner-programmer gratis, kan du jo teste, hvilken du synes, der falder mest i din smag.

Suppler gerne dit cleaner-program med et godt antivirusprogram, hvis du gerne vil holde din Mac stabil og sikker også i fremtiden.

Nyere Ældre