Vil du gerne skifte mailudbyder og browser på din iPhone, så se her

Vælg selv, hvilken mail-app og webbrowser, der skal bruges som standard på din iPhone, ved hjælp af den hurtige og enkle vejledning.

Selvom Apple har angivet deres egne apps Mail og Safari som standard apps, når det kommer til email og webbrowser på din iPhone, kan du faktisk godt lave dette valg om. 

Mail

Apple Mail, der officielt er kendt som Mail, er en e-mail-klient, der er inkluderet af Apple Inc. med dets operativsystemer macOS, iOS, iPadOS og watchOS. Funktioner i Apple Mail inkluderer muligheden for at konfigurere softwaren til at modtage alle en brugers e-mail-konti på én liste, mulighed for at arkivere e-mails i mapper, mulighed for at søge efter e-mails og mulighed for automatisk at tilføje signaturer til udgående e-mails. Det integreres også med kontaktlisten, kalenderen, kort og andre apps.

Safari

Apples webbrowser Safari kan både bruges til enheder, der kører på iOS, iPadOS, macOS, men også Windows. Browseren så dagens lys på Apples Worldwide Developers Conference i San Francisco den 7. januar 2003. Apple har lavet udvidelser til Safari, der skal kunne hjælpe dig med at udforske nettet, som du vil. Den finder du i den dedikerede Safari-kategori i App Store.

Valget er dit

Selvom du måske er gået full-in med alle Apples produkter lige fra iPhone til Mac og iPad, så kan du stadigvæk fint gøre brug af andre tjenester. Du kan eksempelvis vælge Google Chrome, når du er på nettet og Gmail, når du skal skrive en mail. For du behøver jo ikke ligefrem at samle alle dine æg i en kurv, selvom du måske er glad for Apple.

Hvis du vælger, at du gerne vil gøre brug af en anden app, når du skriver emails eller anden app, når du skal surfe på nettet, kan du nemt sætte disse apps op som standard i din iPhone.

Gør din foretrukne email-app eller webbrowser til standard

Da Apple lancerede iOS 14, blev det endeligt muligt selv at vælge, dine egne standardapps, når det kom til både email og webbrowsing. Du behøver altså ikke længere at bruge Safari eller Mail som standardapps på din iPhone. Det betyder i praksis, at din iPhone automatisk starter den webbrowser eller email-app, som du selv har valgt.

Vælg din egen email til standard

For at få din iPhone til at starte din valgte email app op automatisk, skal du gøre følgende:
  1. Download den ønskede app til email
  2. Åbn appen Indstillinger
  3. Vælg den app, du vil indstille som standard (f.eks. Outlook eller Gmail)
  4. Tryk på knappen Standard Mail App ved din valgte email app
Nu skulle den app du har valgt som standard email app, vil blive brugt i stedet for Mail på din iPhone.

Vælg din egen webbrowser til standard

På næsten sammen måde kan du indstille din egen webbrowser til standard for din iPhone. For at få din iPhone til at bruge din valgte webbrowser, skal du gøre følgende:
  1. Download den ønskede app til webbrowser
  2. Åbn appen Indstillinger
  3. Vælg den app, du vil indstille som standard (f.eks. Google Chrome)
  4. Tryk på knappen Standard Browser App ved din valgte webbrowser
Nu har du ændret, hvilken webbrowser, der vil blive åbnet af din iPhone. Din valgte app vil nu blive brugt i stedet for Safari.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.
Nyere Ældre