Apple MacBook Air og MacBook Pro sammenlignet

Find ud af om du skal købe en 14" MacBook Pro eller en 15" MacBook Air ved at tage et kig på forskellene på MacBook-modellerne i vores sammenligning.

Apple tilbyder for øjeblikket to MacBook-linier: MacBook Pro med en 14-tommer eller 16-tommer skærm og MacBook Air med en 13.3-tommer skærm, 13.6-tommer skærm eller en 15-tommer skærm.

Der er mange MacBook-modeller at vælge imellem og her kigger vi på disse modeller, som efter vores mening er de bedste køb til prisen:
  • 14" MacBook Pro, M3 (oktober 2023)
  • 15" MacBook Air, M2 (juni 2023)

Sammenligning af MacBook Air og MacBook Pro

I vores sammenligning kigger vi på design, skærm, ydelse, batterilevetid og endelig prisen.

Design og dimensioner: MacBook Air 15" vejer mindst

MacBook Air 15" minder i uhyggelig grad om en MacBook Pro med et mere ensartede design og væk er de gamle karakteristika, som MacBook Air tidligere har været kendt for herunder den spidse kant. MacBook Air er stadigvæk tyndere og har et lille hak ved skærmen sammenlignet med MacBook Pro. Hakket muliggør den større skærm og skjuler et meget bedre FaceTime-kamera. så det er ikke nogen skidt ting. MacBook Pro 14" virker en smule mere kluntet og tung sammenlignet med MacBook Air 15" på grund af de indbyggede blæsere i kabinettet. MacBook Air 15" er højere og bredere på grund af den større skærm. Begge modeller har en indbygget Touch ID-sensor i tastaturet. Tager vi et hurtigt kig på de fysiske dimensioner, så så er MacBook Air 15" størst, hvor MacBook Pro 14" dog er tungest på vægtskålen. 

Skærm: MacBook Pro 14" har den stærkeste skærm

MacBook Air har en 15,3" Liquid Retina-skærm, hvor MacBook Pro er udstyret med en Liquid Retina XDR-skærm. Skærmen er godt nok lidt større på MacBook Air men ikke helt så god som på MacBook Pro. Skærm på MacBook Air 15" har en opløsning på 2.880 x 1,.864 pixels med en maksimal lysstyrke på 500 nits og en makismal opdateringshastighed på 60 Hz. MacBook Pro 14" har en opløsning på 3.024 x 1.964 pixels og en maksimal lysstyrke på 1.000 nits, hvilket er det dobbelt forhold til MacBook Air. Derudover har MacBook Pro en makismal opdateringshastighed på 120 Hz.

Ydelse: MacBook Pro 14" har den hurtigste processor

MacBook Air 15" er udstyret med sidste generations M2-processor, hvor MacBook Pro 14" er udstyret med den nye og hurtigere M3-processor. Samlet set er M3-chippen en betydelig opgradering fra ‌M2‌, kendetegnet ved dens højere transistorantal, forbedrede ydeevne i CPU- og GPU-opgaver og overlegen energieffektivitet.

Hvis du er på jagt efter en MacBook, der også kan bruges til gaming, er det helt klart også MacBook Pro 14" du skal vælge fremfor en MacBook Air 15". For vælger du en MacBook Pro 14" vil den kunne trække mange AAA-spiltitler på fornuftig vis.

Batterilevetid: MacBook Pro 14" har den bedste batterilevetid

MacBook Air 15" byder ind med en batterilevetid på omkring 18 timer på en enkelt opladning, hvilket MacBook Pro 14" overgår med 22 timers batterilevetid på en enkelt opladning. hvillet er 4 timers længere batterilevetid på en opladning. Når det er sagt, så er 18 timers batterilevetid for en 15 tommer bærbar ganske imponerende sammenlignet med modeller fra konkurrerende producenter.

Prisen: MacBook Air 15" er billigst i indkøb

MacBook Air M2 15" har en startpris på 12.499,00 for grundmodellen, hvor startprisen på MacBook Pro M3 14" er 14.999,00 kroner. Men, det er lidt som at sammenligne pærer og æbler, da de to modeller byder ind med forskellige ting, så en direkte prissammenligning er ikke rigtig mulig.
Nyere Ældre