Hvilken Mac er bedst til gaming?

 

Du kan sagtens spille på en Mac, men hvilken Mac skal du vælge, så du får den bedste spiloplevelse.

Traditionelt set er en Mac ikke at betragte som førstevalg til spilcomputer, da mange spilproducenter har valgt at nedprioritere understøttelsen af macOS kombineret med det faktum, at Mac tidligere har kæmpet med at kunne opfylde specifikationerne til mange krævende spil.

Status for gaming på Mac

Efter fremkomsten af Apples egenudviklede M1-chip tilbage i 2020, så har meget ændret sig for Mac, når det kommer til at spille spil. Chippen fra Apple til Mac er nu kommet i sin tredie generation med M3-chippen, og det har virkelig ændret mulighederne for at spille krævende spil på en Mac.

Hvordan spiller du på en Mac?

Der eksisterer forskellige muligheder for at komme i gang med at spille på en Mac, og de er som følger:
  • Køb en spilnøgle til spille online og download herefter spillet på Mac
  • Brug en spiltjeneste som Steam, hvor der der også er adgang til gratis spil til Mac
  • Online kan der spilles en lang række mindre og gratis spil på Mac

Hvilken Mac er så bedst til spil?

Først og fremmest handler det om at gå efter en Mac-model udstyret med den hurtige M3-processor eller den M2 Pro version.. Når det kommer til de Mac-modeller, som efter vores mening er de bedste til at spille spil på, så er de som følger:
  • Apple Mac mini (M2 Pro, 2023)
  • Apple Mac Studio (M2 Max, 2023)
  • Apple MacBook Pro 16" (M3 Pro, 2023)
Vi har valgt at fokusere på disse tre Mac-modeller, da vi her synes, at der er den bedste sammenhæng mellem pris og ydelse.

1. Apple Mac mini (M2 Pro, 2023) 

Apple Mac mini (M2 Pro, 2023) er kraftig nok til at køre tunge og grafisk krævende spil, da den er veludstyret til at kunne køre moderne AAA-spil, og Apple anbefaler selv Mac mini som en oplagt spilcomputer. Modellen er udstyret med op til 32GB hukommelse og helt op til 8TB SSD-lager, som sammen med den højtydende M2 Pro-chip, er en fantastisk kombination til afvikling af AAA-spiltitler. Apple Mac mini kræver en ekstern skærm, tastatur og mus for, at du kan spille på den.

Pris fra 11.999,00 kroner.

2. Apple Mac Studio (M2 Max, 2023) 

En anden mulighed som du kan overveje, hvis du skal have en kraftfuld Mac til at spille på, så er Apple Mac Studio (M2 Max, 2023) en oplagt mulighed til en ganske fornuftig pris, da den er en hel del billigere end flere af M3 Max MacBook Pro-modellerne. Hukommelsen starter ved 32GB og kan udvides helt op til 192GB, og lagerpladsen kan udvides helt op til 8TB SSD. Den kraftfulde M2 Max-chip gør Apple Mac Studio særdeles velegnet til gaming, når det kommer til moderne AAA-spil. Apple Mac Studio kræver en ekstern skærm, tastatur og mus for, at du kan spille på den.

Pris fra 18.999,00 kroner.

3. Apple MacBook Pro 16" (M3 Pro, 2023) 

16-tommer MacBook Pro med M3 Pro-chip er en god mulighed for gamere, der er på udkig efter en højtydende og kraftfuld Mac, der samtidig også er mobil og ikke nødvendigvis behøver tilsluttes en ekstern skærm på grund af den store indbyggede 16-tommer skærm. Hukommelse stater ved 18GB og lagerpladsen er fra 512GB SSD op til 8TB SSD. En af ulemperne ved Apple MacBook Pro 16" (M3 Pro, 2023) er, at prisskiltet kan skræmme mange potentielle gamere væk. Men det findes der råd for, da der kan spares en del penge ved at vælge en MacBook Pro 14-tommer (M3 2023). Den er mindre og knap så hurtig man vil også kunne trække mange AAA-spiltitler på fornuftig vis.

Pris fra 22.999,00 kroner.

Hvilken Mac-model skal du så købe til gaming?

Det er jo nok de færreste, der køber en Mac udelukkende for at benytte den til gaming, som for mange er et sekundært behov eller en lille ekstra gevinst, om du vil. Den primære årsag til mange køber en Mac, er de forskellige og mere alsidige muligheder, som en Apple computer byder på indenfor film, lyd og grafisk produktion sammenlignet med en Windows-PC. Derfor kan der være lidt vanskeligt for os, at anbefale, hvilken af de tre Mac-modeller, der bedste egner sig til gaming for dig, da du jo sikkert også skal bruge din Mac til meget andet end at spille på, da det så kan være en relativ dyr fornøjelse. Vælg den Mac, som passer bedst til dit samlede behov, går du helt sikkert ikke helt galt i byen. og husk at tjekke hvilke Mac-specifikationer, det kræver at spille dine yndlingsspil, før du køber en ny og dyr Mac.
Nyere Ældre