Hvad er Split View på Mac, og hvordan bruger du det?

Arbejder du med flere apps på samme tid på din Mac, så er Split View funktionen fra Apple ganske enkelt genial.

Hvis du som undertegnede er også er Mac-bruger, så har du sikkert længe kendt til funktionen på dit skrivebord, hvor du kan arbejde med flere skriveborde, dog ikke på én gang.

Hvorfor Split View?

Det har Apple rettet op på med deres Split View funktion, hvor du på eksempelvis din MacBook kan arbejde med to åbne programmer ved siden af hinanden på skrivebordet. Der er tale om en rigtig smart og godt udtænkt funktion fra Apples side, der kan gøre dit arbejde meget nemmere.

Vi vil vise dig, hvordan du Split View i macOS i praksis, så to programmer kan deles i fuldskærmsmode på din Mac.

Sådan aktiverer du Split View

Split View fungerer nemt og enkelt i praksis. Der er ikke behov for at regulere skærmbilledernes størrelse. Det klarer funktionen helt selv. 

Du aktivere Split View ved at holde musen ned på den grønne knap i venstre hjørne på programmets skærmbillede. Når du gør det, så bliver den ene halvdel af skærmen blå, hvorefter programmet automatisk tilpasser sig den ene skærmhalvdel.

Split View funktionaliteten finder selv de programmer frem, der understøtter funktionen. Vær opmærksom på, at det dog ikke er alle programmer, der understøtter Split View.

Du er nu klar til at arbejde smart og effektivt med et delt skærmbillede af de to programmer, du skal bruge. God arbejdslyst!
Nyere Ældre