Kan man koble en mus til en iPad?

Læs mere om, hvordan du parrer din iPad med en trådløs mus eller et trådløst pegefelt.

Du kan slutte Magic Mouse, en anden Bluetooth-mus eller en USB-mus til din iPad, hvilket kan være nyttigt sammen med et eksternt tastatur, så du kan bruge din iPad som en lille bærbar, der er smart at have med på farten.

Nogle museenheder er ikke fuldt kompatible med alle iPad-modeller, og det er ikke alle iPad-modeller der understøtter brugen af mus.

Før du begynder

Før du går i gang med at tilslutte en mus til din iPad, så kræver det, at du har en iPad med iPadOS 13.4 eller en nyere version for at kunne tilslutte Bluetooth-tilbehør.

iPad-modeller der understøtter tilslutning af mus

Følgende iPad-modeller understøtter iPadOS 13 og nyere versioner, og der kan dermed tilsluttes en mus eller et pegefelt til disse enheder:

 • iPad Pro (alle modeller)
 • iPad Air 2 eller nyere
 • iPad (5. generation) eller nyere
 • iPad mini 4 eller nyere

Find ud af hvilken model din iPad er

Du kan finde modelnummeret på din iPad på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Tryk på Generelt
 3. Tryk herefter på Om
 4. Tryk på produktnummeret for at få vist modelnummeret
 5. Se efter modelnummeret i det øverste afsnit
Modelnummeret på din iPad består af et bogstav efterfulgt af fire tal – uden en skråstreg (f.eks. A2342). 

Nu hvor du har fundet din iPads modelnummer, skal du kan finde ud af, hvilken iPad-model du har, og det gør du ved hjælp af denne iPad-modeloversigt på Apples hjemmeside.

Herefter er du klar til at tilslutte en mus til din iPad, såfremt den opfylder kravet om understøttelse af understøtter iPadOS 13 og nyere versioner.

Sådan kobler du en Bluetooth-mus eller et Bluetooth-pegefelt til din iPad

For at tilslutte en trådløs mus til din iPad, skal du følge denne vejledning:
 1. Tænd for Bluetooth-musen og sæt enheden i parringstilstand
 2. Åbn Indstillinger på din iPad
 3. Tryk på Bluetooth
 4. Søg efter Bluetooth-tilbehøret under Andre enheder
 5. Tryk derefter på enhedens navn for at parre det med din iPad
Hvis du udfører parring med Apple Magic Mouse eller Magic Trackpad på din iPad, og du bliver bedt om at indtaste en kode, skal du indtaste 0000 (fire nuller) for at oprette forbindelse mellem tilbehøret og din iPad.

Næste og meget logiske trin er, at du nu ønsker at tilslutte et Bluetooth-tastatur til din iPad, og her gennemfører du de samme trin fra ovennævnte oversigt for at koble et trådløst keyboard til din iPad.

Det næste du måske skal gøre op med dig selv er, om du ved at tilkoble en mus og et tastatur til din iPad, så kan bruge dette sæt fremfor en computer. Dette spørgsmål har vi også stillet os selv, da vi kiggede på, om man kan vælge en iPad Pro fremfor en MacBook Pro.
Nyere Ældre