Genvej til Photoshop som Mac-ejere bør kende

Der findes mange grundlæggende og avancerede genveje i Adobe Photoshop, og her præsenterer vi den bedste af dem alle.

I Photoshop kan du vælge de fleste værktøjer og adskillige funktioner ved at anvende tastaturgenveje., og disse tastaturgenveje er samtidig voldsomt tidsbesparende, når der arbejdes med billedredigering i det populære billedbehandlingsprogram.

Nok er tastaturgenveje besparende, men faktum er nok, at de fleste af os, der arbejder til daglig med billedbehandling i Adobes Photoshop nok kun benytter 5 til 6 af de mest velkendte tastaturgenveje i programmet.

Og hvorfor er det? Det skyldes, at det kan være svært at huske tastaturgenvejene, som man ikke bruger dagligt. Derfor benytter mange af os kun de mest almindelige funktioner i Photoshop via tastaturgenveje, mens vi bruger musen til at navigere i den indbyggede menu for resten.

Vi giver dig nu, efter vores mening, den mest ultimative tastaturgenvej til Adobe Photoshop, som kan råde bod på alle problemerne med at holde styr på et større antal tastaturgenveje på Mac, når der arbejdes med Photoshop.

Genvej til alle tastaturgenvejene i Photoshop

Når du har behov for at finde en tastaturgenvej til at udføre en specifik funktion i Photoshop, så findes der en indbygget tastaturgenvejsoversigt i Photoshop, som du kan kalde frem, og ja du gættede rigtig, ved hjælp af en tastaturgenvej.


Sådan fremkalder du oversigten med tastaturgenveje i Photoshop

For at fremvise oversigten over tastaturkommandoer i Photoshop, vælg Rediger > Tastaturgenveje eller brug følgende genveje: Option + Shift + Kommando + K (Mac) eller Alt + Shift + Control + K (Win). 

Tre nyttige genveje til Photoshop på Mac

Her er en lille ekstra bonus i form af tre nyttige genveje til Photoshop på Mac:
  1. Skift mellem at male og slette med samme pensel: Hold nede ~ (tilde)
  2. Forøg penselstørrelse: ]
  3. Byt om på forgrunds-/baggrundsfarver: Hold Kommando nede, og klik på et lag
Se flere hjælpsomme og smarte tastaturgenveje til Photoshop i macOS på Adobes egen hjemmeside.

Nyere Ældre