Hvilken udgave af Adobe Photoshop skal jeg vælge til Mac?

Adobe Photoshop Elements 2024 og Adobe Creative Cloud er to forskellige tilbud fra Adobe til billedbehandling med hensyn til pris og funktioner.

Som professionel fotograf eller designer, er det nødvendigt med redigeringssoftware, der tilbyder præcision og kontrol over dine billeder, hvilket inkluderer understøttelse af RAW-filredigering og flerlags redigeringsværktøjer.

Der tages selfies med iPhone som aldrig før, og det har afstedkommet en underskov af gratis apps i App Store, der byder på de mest basale funktioner indenfor fotoredigering. Skal du foretage seriøs billed- og fotobehandling, skal du bruge et professionelt billedbehandlingsprogram på din Mac. Dette kan du sagtens kombinere med at benytte det indbyggede redigeringsværktøj på din iPhone til de hurtige redigeringer og tilpasninger af de hurtige skud som eksempelvis selfies til brug på sociale medier. Du kan med fordel sætte dig ind i de genveje til Photoshop som alle Mac-ejere bør kende, da de letter arbejdet en del,

Vi kigger på forskelle, prismodel og målgruppe for de to populære produkter til billedbehandling: Adobe Photoshop Elements 2024 og Adobe Creative Cloud (Photoshop).

Adobe Photoshop Elements 2024 og Adobe Creative Cloud (Photoshop)

Adobe Photoshop Elements 2024 og Adobe Creative Cloud (som inkluderer Adobe Photoshop) er begge kraftfulde billedredigeringsværktøjer, men de er designet til forskellige brugere og har forskellige funktioner og prismodeller. 

Overblik: Adobe Photoshop Elements 2024

Adobe Photoshop Elements 2024 til Mac er en forenklet version af Adobe Photoshop, som kan købes som en engangslisens til Mac. Dette program er skabt til at være nemt at bruge og indeholder flere automatiske justeringer og guidede redigeringer, hvilket gør det let for begyndere at skabe imponerende billed- og fotoredigeringer. Det inkluderer også nye AI-funktioner og har understøttelse for Apple Silicon.

Målgruppe: Adobe Photoshop Elements 2024

Adobe Photoshop Elements 2024 er perfekt til amatører, semiprofessionelle og hobbyfotografer, som ønsker at forbedre deres fotos med minimal indsats ved brug af et enkelt og brugervenligt billedredigeringsprogram. Programmet tilbyder en række automatiserede funktioner til at forbedre billedkvaliteten, herunder automatisk forbedring af skarphed, balance, farver samt fjernelse af baggrunde og røde øjne. Brugerfladen er intuitiv og let at navigere, og programmet inkluderer en detaljeret hjælpeguide samt adskillige online videoer om brugen af Adobe Photoshop Elements 2024. Med nogle af de bedste AI-værktøjer på markedet for billedredigering, er Adobe Photoshop Elements et af de førende programmer for den angivne målgruppe.

Prismodel: Adobe Photoshop Elements 2024

Adobe Photoshop Elements 2024 til Mac er tilgængeligt for en engangsbetaling, og Adobe tilbyder også en tillægspakke, der inkluderer både Photoshop Elements og Premiere Elements til videoredigering. En Adobe Photoshop Elements 2024-licens kan købes for omkring 195,00 danske kroner.


Overblik: Adobe Creative Cloud (Photoshop)

Adobe Creative Cloud, som inkluderer Adobe Photoshop, er en cloud-løsning der består af en lang række værktøjer i en samlet pakke, der betales via et månedligt abonnement. Løsningen er det foretrukne billedredigeringsprogram for professionelle grafiske designere og fotografer. Det tilbyder tusindvis af tilpassede pensler, muligheden for at fjerne objekter, retouchere, remixe og ændre farver præcist som ønsket for at skabe det perfekte billede. Programmet har også avancerede funktioner som 3D-modellering og AI-genereret billedskabelse. 

Målgruppe: Adobe Creative Cloud (Photoshop)

Adobe Creative Cloud (Photoshop) er på grund af de avancerede funktioner hovedsageligt rettet mod professionelle grafiske designere, fotografer og motion graphics-designere. Det er muligt at skabe smukke grafikker, fotos og illustrationer på Mac og iPad. Photoshop-pakken leveres med Adobe Fresco til tegning og maling. Pakken består af en række avancerede værktøjer til at fjerne baggrunde, kombinere billeder, lave hurtige rettelser og redigere billeder med generativ AI.

Prismodel: Adobe Creative Cloud (Photoshop)

Adobe Creative Cloud i Photoshop-udgaven kan købes for en månedlig betaling i et fast abonnement og kan kombineres med en lang række værktøjer herunder Adobe Express Premium, der er tilkøb til den månedlige basispris. Et månedligt abonnement på Photoshop i Adobe Creative Cloud koster fra 200,00 danske kroner.


Forskelle: Adobe Photoshop Elements 2024 og Adobe Creative Cloud (Photoshop)

Forskellene mellem Adobe Photoshop Elements 2024 og Adobe Creative Cloud (Photoshop) omfatter pris, funktioner, brugerflade og anvendelighed for forskellige brugertyper. Photoshop Elements er mere overkommelig, brugervenlig og tilbyder hurtige samt guidede tilstande, som ikke findes i Photoshop. Photoshop tilbyder mere professionelle, kraftfulde og alsidige funktioner med udvidede muligheder for lagstilarter, skrifttyper, farvetilstande og bitdybder. Photoshop Elements henvender sig til hobbyfotografer og sporadiske brugere, mens Photoshop er ideel for professionelle fotografer, designere og avancerede brugere.

Det er væsentligt at anerkende, at begge programmer har deres fordele, og det optimale valg er baseret på dine individuelle behov og kompetencer. Er du nybegynder i billedredigering, kan Photoshop Elements være et fremragende udgangspunkt. For den erfarne designer eller fotograf, vil de avancerede funktioner i Photoshop via Creative Cloud sandsynligvis være mere fordelagtige.
Nyere Ældre