Sådan gendanner du et ikke-gemt Word-dokument på Mac

Vi viser dig her, hvordan du gendanner ikke-gemte eller slettede Word-dokumenter på din Mac.

Du kender det sikkert, at du arbejder på et dokument i Word fra Microsoft Office, og du kommer ved et uheld til at slettet dokumentet eller fejlagtigt glemmer du, at gemme Word-filen på din Mac.

Er alt dit arbejde nu tabt? Faktisk er det muligt at genskabe et ikke-gemt eller slettet Word-dokument på din Mac, så du kan trække vejret roligt igen.

Vi vil vise dig, hvordan du gendanner det forsvundne Word-dokument.

Punkt 1: Tvunget genstart af din Mac uden, at dit Word-dokument er gemt

Af forskellige årsager kan du blive tvunget til at genstarte din Mac, hvor du ikke har haft en chance for at gemme dit Word-dokument først. 

Bruger du en opdateret eller nyere udgave af Word, så gemmer Word automatisk dit dokument, selvom du ikke har gemt det endnu. Så har du været tvunget ud i en ikke ønsker genstart af din Mac uden, at du har haft tid til at gemme dit Word-dokument, så er løsningen, at du genåbner Word for at gendanne dit dokument, da Word automatisk har gemt en version af dokumentet.

Åbnes dit Word-dokument ikke skal du gå videre til punkt 2 i vores vejleding.

Punkt 2: Word åbnes og det sidste dokument, du arbejdede på, indlæses ikke automatisk

Når Word åbnes, og det dokument du arbejdede ikke bliver indlæst, så er det muligt at genfinde Word-dokumentet i mappen AutoRecovery, og det gør du sådan her:
 1. Åbn Finder.
 2. Klik på Gå i menuen.
 3. Klik nu på Gå til mappe.
 4. Skriv følgende: ~/Bibliotek/Containere/com.microsoft.Word/Data/Bibliotek/Indstillinger/Automatisk gendannelse
 5. Nu åbnes AutoRecovery-mappen, hvor du kan finde AutoRecovery-versioner af dine dokumenter, selv hvis de ikke blev gemt.
Når du har fundet Word-dokumentet, kan det ske, at du ikke kan åbne tekstdokumentet. I så fald bør du følge trinene beskrevet i punkt 3.

Punkt 3: Word åbner ikke AutoRecovery-versionen af dit dokument

Oplever du, at du ikke kan åbne AutoRecovery-versionen af dit Word-dokument, så kan løsningen være trække filen til en anden tekstredigeringsapp, og det gør du sådan her ved hjælp af Text Recovery Converter:
 1. Åbn TextEdit.
 2. Træk filen til symbolet for TextEdit i Dock.
 3. Kopier teksten til en ny fil i Word.
Hvis de ovenstående metoder ikke virker, eller hvis din version af Word er ældre end den nuværende, kan du følge trin 4, som vi har skitseret nedenfor.

Punkt 4: Tjek papirkurven

I nogle tilfælde kan det ske, at din Word-fil mangler, fordi du ved et uheld er komme til at slette filen, hvorefter den er endt i papirkurven på din Mac, og det kan være, at dit dokument stadigvæk findes i papirkurven. Du tjekker papirkurven på din Mac på denne måde:
 1. Åbn papirkurven i Dock.
 2. Nu kan du se indholdet af papirkurven.
 3. Kan du ikke finde din Word-fil, så kig i mappen "Gendannede emner" i papirkurven. 
 4. Hvis du finder Word-filen her, skal du højreklikke på den for at gendanne filen i den mappe, hvor den oprindeligt var placeret.
Nyere Ældre