Vedvarende rygter om en billig iPhone SE 4

En lancering af en budget iPhone i foråret 2025 er ifølge rygterne en mulighed, og vi kigger på, hvad vi evt, kan se frem til.

Apple har lige nu to billige iPhone-modeller i sit sortiment, og det er iPhone SE 3 og iPhone 11, hvor det er dagspriserne, der afgør hvilken model, der er den billigste nye iPhone.

iPhone 11 er billig fordi det er en tidligere topmodel, som efterhånden har 5 år på bagen siden lanceringen tilbage i 2019. iPhone SE 3 er Apples "rigtige" billige iPhone-model, da den er produceret ud fra et billigt prispunkt, hvor prisen holdes nede på grund af den lille skærm på 4.7 tommer og et enkelt kamera og en fingeraftrykslæser som erstatning for Face ID, som vi ser på iPhone 11.

Rygterne vil vide, at Apple arbejder målrettet på at kunne tilbyde en efterfølger til iPhone SE 3 i form af en iPhone SE 4, der skulle komme til at se dagens lys i foråret 2025. Samme år som vi forventer, at iPhone 17-serien bliver lanceret. Sidstnævnte forventes dog at komme med et helt andet prisskilt end den "billige" iPhone SE 4.

Vi giver dig her overblikket over, hvilke forventninger der er til skærmen, kamera, processor, biometri og prisen på en kommende iPhone SE 4.

Har vi brug for en "billig" iPhone?

Vi sætter billig i anførselstegn, da en iPhone aldrig rigtig kan kaldes billig, hvis vi sammenligner med Android-konkurrenterne. En iPhone kan vitterlig alene kaldes "billig", hvis prispunktet sammenlignes med Apples andre iPhone-modeller med et større prisskilt.

Men, har verden så brug for endnu en "billig" iPhone? Hvis der bliver tale om endnu en 4.7 tommer iPhone med fingeraftrykslæser, en enkelt kameralinser og en hurtigere chip, så er svaret helt klart nej, da den nuværende iPhone SE 3 vil være et mere oplagt køb.

Kommer iPhone til at ligne iPhone SE 3 for meget, bringer det automatisk tankerne hen på Apples opgradering af iPhone SE 2 fra 2020, som resulterede i iPhone SE 3 i 2022, som var en komplet unødvendig opgradering med manglende nyheder.

For at en kommende iPhone SE 4 i 2025 skal give mening, skal budgetmodellen komme med væsentlige forbedringer på skærmstørrelsen, kamera og biometri i form af fingeraftrykslæser. Sker det, så vil en "billig" iPhone være superrelevant for mange købere i 2025 eller ikke, da det vil være bedre at smide pengene efter en iPhone 11 eller den nuværende iPhone SE 3, som begge understøtter iOS 18.

iPhone SE 4 2025: Skærmstørrelse, skærmteknologi og skærmopløsning

Forventningerne går på, at skærmen på en kommende iPhone SE 4 får vokseværk med en displaystørrelse på hele 6.1 tommer, hvilket også et den aktuelle skærmstørrelse på den nuværende iPhone 15, ligesom iPhone 16-serien også skulle få vokseværk.

En større skærm betyder også større fysiske dimensioner for en kommende iPhone SE 4, der skulle blive 147 mm høj, 71.5 mm bred og 7.7 mm tyk, hvilket er næsten identisk med størrelsen på iPhone 14, der er 146.7 mm høj, 71.5 mm bred og 7.8 mm tyk. Således vil den nye iPhone SE 4 være 8.6 mm højere, 4.2 mm bredere og 0.4 mm tykkere end den aktuelle iPhone SE 3.

iPhone SE er den sidste tilbageværende iPhone, der har en LCD-skærm, og andre iPhones i Apples lineup er udstyret med OLED. Apple har faktisk brugt al OLED-teknologi til flagskibs iPhones siden iPhone 12, og det ser ud til, at næste generation af iPhone SE også vil bruge OLED-teknologi.

IPhone SE 3 er den sidste tilbageværende iPhone, der har en LCD-skærm, hvor alle andre iPhones i Apples line up er udstyret med OLED. Apple har  brugt al OLED-skærmteknologi til sine flagskibs- iPhones siden iPhone 12 tilbage i 2020, og det ser altså ud til, at næste generation af iPhone SE også vil benytte OLED-teknologi.

Med hensyn til skærmopløsningen på en kommende iPhone SE 4, så er vores eget bud, at vi kommer i  nærheden af iPhone 14 med en opløsning på omkring 1179 x 2556 pixels og en pixeltæthed i nærheden af 461 ppi.

iPhone SE 4 2025: Antallet af kameraer og megapixel

Forventningerne til det primære kamera i en iPhone SE 4 går på, at vi kan se frem til en IPhone SE 4 med et enkeltobjektivkamera, det bliver opgraderet til et 48-megapixel kamera mod det nuværende 12-megapixel kamera i iPhone SE 3.

Vi har dog forhåbninger om, at den kommende iPhone SE 4 kommer også kommer med et macro-objektiv, så det samlede antal objektiver kommer op på 2 linser. 

Derudover får forventningerne på et  indhak øverst til TrueDepth-frontkameraet og Face ID på skærmen på iPbone SE 4.

iPhone SE 4 2025: Biometri herunder Face ID eller fingeraftrykslæser

Tiden er nu kommet til at skrotte den aldrende fingeraftrykslæser til fordel for den vellykkede ansigtsgenkendelsesteknologi i form af Apples Face ID på en kommende iPhone SE 4.

Derudover går forventningerne på et indhak øverst på skærmen, som udover TrueDepth-frontkameraet kommer til at indeholde Face ID på iPhone SE 4.

iPhone SE 4 2025: Processor, 5G og batteri

Den nuværende iPhone SE 3 2022 er udstyret med den samme A15-chip, der der findes i iPhone 13-modellerne, der blev præsenteret i 2021. Så vi kan med rette forvente, at en kommende iPhone SE 4 bliver udstyret sidste års processor. Det betyder, at processoren i en kommende "billig" iPhone SE 4 kommer til at tage udgangspunkt i den kommende processor iPhone 16, som forventelig bliver A18-chippen. 

Det forventes uden at blinke, at en kommende iPhone SE 4, som kan blive præsenteret i 2025, bliver udstyret med de nyeste standarder indenfor 5 G-mobilteknologi, så der kommer smæk på download- og uploadhastighederne.

En akillessene ved SE-serien fra Apple har altid været den begrænsede rækkevidde på det indbyggede batteri, som i tilfældet med iPhone SE 3 2022 er på kun 2018 mAh, hvilket for mange brugere har gjort det svært at nå gennem en hel dag uden at skulle en tur forbi stikkontakten. Forventningerne til batteriet i den kommende iPhone SE 4 er, at den vil benytte det samme 3279 mAh batteri som iPhone 14, hvilket betyder, at den vil have samme batterilevetid som denne enhed.

iPhone SE 4 2025: AI-teknologi

Apple har i forbindelse med lanceringen af iOS 18 også foretaget en stærk opgradering på AI-fronten, hvor kunstig intelligens kan hjælpe iPhone-brugeren med at udføre en række operationer. Desværre kræver AI så meget af hardwaren, at det kun er iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, der kommer til at nyde godt af AI-teknologien fra Apple i denne omgang. Bliver en kommende iPhone SE 4 2025 som minimum udstyret med Apple A17 Pro (3 nm) fra iPhone 15 Pro, så kan iPhone SE 4 teoretisk være kraftig nok til at få den fulde AI-pakke fra Apple. I praksis er det nok lidt en anden sag, som Apple ønsker at udstyre sin budget-mobil med AI-teknologi i samme klasse som sine topmodeller, da det kan afholde køberne fra at investere i de helt dyre iPhone-modeller, hvis der kan købes en "billig" iPhone til det halve af prisen med de samme AI-muligheder. 

Bliver iPhone SE 4 kun udstyret med AI-teknologien i et begrænset omfang eller slet ikke, er det alligevel muligt for brugeren at installere sin egen AI-assistent på enheden.

iPhone SE 4 2025: Pris og udgivelsesdato

Selvom iPhone SE 4 vil blive opgraderet fra Touch ID til Face ID, så går forventningerne på, at Apple kommer til at holde prisen på en ny iPhone SE under den magiske grænse på $ 500, selvom prisen stiger lidt forhold til prisen på den eksisterende iPhone SE 3. I praksis skal vi regne med en udsalgspris i butikkerne på en iPhone SE 4 2025 på omkring 4.000,00 danske kroner.

Går alt som det skal, kommer en ny iPhone SE til at ramme butikkerne i foråret 2025.
Nyere Ældre