10 grunde til at vente på iPhone 17

Der findes mange grunde til, at du måske helt bør springe iPhone 16 over og i stedet vente på, at iPhone 17 kommer på markedet.

Vi holder altid vejret lige inden Apple kommer med deres nyeste model af den populære iPhone. Det gør sig selvsagt også gældende inden lanceringen af iPhone 16. Men måske bør du spare dine penge og helt springe denne model over. 

Her giver vi dig i hvert fald 10 grunde til, at du i stedet bør vente på at iPhone 17 ser dagens lys. Så kan du selv afgøre, om du vil tøjle utålmodigheden og vente på næste model, eller om du hellere vil smide dine spareskillinger efter iPhone 16.

Rygter om iPhone 17

Det er ikke nogen hemmelighed, at Apple ikke kun arbejder på den næstkommende model af iPhone, men også arbejder sammen med leverandører om de modeller, der skal komme efter igen. Derfor sker det, at der kan komme lækager længe inden den forventede lancering. Dette gør sig i øjeblikket gældende for Apples modeller af iPhone 17.

Så uanset om du leder efter nogle grunde til at springe iPhone 16 helt over, eller du bare er nysgerrig på, hvad du kan forvente af den kommende iPhone 17, så løs med her. For vi tør godt løfte sløret lidt for de rygter, der allerede florerer om de funktioner, vi kan forvente os af iPhone 17-serien, selvom denne først forventes på markedet i september 2025.

Grund nr. 1: iPhone 17 får Face ID under skærmen

Det forventes af modellerne iPhone 17 Pro og iPhone 17 Pro Max, at der vil være indbygget Face ID-teknologi under selve panelet. Det vil betyde, at de vil være de første iPhone modeller, hvor dette er tilfældet. 

Det forventes, at den eneste eksterne indikation af, at der er gemmer sig Face ID-teknologi under selve skærmen vil være den cirkulær udskæring, der vil være over det frontkameraet.

Grund nr. 2: iPhone 17 giver os nye skærmstørrelser

Noget af det, der altid er spændende, er at se, hvad skærmstørrelser, du kan få de nye iPhone modeller i. Med iPhone 16 forventes der, at du kan vælge imellem modeller med en større skærm. For det forventes, at Apple opgraderer skærmstørrelserne fra henholdsvis 6.12 tommer og 6.69 tommer til at du i stedet kan vælge mellem en skærm på 6.27 tommer og 6.86 tommer.

Det forventes, at den iPhone 17 også bliver lanceret med den nye 6.27 tommer i standard udgaven, men går også rygter om, at vi kan se frem til en iPhone 17 slim model, der vil få en skærmstørrelse på 6.55 tommer.

Grund nr. 3: iPhone 17 kommer med 120Hz ProMotion skærm

Det forventes at alle Apples iPhone udvider deres ProMotion til alle skærme, så også standardmodellen af iPhone 17 vi have dette. Det vil medføre, at skærmen på iPhone 17 vil give dig 120Hz opdateringshastighed, hvilket helt klart er en fordel, når du for eksempel ser video. Både de kommende modeller iPhone 17 og iPhone 17 Plus forventes også at kunne give dig en meget mere strømeffektiv opdateringshastighed. Rygterne går nemlig på, at denne kan sættes helt ned til kun 1Hz. I praksis vil det betyde, at du får mulighed for altid at have en tændt skærm, også selvom enheden er låst.

Grund nr. 4: iPhone 17 får Apple-designet Wi-Fi 7-chip

På de kommende topmodeller indenfor iPhone 17, nemlig iPhone 17 Pro og iPhone 17 Pro Max forventes det, at Apple vil have indbygget en decideret Apple-designet Wi-Fi 7-chip. Dette vil betyde, at de kommende iPhone 17 Pro modeller både vil kunne sende og modtage data over 2.4GHz-, 5GHz- og 6GHz-båndene samtidigt med en understøttet router. Dette vil i praksis give dig langt hurtigere Wi-Fi-hastigheder i hverdage samt lavere latenstid og mere pålidelig forbindelse.

Grund nr. 5: iPhone 17 kommer med 48MP teleobjektiv

Den kommende iPhone 17 Pro Max forventes at være med et opgraderet 48-megapixel teleobjektiv, der vil være optimeret til brug sammen med Apples Vision Pro. Dermed vil iPhone 17 Pro Max være den første iPhone, der kommer med et bagkamerasystem, der udelukkende består af 48-megapixel linser og ikke en blanding. Det vil være med til at give dig en iPhone, der kan fange endnu flere fotografiske detaljer i høj kvalitet.

Grund nr. 6: iPhone 17 giver dig 24MP selfie-kamera

Alle de kommende iPhone 17 modeller, helt fra iPhone 17 til iPhone 17 Pro Max, vil komme med et 24 megapixel frontvendt kamera med en linse med seks elementer. Til sammenligning har iPhone 15 et 12 megapixel frontvendt kamera med en linse med fem elementer. Det forventes også at iPhone 16 vil komme med et 12 megapixel frontvendt kamera med en linse med fem elementer. Forøgelsen i antallet af megapixel vil være med til at give et skarpere billede med finere detaljer, der også bedre vil holde kvaliteten selv hvis billedet beskæres. Opgraderingen til af objektivet fra fem til seks elementer, vil også medvirke til en forbedring af billedkvaliteten.

Grund nr. 7: iPhone 17 får ridsefast antireflekterende skærm

Den næste nyhed vil ligeledes gøre sig gældende for alle de kommende modeller i iPhone 17-serien lige fra iPhone 17 til iPhone 17 Pro Max. Rygterne siger, at når iPhone 17 bliver tilgængelig, vil den have en antireflekterende skærm, der endda vil være endnu mere ridsefast end Apples Ceramic Shield, som vi kender fra iPhone 15. Rygtet går endvidere på, at det yderste lag glas på skærmen af iPhone 17 vil have et "superhårdt antireflekterende lag". Dette vil både være med til at sikre, at iPhone 17 ikke så nemt bliver ridset, men også, at den er lettere at se på.

Grund nr. 8: iPhone 17 kommer med mere hukommelse

Pro modellerne i den kommende iPhone 17-serie, nemlig iPhone 17 Pro og iPhone 17 Pro Max, vil ifølge Jeff Pu komme med hele 12 GB RAM. Det er noget mere end vi er vant til, for iPhone 15 Pro har "kun" 8 GB RAM. Ligeledes forventes det, at den kommende iPhone 16 Pro også vil have 8 GB RAM. Så vil du have en opgradering, når du skifter din iPhone, kan det være en idé, at du venter på at iPhone 17-serien lanceres, i forhold til at skifte fra en Pro model i iPhone 15-serien til en Pro model i iPhone 16-serien. For du vil helt tydeligt kunne mærke forskel fra 8 GB RAM til 12 GB RAM, da det vil give dig et meget bedre udgangspunkt for at multitaske på din iPhone. Ligeledes vil du ikke kunne undgå at mærke forskel, når alle de forventede fremtidige kunstige intelligensfunktioner trækker på din iPhones ressourcer. 

Grund nr. 9: iPhone 17 kommer med smallere Dynamic Island

Når det kommer til highend modellen af iPhone 17, nemlig iPhone 17 Pro Max, forventes det, at den kommer med en smallere Dynamic Island. Det vil være første gang siden Apple præsenterede os for Dynamic Island, sammen med iPhone 14 Pro, at denne er blevet mindre.

Grund nr. 10: iPhone 17 kommer i slankt design

Det forventes, at Apple vil præsentere os for en iPhone 17, der vil komme i et betydeligt slankere design. Det forventes samtidig, at også får en større overhaling i designet.

Skal du købe iPhone 17 eller iPhone 16?

Så er det helt store spørgsmål, om du skal smide dine sparepenge efter iPhone 16, når denne lander i butikkerne lige om lidt, eller om du bør tøjle din utålmodighed og vente på, at den noget kraftigere iPhone 7 kommer på gaden. Det er kun dig selv, der kan svare på det. For det kommer meget ned til, hvad du forventer af din nye iPhone samt om du kan vente...

Hvis du ikke gerne vil skifte til en helt ny iPhone, men ikke synes, at prisen kommer til at passe på hverken iPhone 16 eller iPhone 17, så kan du overveje om iPhone SE 4 mere er noget for dig.
Nyere Ældre