I tvivl om hvordan du tilslutter AirPods til din Mac, så se her

Vi viser dig her, hvordan du forbinder dine AirPods med din Mac.

Hvis du netop har købt et par AirPods, kan du se frem til at nyde timevis af musik og podcasts med de trådløse høretelefoner. Hvis du gerne vil bruge dem sammen med din Mac computer, viser vi dig her, hvordan du tilslutter dem.

Hvad er AirPods?

Apple lancerede i december 2016 deres smarte trådløse in-ear høretelefoner. De virker via bluetooth og du risikerer derfor ikke at blive viklet ind i ledninger, når du gerne vil lytte til musik, podcasts eller lignende. Du kan vælge at bruge dine AirPods sammen med alle Apples enheder. I dag er der flere forskellige generationer af både AirPods og AirPods Pro på markedet.

Tilslut dine AirPods til din Mac

Hvis du gerne vil bruge dine AirPods sammen med din Mac computer, er det en nem proces at tilslutte dine AirPods til computeren. Du skal blot følge tre enkle trin. Dem vil vi nu føre dig godt igennem.

Trin nr. 1: Sæt dine AirPods i parringstilstand

For at kunne fobinde dine AirPods med andre enheder, skal du sørge for, at de er ladet op. Der skal nemlig være strøm på dine AirPods for at du kan sætte dem i parringstilstand. For at gøre dine AirPods klar til at blive parret med en anden enhed skal du åbne låget på det opladningsetui, hvor du både oplader og opbevarer dine AirPods. Herefter skal du trykke på den lille indstillingsknap, som du finder på bagsiden af låget. Du skal holde knappen nede indtil det lille LED-lys begynder at blinke hvidt. Når lyset blinker er dine AirPods sat i parringstilstand.

Trin nr. 2: Forbind dine AirPods med din Mac

Når du har sat dine Airpods i parringstilstand er du klar til næste trin. Du skal nu forbinde dine AirPods med din Mac computer. Dette gør du på følgende måde:
  1. Åbn Systemindstillinger på din Mac
  2. Vælg Bluetooth
  3. Vælg AirPods på den liste, du får vist på skærmen
  4. Klik derefter på Connect
Nu har du forbundet dine AirPods med din Mac.

Trin nr. 3: Lyt til musik eller podcasts

Lige så snart du har tilsluttet dine AirPods til din Mac, kan du begynde at bruge dem. Du kan lytte til musik, podcasts eller bruge dem, når du ser en video på din Mac. Det eneste du skal gøre, er at åbne det program på din Mac computer, som du gerne vil afspille. Så vil lyden automatisk bliver overført til dine AirPods.

Vedligehold af dine AirPods

Du bliver sikkert rigtig glad for dine nye AirPods og kommer til at bruge dem rigtig meget. Derfor er det også vigtigt, at du vedligeholder dine AirPods løbende. For dine AirPods er ikke bedre end den sidste rengøring, da skidt kan medføre tilstoppede højtalerne, så du ikke får maksimal lydeffekt ud af høretelefonerne, og hvis du er rigtig uheldig, så kan de beskidte høretelefoner give dig en øreinfektion.

Rengøring af de udvendige overflader på AirPods

Den bedste måde at rengøre de udvendige overflader op dine AirPods er ved at aftørre dem en en lille klud eller tot vat med sprit, så fjerner du både skidtet og samtidig får du også desinficeret overfladerne. Det er vigtigt at selve højtalerne ikke kommer i kontakt med væske, så det er kun på de udvendige overfalder, at du må bruge væske til rengøring af In-ear høretelefoner.

Rengøring af de indvendige flader på AirPods

Den bedste måde at rengøre de indvendige falder på dine AirPods er, at benytte en tør vatpind til at fjerne skidt og ørevoks fra højtalerne og mikrofonen. Du kan også vælge at supplere op med en lille børste til at rengøring af de indvendige flader. Det er vigtigt, at du ikke trykker for hårdt på hverken vatpinden eller børsten, da du risikerer at presse ørevoksen og skidtet ingen gennem trådnettet på højtalerne, og det er næsten umuligt at få det ud igen.

Rengøring af opladningsetui til AirPods 

Du skal også med mellemrum rengøre opladningsetuiet til dine AirPods, og den bedste måde at gøre det er ved først at bruge en blød, tør, fnugfri klud til at tørre snavs væk. Hvis du ikke opnår det ønskede resultat, så kan du kan du fugte kluden lidt med vand eller sprit, men det er vigtigt, at du undgår at få væske inde i opladningsportene, da det kan medføre en væskeskade.

Sådan skal du ikke rengøre dine AirPods og In-ear høretelefoner

Først må vi på det kraftigste advare imod, at du rengør dine høretelefoner i en beholder med vand for at rense dem, selvom de er opgivet til at være vandafvisende eller sågar vandtætte. Det er kun de aftagelige aftagelige silikonespidser, du bør vaske i vand. Derfor sørg for at være på den sikre side, og fugt en mikrofiberklud eller en vatpind og tør forsigtigt snavset væk fra høretelefonerne på den måde. 

Vi anbefaler heller ikke at din rengør In-ear høretelefoner herunder også AirPods med en spids genstand som en papirklips eller en sikkerhedsnål, da du kan risikere at komme til at prikke hul på højtalerne ved et uheld. Det er meget bedre og sikre at benytte en tandstikker af træ til forsigtigt at fjerne snavsen omkring højtalerne og mikrofonen. 
Nyere Ældre