Bestem selv hvor meget data du bruger på din 5G-iPhone

Bestem selv hvor meget data du bruger på din iPhone med 5G-forbindelse og spar på datakontoen med disse indstillinger.

Hvis du har en iPhone med mulighed for 5G og du oplever en rigtig fin dækning på 5G-netværket, der hvor du bor, kan du sikkert hurtigt mærke, at din iPhones 5G-ydeevne kan suge rigtig meget data. I så fald er der en netværksrelateret indstilling, du måske med fordel kan tjekke ud.

5G hastigheder

Flere og flere steder bliver 5G-netværket rullet ud. Det giver højere hastigheder og bedre kapacitet sammenlignet med det 4G-mobilnetværk, som 5G skal erstatte. Det medfører også færre forsinkelser, så du får virkelige smæk for skillingen med de 5G-hastigheder, der pludselig kan bruges. For med 5G får du op til ti gange den hastighed, som du oplever med 4G.

Indstil data ved 5G-forbindelse

Du er ikke overlagt fuldstændig til din iPhones maksimale  5G-ydeevne, når det kommer til, hvor meget data du bruger. For du kan nemlig selv være medbestemmende på, hvor meget data der bruges af din 5G-forbindelse. Du indstiller, hvor meget data din 5G-forbindelse skal have lov til at bruge ved at gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Mobildataindstillinger
  3. Vælg hefter Mobildata og derefter Datatilstand
  4. Her finder tre forskellige muligheder: Tillad flere data i 5G-, standard- og lavdatatilstand
Du kan vælge 5G, der ikke begrænser din iPhone. Hvis du vælger standard- eller lavdatatilstand giver det næsten sig selv udfra beskrivelsen. Du vil kunne spare på din data på standardtilstand og lidt mere på lavtilstand.

5G bruger meget data

Hvis du vælger at indstille din iPhones datatilstand til 5G, vil det give dig video- og FaceTime-opkald i meget høj kvalitet. Din iPhone vil også kunne downloade blandt andet softwareopdateringer og streame high-definition Apple TV og Apple Music-indhold i rigtig god kvalitet. Alle disse ting bruger rigtig meget data. Hvis du ikke har et mobilabonnement med fri data, kan det derfor være, at du skal holde godt øje med dit forbrug. 

Tænk på dit abonnement

Når du skal tage stilling til, hvordan du vil have din datatilstand sat på din iPhone, bør du også kigge på, hvilket abonnement og hvilken udbyder, der har valgt. For hvad du helt præcist får ud af din iPhone afhænger også af din operatør og dit dataabonnement. Nogle har fri data og bedre dækning på 5G-netværket, så det er en god ide at kontrollere din iPhone og se om du har, at den indstillet korrekt til at kunne imødekomme dine præferencer.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.
Nyere Ældre