Min iPhone-skærm er helt sort, hvad gør jeg?

Er skærmen på din iPhone gået helt i sort, så kan du muligvis løse problemet med disse råd. 

En sort død skærm er nok et af de mest frygtede problemer blandt iPhone-brugere. For det der nemt at gå i panik, hvis din rammes af problemet med den sorte døde skærm. 

Hvis din iPhone har dette problem, tændes skærmen ikke, selv efter at du måske har trykket på flere knapper og prøvet mange forskellige swipe-handlinger. Du kan godt opleve, at din iPhone stadig fungerer og giver lyde fra sig, men skærmen er og bliver sort. Den vil simpelthen ikke tændes, hvilket gør din iPhone fuldstændig ubrugelig.

Hvorfor går din iPhone i sort?

Der kan være flere årsager til, at din iPhone går helt i sort. Den mest årsag til problemet er, at din iPhone har et hardwareproblem. For hvis der er en fejl med din iPhones hardwarekomponenterne, kan det godt få din iPhone til at udvikle en sort skærm. Den hyppigst forklaring på dette er, hvis du ved et uheld er kommet til at tabe din iPhone. Hvis din iPhone ikke er vandtæt, kan det også forårsage sort skærm, hvis du kommer til at tabe den i vand.

Men det behøver ikke kun at være et problem med hardwaren. For softwaren på din iPhone spiller også en rolle, når det kommer til problemet med sort skærm. Softwareproblemer såsom ufærdige iOS-rater kan få din iPhone til at udvikle den frygtede sorte skærm. Hvis du eksempelvis er kommet til at downloadede den forkerte iOS-opdatering eller du ikke har fuldført en softwareopdatering på enheden, kan dette være årsagen til, at din iPhone pludselig starter med at vise sort skærm.

Men der kan også være andre mulige årsager til, at din iPhone pludselig har sort skærm. Der kan være tale om et dødt batteri, problemer med visse apps eller skærmbrud. 

Hvad gør jeg, hvis min iPhone har sort skærm?

Der er overordnet set tre mulige løsninger på stort skærm, som du selv kan prøve, inden du måske giver fortabt og indleverer din iPhone til reparation.

1: Tving din iPhone til at genstarte

Hvis din iPhone ikke vil reagerer på nogen knapper eller kommandoer og kun viser den sorte skærm, kan en tvungen genstart måske løse problemet. Når du tvinger din iPhone til at genstarte, bliver alle apps og softwareprogrammer også samtidig tvunget til at genstarte. Dette kan løse eventuelle fejl og malware-problemer, der måske er årsagen til din iPhones sorte skærm.

Hvis du har en iPhone 8 eller nyere model, skal du gøre følgende:
 1. Tryk hurtigt på og slip knappen Lydstyrke op
 2. Tryk hurtigt på og slip knappen Lydstyrke ned
 3. Tryk længe på knappen Power / Side indtil du ser Apple-logoet vist på din iPhone-skærm
Hvis du har en iPhone 7 eller nyere model, skal du gøre følgende:
 1. Tryk længe på knapperne Power / Side og Lydstyrke ned 
 2. Bliv ved indtil du ser Apple-logoet vist på din iPhone-skærm
Hvis du har en iPhone 6 eller ældre model, skal du gøre følgende:
 1. Tryk længe på knapperne Power og Home 
 2. Bliv ved indtil du ser Apple-logoet vist på din iPhone-skærm
Så skal din iPhone gerne genstarte. Lad din iPhone starte helt op igen og se, om det har problemet løst.

2: Brug iTunes til at gendanne iPhone

Hvis du ikke har fået løst problemet med en tvungen genstart af din iPhone, kan du prøve en anden måde at løse din iPhones sort skærm problem på. Du kan nemlig vælge at gendanne din iOS-enhed ved hjælp af iTunes. Denne metode fungerer rigtig godt, hvis din Phone har sort skærm forårsaget af softwareproblemer og andre malware-problemer. Du bør kun bruge denne metode, når du har afprøvet metode nr. 1, fordi denne metode kan føre til tab af data.

Husk altid at sikkerhedskopier dine vigtige data og filer fra iPhone til iCloud, før du gendanner telefonen ved hjælp af iTunes.

Sådan bruger du iTunes til afhjælpe en iPhone med sort skærm:
 1. Tilslut din iPhone til din PC eller Mac ved hjælp af et lynkabel eller en USB-ledning
 2. Tryk på knappen Lydstyrke op på siden af din iPhone
 3. Tryk på knappen Lydstyrke ned på siden af din iPhone. Du vil se meddelelsen Opret forbindelse til iTunes på skærmen
 4. Tryk længe på knappen Power / Side indtil du ser Apple-logoet vist på din iPhone skærm
 5. Vent på, at iPhone starter Gendannelsestilstand
 6. Herefter vil du se indstillingen Gendan og opdater, der vises på din PC eller Mac skærm
 7. Hvis den nye iOS-opdatering er tilgængelig, skal du klikke på den for at opdatere din iPhone Hvis opdateringen ikke er tilgængelig, skal du klikke på Gendan og vente på, at gendannelsesprocessen er afsluttet
Sørg for, at din iPhone  hele tiden er tilsluttet under processen. Skulle din iPhone miste forbindelsen, skal du blot tilslutte den igen og starte forfra.

Når din iPhone er gendannet ved hjælp af iTunes, skal problemet med den sorte skærm gerne være løst.

3: Brug FoneGeek til iOS-systemgendannelse

Hvis dit problem endnu ikke er løst, skal der stærkere midler til. Du kan så vælge at prøve et program. FoneGeek iOS System Recovery er et softwareprogram, der er specifikt designet til at rette den frygtede sorte skærm på din iPhone. Hvis de to andre metoder på denne liste ikke virker, kan du overveje at bruge FoneGeek iOS System Recovery. Softwareprogrammet kan løse snesevis af iPhone-softwareproblemer, herunder iPhone med sort skærm, rød skærm, iPhone med frossen skærm og nulstilling af en iPhone uden adgangskode, ansigt eller touch ID. Programmet er derfor tænkt som løsning til mange forskellige iPhone-problemer. Samtidig er programmet utrolig nem at bruge.

Sådan repareres en iPhone med sort skærm a ved hjælp af FoneGeek iOS System Recovery:
 1. Download og installer softwareprogrammet på din PC eller Mac. Start derefter softwaren, og vælg indstillingen Standardtilstand
 2. Tilslut din iPhone til din pc ved hjælp af et lynkabel eller en USB-ledning
 3. Vent til din iPhone får forbindelse. Hvis det sker gå frem til trin nr. 7. Hvis det ikke sker fortsæt med trin nr. 4
 4. Tryk hurtigt på knappen Lydstyrke op og derefter på knappen Lydstyrke ned
 5. Tryk derefter på knappen Power, indtil skærmen bliver sort
 6. Fortsæt med at trykke på Power, indtil du ser Apple-logoet og meddelelsen Opret forbindelse til iTunes, der vises på din  iPhone skærm
 7. Når iPhone er registreret, skal du downloade den nødvendige Firmware-pakke til din iPhone
 8. Begynd at reparere operativsystemet på din enhed. For at gøre dette skal du klikke på Fix Now og herefter bare vente
Softwareprogrammet vil selv angive, når iPhonen er blevet repareret. Når du har fået denne meddelelse, skal du kontrollere, om den sorte skærm er forsvundet fra din iPhone. Hvis problemet endnu ikke er løst, kan du gentage processen, hvor du blot vælger Avanceret tilstand i stedet for Standardtilstand i trin nr. 1.
Nyere Ældre