iPhone genstarter af sig selv - prøv vores fix

En iPhone der bliver ved med at tænde og slukke, kan skyldes problemer med både hardware og software, og mange gange kan det løses uden reparation.

På udkig efter løsninger til, hvorfor en iPhone bliver ved med at tænde og slukke af sig selv, så giver vi her de mest almindelige årsager og og kommer med relevante løsningsforslag.

Hvorfor genstarter en iPhone gentagne gang af sig selv?

Her er de mest almindelige årsager til, at en iPhone tænder og slukker gentagne gange:
 1. Mangelfuld opdatering af iPhone: En meget almindelig årsag til at en iPhone tænder og slukker af sig selv skyldes en softwareopdatering, der ikke er installeret korrekt.
 2. Apps kan skabe problemer: Noget så elementært som en defekt app kan få en iPhone til fejlagtigt at genstarte gentagne gange, og i praksis kan det være fordi en app forårsager dræning af batteriet.
 3. iPhone inficeret med malware: En anden mulig årsag til at en iPhone tænder og slukker af sig selv er, at den pågældende iPhone har været udsat for et malware-angreb og er blevet inficeret med uønsket malware. Det kan være en vandskade, der har ødelagt batteriet, og det kan være at batteriet er så nedslidt, at den manglende strøm forårsager de hyppige genstart.
 4. Defekt iPhone-hardware: Ligesom softwaren kan skabe problemer, så kan defekt hardware også være årsagen til, at en iPhone genstarter gentagne gange af sig selv.

Mulige løsninger på en iPhone der tænder og slukker af sig selv

Der findes en række måder til at løse problemet med en iPhone, der tænder og slukker af sig selv, som vi kigger på her.

1. Gennemtving en genstart af iPhone 

Hvis en iPhone tænder og slukker af sig selv gentagne gange, så kan en mulig løsning være at gennemtvinge en genstart af enheden ved at følge disse trin:
 1. Tryk hurtigt på knappen Lydstyrke op og slip
 2. Herefter tryk hurtigt på knappen Lydstyrke ned og slip
 3. Tryk derefter på tænd / sluk-knappen, og hold den nede, indtil Apple-logoet vises
Metoden virker på iPhone 8 og nyere modeller.

2. Foretag en afladning af batteriet på iPhone

En anden mulig for at løse problemet med en iPhone, der genstarter gentagne gange af selv, er at dræne batteriet for strøm. Dette er især en god løsning, hvis den pågældende iPhone har en tendens til at tænde og slukke af sig selv, når der stadigvæk er strøm tilbage på batteriet. For at foretage en afladning af batteriet skal disse trin følges:
 1. Afvent af den pågældende iPhone slukker på grund af manglende strøm, når batteriet er helt tømt
 2. Tilslut herefter enheden til en oplader
 3. Afvent fuld opladning og se om det har løst problemet

3. Lav en opdatering af iOS

Mange gange kan problemet med en iPhone, der tænder og slukker af sig selv gentagne gange, løse med noget så simplet, som en softwareopdatering af enheden. En softwareopdatering kan indeholde eventuelle fejlrettelser, der mange gange kan løse store og små problemer. For at foretage en softwareopdatering af en iPhone skal disse trin følges:
 1. Tryk på Indstillinger
 2. Vælg Generelt
 3. Tryk på Softwareopdatering
 4. Tilgængelig softwareopdatering så tryk på den og følg instruktionerne

4. Sletning af ubrugte apps

Alt for mange ubrugte apps kan ofte forårsage problemer for en iPhone, da de optager ressourcer. og kan derfor være en medvirkende årsag til, at en iPhone gentarter gentagne gange af sig selv. For at afinstallere en app på iPhone, skal disse trin følges:
 1. På Startskærmen tryk længe på den pågældende app
 2. Vælg Fjern app
 3. Tryk på Slet App
Fra iOS 11 og nyere kan en iPhone automatisk slette ubrugte apps. Funktionen aktiveres sådan her: Indstillinger > App Store > Fjern apps, der ikke bruges.

Alternative løsninger

Hvis igen af vores forslag har løst problemet med den pågældende iPhone tænder og slukker gentagne gange af sig selv, kan der med fordel rettes direkte henvendelse til Apple Support, der måske har en mulig løsning på problemstillingen. Hvis problemet ikke kan afhjælpes i samarbejde med Apple Support, så er der muligvis tale om en iPhone med hardwarefejl, så skal den indleveres til reparation, eller hvis den er gammel, så skal der måske købes en helt ny iPhone.
Nyere Ældre