Kan et Smart TV med AirPlay 2 erstatte mit Apple TV?

Store producenter af Smart TV som Samsung og LG tilbyder Fladskærms TV med understøttelse af AirPlay 2, men kan kvaliteten konkurrere med Apple TV.

Vi har testet mange Smart TV og TV-bokse til streaming, men vi har endnu til gode at prøve en enhed, der overgår Apple TV 4K i streamingkvalitet og funktionalitet.

Nu har vi sat os for at undersøge om et Smart TV med indbygget understøttelse af AirPlay 2 kan konkurrere med et Apple TV 4K, når der kommer til billedkvalitet og funktionalitet.

Hvad AirPlay 2 og hvordan fungerer det?

AirPlay 2 er Apples egen trådløse standard til spejling af indhold fra en Apple enhed til en anden Apple enhed, og har til dato kun fungeret Apple enheder imellem. Her et lille eksempel på, hvordan Apples trådløse teknologi fungerer i praksis: Du har en iPhone med musik, film. billeder, TV-serier eller andet indhold, som du gerne vil spejle til en større skærm. Det kan du så gøre ved at bruge AirPlay 2 sammen med en AirPlay understøttet enhed. På den måde kan du streame indholdet fra din iPhone over til den store skærm.

Sammenligner vi eksempelvis AirPlay 2 med Bluetooth i forbindelse med trådløs streaming af musik til eksempelvis en højtaler, så har Apple Air Play 2 væsentlig mere båndbredde at arbejde med. det betyder, at overførslen via AirPlay 2 derved kan understøtte lydstreamingen i en højere kvalitet end Bluetooth.

Hvorfor Apple TV 4K er et bedre valg end et Smart TV med AirPlay 2

Generelt så er det svært at sammenligne lyd- og billedkvalitet mellem Apple TV 4K og et Smart TV som understøtter AirPlay 2. Dette skyldes flere faktorer. For det første afhænger kvaliteten ofte af prisen på det pågældende Smart TV. For jo højere en pris du betaler for dit Smart TV, jo bedre er billedet og lydkvaliteten. Samtidig betyder en højere prisseddel på dit Smart TV ofte også et bedre WiFi-modul i enheden. Det vil med andre ord sige, at de helt billige Smart TV-modeller fra Samsung og LG og andre producenter generelt har nogle rigtig middelmådige trådløse netværkskort indbygget, som gør TV-streaming til en tung affære. Det betyder også, at vil du gerne opnå en bare nogenlunde ordentlig streaming på et billigt Smart TV med understøttelse af AirPlay 2, så skal du etablere en kablet LAN-forbindelse til din router, så billedet og lyden ikke hakker og er grynet. Allerhelst skal du smide 5.000 kroner eller derover efter et Smart TV med AirPlay 2 for at streamingen af billede og lydt er på et optimalt niveau. hvis vi laver en direkte sammenligning med kvaliteten af streaming via Apple TV 4K.

Hvorfor du skal vælge et Apple TV 4K fremfor et Smart TV med AirPlay 2

Her der nogle oplagte grunde til at vælge et Apple TV 4K fremfor et Smart TV med understøttelse af AirPlay 2:
  • Apple TV 4K virker sammen med din nuværende fladskærm.
  • Apple TV 4K er langt billigere end et Smart TV med AirPlay 2.
  • Apple TV 4K kræver ikke en iPhone eller iPad for at streame indhold.
  • Apple TV 4K kommer med en fjernbetjening der er overlegen.
  • Apple TV 4K har et bedre WiFi-modul til prisen.
Punkterne er generelt selvforklarende, og dog vil vi lige knytte et par kommentarer til fjernbetjeningerne. For der er stor forskel på fjernbetjeningen til Apple TV 4K og fjernbetjeninger generelt til Smart TV. Producenterne af Smart TV har ofte en tendens til at undervurdere betydningen af den medfølgende fjernbetjening, da de har mere fokus på billedkvalitet, lyd og design. Det betyder også, at har du først prøvet en remote til Apple TV 4K og følt hvor godt den ligger i hånden og hvor godt den fungerer, når der skal streames på dit fladskærms TV, så kan det kun beskrives som decideret antiklimatisk at prøve en Smart TV fjernbetjening med gummiknapper og lang vandring i tasterne.

Generelt er TV-fjernbetjeninger ikke noget at skrive hjem om kvalitetsmæssigt og ergonomisk, og vi gætter på, at smider du pengene efter et Smart TV med understøttelse af AirPlay 2, så kommer du udelukkende til at benytte din iPhone som fjernbetjening eller alternativt bliver du så irriteret, at du kommer til at smide penge efter en anden fjernbetjening til dit Smart TV.

Nyere Ældre