Snart slut med Netflix på Apple TV 2. og 3. generation - se vores fix

Se hvordan du stadigvæk kan se Netflix på dit gamle Apple TV, når Netflix stopper med understøtte 2. generation og 3. generation af Apple TV-modeller.

Netflix har netop annonceret, at streaminggiganten ikke længere vil understøtte anden generation og tredje generation af Apple TV-modeller fra 31. juli 2024.

Ifølge oplysninger fra TV 2 dateret den 19/4-2024 så har 269,6 millioner mennesker nu adgang til Netflix. hvilket gør Netflix til verdens største streamingtjeneste målt på antal betalende brugere.

En stor del af de betalende Netflix-brugere kommer fra Danmark, hvor mere end 58 procent af danskerne i 2021 brugte Netflix.

Både lokalt i Danmark og globalt ude i verden, er der stadigvæk et stort antal ældre Apple TV herunder generation 2. og generation 3. aktive, hvor mange enheder benyttes til streaming af Netflix med den officielle Netflix-app til Apple TV.

Mange brugere af de gamle Apple TV-modeller vil derfor blive ramt af, at Netflix ikke længere vil understøtte anden generation og tredje generation af Apple TV-modeller fra 31. juli 2024.

Slut med Netflix-app på Apple TV 2 og Apple TV 3

Når Netflix ikke mere tilbyder support til sin egen app på Apple TV 2 og Apple TV 3, betyder det, at det er slut med sikkerheds- og funktionsopdateringer efter 31. juli 2024. I praksis er Netflix-appen altså stendød efter denne dato til disse gamle Apple TV-modeller, så det ikke mere er muligt at streame Netflix-indhold for brugerne med et af disse Apple TV-modeller ved hjælp af den dedikerede app på TV-boksen.

Netflix fortsætter supporten af Apple TV 4 (HD) og Apple TV 4K

Har du et Apple TV 2. eller 3. generation, er det altså slut med  benytte Netflix-appen på din enhed, hvorimod indehavere af Apple TV 4(HD) og Apple TV 4K kan ånde lettet op, da Netflix forsætter med at understøtte disse Apple TV-modeller, så det stadigvæk er mulig at streame indhold med Netflix-appen.

Skal der investeres i et Apple TV 4K for at se Netflix?

Det helt store spørgsmål er så nu, om det er nødvendigt at investere i et nyt Apple TV 4K for at kunne blive ved med at se Apple TV på sit fladskærms TV? Svaret er nej. Du behøver ikke skrotte dit gamle Apple TV 2 eller Apple TV 3 for at kunne fortsætte med at se Netflix på dit fladskærms TV, og det tager vi et kig på efterfølgende. 

Selvfølgelig er det altid rart med den nyeste hardware også indenfor TV-bokse, men det er ikke strengt taget nødvendigt i denne situation. Har du alligevel lyst til at smide pengene efter et Apple TV 4, kan du spare en del pengene på at købe et brugt Apple TV 4.

Du kan også helt fravælge et Apple TV og vælge at smide pengene efter et smart TV med understøttelse af AirPlay 2. så du kan se Netflix direkte på et fladskærms TV uden at bruge et Apple TV

Sådan ser du Netflix på Apple TV 2. og 3. generation efter den 31. juli 2024

Er du glad for dit gamle Apple TV 2 og Apple TV 3, så kan du faktisk fortsætte med at se Netflix på enheden efter den 31. juli 2024, selvom Netflix har droppet supporten. Der er tale om en helt simpel løsning, som blot kræver en iPhone eller en iPad og dit gamle Apple TV.

Fremgangsmåden er lige ud af landevejen, da du blot skal starte Netflix-appen på din iPhone eller iPad og spejle indholdet fra din enheden til dit Apple TV 2 og Apple TV3 med AirPlay 2. I praksis sker der en skærmdublering af Netflix-indholdet fra din iPhone og iPad, som fremvises på dit fladskærms TV, så du ikke er afhængig af en dedikeret Netflix-app på dit Apple TV.

Skærmdublering med AirPlay på Apple TV 2. og 3. generation

Der findes to måder, som du kan bruge til at aktivere AirPlay 2 på din iPhone og iPad for at lave skærmdublering af Netflix-indholdet til din fladskærm via dit gamle Apple TV. 

Den første og mest simple måde er, at du starter Netflix-appen op på din iPhone eller iPad, og vælger den film eller TV-serie, som du vil streame, hvorefter du trykker på play-knappen i appen. Når streaming af indholdet i Netflix-appen påbegyndes, så trykker du på AirPlay-ikonet i øverste højre hjøne på din iPhones eller iPads skærm, hvorefter du streamer indholdet til dit Apple TV 2. generation eller Apple TV 3. generation. Hvis du ikke tidligere har brugt AirPlay 2 på dit Apple TV, så vil du blive ledt igennem en godkendelsesproces, hvor du ved hjælp af en række tal, skal bekræfte på din primære enhed, da du er ejer at de to enheder og ønsker at koble disse sammen og benytte streame indhold trådløst ved hjælp af AirPlay.

Den anden måde, som du kan bruge til at streame indhold trådløst fra Netflix til dit Apple TV 2. generation og Apple TV 3. generation er ved at aktivere skærmdublering på din iPhone eller iPad. For at streame indhold ved hjælp af funktionen "Skærmdublering" på din iPhone eller iPad, skal du swipe ned af med hånden på din iOS-enhed for at besøge "Kontrolcentret". I "Kontrolcentret" skal du trykke på dit to overlappende firkanter, som er "Skærmdubleringsikonet", hvorefter indholdet på din iPhone eller iPad kun kan ses på dit fladskærms TV efter du har accepteret og trykket på navnet på dit Apple TV på din iPhone og iPad. 

Problemer med AirPlay på dit Apple TV

Oplever du generelt, at AirPlay driller og ikke virker på dit Apple TV, så kan du foretage fejlfinding ved hjælp af vores AirPlay-guide
Nyere Ældre