Få mest muligt ud af din HomePod med disse tips

Sådan får du det meste ud af din Apple HomePod, der kan meget mere end blot at afspille musik.

Du kan bruge en HomePod og en HomePod mini til mere end at spille din yndlings musik på. Listen over funktioner bliver blot længere for hver HomePod-opdatering. Vi har derfor kigget nærmere på, hvad du kan bruge en HomePod fra Apple til. 

Vi giver dig også svar på, hvor mange HomePods du egentligt kan parre sammen på én gang.

Apple HomePod og nærmeste konkurrenter

Apple HomePod er et smart højttalersystem, som udover at levere højkvalitetslyd også er dybt integreret i hele Apples univers. Det vil sige, at du kan kommunikerer direkte med højttalerne og styrer dem ved hjælp af andre enheder fra Apple, som eksempelvis din iPhone eller iPad. Den fremtrædende design og de tekniske specifikationer gjorde allerede HomePod til en betydningsfuld spiller på markedet for smart højttalere, da den blev introduceret tilbage i 2017.

En helt central aspekt af HomePod er dens integration med Siri. For denne integration tillader nemlig, at du kan interagerere med højttaleren ved hjælp af stemmestyring. På den måde er det muligt for dig at starte Apple Music, få nyheder og vejruddrag og mange andre opgaver, alle ved bare at bede Siri om det

HomePod modellerne fra Apple er i direkte konkurrence med Google Home og Amazon Echo. Google Home er en serie af smart højttalere produceret af Google, som også er integreret med en stemmeassistent, nemlig Googles stemmesprogassistent, Google Assistant. Amazon Echo er en serie af smart højttalere, der er produceret af Amazon. Ligesom med Apple Homepod og Google Home, er Echo højttalerne også integreret med en stemmeassistent, nemlig Amazons stemmesprogassistent, Alexa.

En hel klar fordel ved HomePod højttalerne fra Apple er, at der løbende kommer nye funktioner til, hver gang Apple kommer med opdateringer hertil. Vi har derfor valgt at samle nogle af de bedste tips til, hvordan du får mest muligt ud af din HomePod.

Funktioner i HomePod

Når du først har sat din HomePod op, medfølger der en lang række funktioner, du kan bruge med din nye Apple højttaler højttalere. Blandt andet kan du få din HomePod eller HomePod mini til at:
 • Afspille musik fra Apple Music. Du kan med fordel bruge forskellige Siri-kommandoer, når du ønsker at afspille bestemte sange, album, kunstnere. Du kan også bede Siri om at give dig oplysninger om kunstneren eller til at "afspille andre sange som denne", når du spiller musik på din HomePod. Men det er ikke kun via Apple Music, at du kan afspille din yndlingsmusik. Du kan nemlig også vælge at afspille musik, du har købt i iTunes Music Store eller som du har i dit iCloud-musikbibliotek. Du kan også høre musik fra tredjepartsmusiktjenester, som du har et abonnement på. Blandt andet kan du vælge at streame Spotify fra din iPhone til din HomePod højttaler via AirPlay.
 • Afspille alt, hvad du gerne vil høre ved hjælp af AirPlay fra enten din iPhone, iPad eller Mac. Du kan nemlig fra andre Apple enheder streame indhold, bl.a. nyheder og podcasts, til din HomePod via Airplay. for at streame det til HomePod.
 • Samarbejde som stereopar. Denne mulighed blev tilgængelige via en softwareopdatering helt tilbage i 2018. Det vil sige, at du hvis du har flere HomePods kan du vælge at parre dem og derved oprette et stereopar eller endda oprette et lydsystem i flere rum. Vi kommer ind på, hvordan du gør senere.
Men det er ikke det eneste, du kan bruge din Homepod til. For du kan nemlig også bruge følgende funktioner på den smarte højttaler fra Apple:
 • HomePods kan sammen med andre Apple-gadgets bruges som samtaleanlæg. Derved kan du ved hjælp af højttalerne kommunikere med andre folk rundt om i hjemmet.
 • Både HomePod og HomePod mini har en indbygget sensor. Derfor kan dine Apple højttalere fortælle dig både temperaturen og fugtigheden i det rum, de står i.
 • HomePod højttaleren har en indbygget lydgenkendelsesfunktion, der gør den i stand til at genkende, hvis en røg- og kuliltealarm er aktiveret. Derfor kan du få din HomePod til at sende dig advarsler fra din røgalarm.
 • Du kan også bruge din HomePod til at konfigurer automatiseringer, så en enkelt kommando kan udløse en række hændelser. Som eksempel kan nævnes, at du ved at sige "Godnat" til Siri via din HomePod kan konfigurere et samarbejde mellem Siri og din HomePod, der gør. at der bliver slukket for dit fjernsyn og lyset. For du kan nemlig konfigurere tilbagevendende hjemmeautomatiseringer bare ved hjælp af din stemme, Siri og din HomePod.
 • Du kan også vælge at bruge Apples Find-tjeneste til at finde en forlagt iPhone eller endda til at finde din familie eller venner blot ved at spørge Siri på din HomePod.
 • Du kan også vælge at foretage og modtage telefonopkald på en HomePod. I forlængelse heraf, kan du naturligvis også vælge både at få læst dine beskeder højt, samt at svare på dem via Siri og din HomePod.
 • Apples HomePod kan også genkend stemmerne på helt op til seks familiemedlemmer. Så den kan kende forskel på, hvem der beder om hvad.
 • Du kan også bruge din HomePod som en forlængelse af eksempelvis din iPhone. For via samarbejdet med Siri, kan du få din HomePod til at angive alarmer, foretage søgninger på internettet og give dig svar på dine spørgsmål som, hvordan bliver vejret i morgen eller hvad skal der til at for lave en pizza.

Hold din HomePod opdateret

Hvis du gerne vil være sikker på, at du altid har adgang til at kunne bruge de nyeste funktioner på din HomePod skal du sørge for altid at holde den opdateret. For der bliver hele tiden tilført nye funktioner o forbindelse med at Apple udsender en opdatering.

Hvis du gerne vil sikre, at du har den nyeste version af HomePod softwaren kan du følge disse trin:
 1. Åbn appen Hjem på din iPhone
 2. Tryk på ikonet i øverste højre hjørne
 3. Tryk på Hjemindstillinger
 4. Rul ned til Softwareopdatering
 5. Står det på Automatisk behøver at gøre noget, da din HomePod opdateres automatisk
 6. Hvis ikke, skal du trykke på Softwareopdatering og vente, mens den søger efter opdateringer
 7. Hvis der er en opdatering tilgængelig, skal du klikke på Detaljer
 8. Klik på Download og følg instruktionerne
Nu er din HomePod højttaler fuldt opdateret og kan benytte alle de nyeste funktioner.

Så mange HomePods kan du parre sammen

Hvis du har flere HomePods, kan det være en fordel for dig, at du kan parre dem sammen. Den smart funktion Stereo Pair, lader dig nemlig koble dine HomePods sammen, så du kan få en endnu bedre lydoplevelse hjemme i stuen - eller hvad rum du end vælger at bruge dem i. Men selvom du måske har investeret i et helt hav af HomePods og HomePods mini, kan du ikke bare koble dem alle sammen på én gang. Der er desværre begrænsninger på, hvor meget du kan udfolde dig på dette punkt. 

Der kan nemlig kun kobles to HomePods sammen på en gang. Det er også grunden til, at funktionen på din HomePod hedder Stereo Pair. Du kan nemlig vælge at bruge to HomePods sammen som et HomePod-stereopar. Du skal dog også være opmærksom på, at det skal være et par af samme model. Du kan derfor vælge imellem at danne par mellem to HomePod mini højttalere, to HomePod højttalere (1. generation) eller to HomePod højttalere (2. generation). Du kan ikke kombinere modellerne på kryds og tværs. Ligesom på et mere traditionelt stereoanlæg, vil dine højttalere nu splitte lyden mellem sig, så den ene højttalere er en venstre kanal for lyden mens den anden er en højre kanal for lyden. På den måde kan du opnå stereoeffekten og derved få en mere omsluttende lyd. 

Hvis du vælger at parre to HomePods sammen til et stereopar, skal du sørge for, at begge højttalere tildeles det samme rum i appen, hvor du styrer det hele på enten din iPhone eller din iPad.

Sådan oprettes et HomePod stereopar

Som nævnt ovenfor kan du oprette et HomePod stereopar, hvis du har to ens modeller HomePod, der er tildelt samme rum i appen. Hvis du gerne vil parre dine HomePod højttalere sammen og danne et stereopar, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn appen Hjem på den iPhone eller iPod, du styrer din HomePod fra
 2. Tryk på en HomePod i appen
 3. Tryk på knappen Indstillinger
 4. Tryk på Opret stereopar
 5. Følg instruktionerne på skærmen
Nu vil dine HomePod højttalere være parret sammen og spille i stereo. Den ene HomePod højttaler vil afspille lyden i venstra kanal, mens den anden vil afspille lyden i højre kanal. Placer dine HomePods då du bliver tilfreds med lyden i det rum, hvor du har valgt at placere dem. Hvis du gerne vil bytte om på, hvilken HomePod, der afspiller venstre kanal og højre kanal, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn appen Hjem på den iPhone eller iPod, du styrer din HomePod fra
 2. Tryk på de parrede højttalere i appen 
 3. Tryk på knappen Indstillinger
 4. Tryk på Lydindstillinger
 5. Følg instruktionerne på skærmen
Nu kan du selv indstille højre og venstre kanal på dine HomePod højttalere.

Sådan opløses et HomePod stereopar

Hvis du har fortrudt eller ikke længere har behov for, at dine HomePods skal arbejde sammen som et stereopar, kan du heldigvis også nemt og hurtigt opløse samarbejdet igen. Det kan du gøre på følgende måde:
 1. Åbn appen Hjem på den iPhone eller iPod, du styrer din HomePod fra
 2. Tryk på de parrede højttalere i appen 
 3. Tryk på knappen Indstillinger
 4. Tryk på Ophæv tilbehørsgruppe
Nu vil dine HomePod højttalere ikke længere arbejde sammen som et stereopar, men i stedet være to individuelle og særskilte højttalere.
Nyere Ældre