Vejledning til FaceTime-gruppeopkald

Vi viser dig i vores guide, hvordan du FaceTimer med flere personer ad gangen på din iPhone, iPad og Mac.

Nogle gange kan der være behov for, at du mødes med flere personer, når der skal planlægges eller blot hyggesnakkes. Derfor er det også smart, at du kan lave et decideret gruppeopkald, når du bruger FaceTime på din iPhone.

Vi har lavet en lille vejleding til, hvordan du kan FaceTime mere end én person ad gangen. Vi viser dig også, hvordan du nemt kan tilføje flere personer til et igangværende FaceTime-opkald.

Krav til FaceTime-gruppeopkald

Der kan være mange grunde til, at du har behov for at lave et gruppeopkald. Ligegyldigt om det er arbejdsrelateret eller opkaldet er af en mere privat karakter, er FaceTime nemt at bruge. Du kan nemlig lave opkald med FaceTime ligegyldigt om du vælger at bruge din iPhone, din Mac eller din iPad.

Hvis du gerne vil deltage i eller starte et FaceTime-opkald med mere end én person, kræver det dog lidt af dine Apple enheder. 

For det første kræver det, at du er logget ind med dit Apple ID på enheden. Derudover skal denne være tilsluttet en aktiv internetforbindelse. Men for at kunne foretage et opkald til flere personer, skal følgende også være opfyldt:
 • Hvis du vælger at bruge din iPhone, skal du have en iPhone 6s eller nyere model. Samtidig skal din iPhone være opdateret til iOS 12.1.4 eller nyere version.
 • Vælger du har bruge din iPad, skal du bruge en iPad Pro, iPad Air 2, iPad (5. generation), iPad mini 4 eller nyere model. Det kræver ligeledes, at din iPad er opdateret til iPadOS 13 eller nyere version.
 • Du kan også vælge at foretage dit FaceTime-opkald på din Mac. Det kræver, at din Mac er opdateret til macOS 10.14.3 eller en nyere version. Derudover kræver det, at din Mac har en indbygget eller ekstern mikrofon samt et fungerende kamera.
Hvis dine Apple enheder opfylder dette, kan du sagtens foretage et gruppeopkald via FaceTime.

Sådan laver du FaceTime-gruppeopkald

Der er flere måder, du kan gribe det an på, hvis du gerne vil starte et gruppeopkald via FaceTime. For du kan både vælge at starte med at udvælge deltagerne til dit gruppeopkald inden selve samtalen begyndes, men du kan også vælge at tilføje deltagere undervejs i et eksisterende opkald. Du kan både vælge at foretage et FaceTime-opkald direkte i appen FaceTime, men du kan også vælge at gå via appen Beskeder.

Du kan vælge helt op til 32 deltagere i opkaldet, hvis du får behov for det. Vi har herunder lavet en lille guide til dig, når du gerne vil starte et gruppeopkald via FaceTime.

FaceTime-gruppeopkald på iPhone og iPad

Det er ofte nemt og hurtigt at starte en FaceTime-samtale på din iPhone, da du oftest har den lige ved hånden alligevel. Derfor vil vi starte med at guide dig til, hvordan du opretter en FaceTime-samtale med mere end én person, når du bruger din iPhone. Det er nemt at gå til, da du kan gøre det direkte inde i appen på din iPhone. Det giver dig et godt overblik og du kan i ro og mag lave en liste over deltagerne i samtalen, inden du ringer op.

Du skal blot gøre følgende, for at lave et gruppeopkald på FaceTime med din iPhone:
 1. Åbn FaceTime-appen på din iPhone
 2. Tryk på knappen Ny FaceTime
 3. Udvælg de kontakter, du vil føje til FaceTime-gruppeopkaldet. Du kan også vælge at indtaste mail-adressen eller telefonnummeret på de personer, du vil tilføje
 4. Når du har valgt deltagerne, skal du trykke på FaceTime-knappen over tastaturet for at starte opkaldet
Nu er gruppeopkaldet klar og alle de inviterede deltagere bliver ringet op. Hvis du ønsker at bruge din iPad i stedet for din iPhone, er det samme fremgangsmåde du skal bruge.

FaceTime-gruppeopkald på Mac

Det kan også være, at du i stedet for at starte FaceTime-opkaldet på din iPhone hellere vil bruge din Apple computer. Det kan også sagtens lade sig gøre. Vi vil her give dig guide dig til, hvordan du opretter en FaceTime-samtale med mere end én person, når du bruger din Mac. Igen gør det sig gældende, at du i ro og mag kan lave en liste over deltagerne i samtalen, inden du ringer op.

Du skal blot gøre følgende, for at lave et gruppeopkald på FaceTime med din Mac:
 • Tryk på tasterne CMD + Space for at åbne Spotlight Search, skriv FaceTime, og åbn FaceTime-appen
 • Klik på Ny FaceTime, som du finder i øverste venstre hjørne
 • Et lille vindue med titlen Ny FaceTime åbnes.
 • Søg efter de kontakter, du vil føje til gruppeopkaldet. Her kan du også vælge at mailadressen eller telefonnummeret på de personer, du vil tilføje
 • Når du har valgt deltagerne, skal du trykke på FaceTime-knappen nederst til højre i dialogboksen for at starte opkaldet.
Nu er gruppeopkaldet klar og alle de inviterede deltagere bliver ringet op. 

FaceTime-gruppeopkald via appen Beskeder

Som nævnt tidligere, er det ikke kun ved at gå direkte ind i FaceTime appen, at du kan foretaget et gruppeopkald. Du kan nemlig også vælge at bruge appen Beskeder i stedet for. På samme måde som i metoden beskrevet ovenfor, kan du i ro og mag udvælge de personer, du gerne vil have, der skal deltage i FaceTime-gruppeopkaldet.

Du skal blot gøre følgende, for at lave et gruppeopkald på FaceTime med appen Beskeder på din iPhone:
 1. Åbn appen Beskeder på din iPhone
 2. Naviger til den gruppesamtale, hvor du vil foretage et FaceTime-opkald
 3. Tryk på FaceTime-ikonet (videokamera) øverst i højre hjørne
 4. Du kan nu vælge mellem FaceTime Audio og FaceTime Video
Hvis du gerne vil starte dit FaceTime-gruppeopkald på din Mac eller iPad i stedet for din iPhone, er fremgangsmåden den samme, da det stadig er appen Beskeder, du bruger.

Tilføj en person til et FaceTime-opkald

Det kan også være, at du ikke har startet ud med at invitere flere deltagere til et gruppeopkald på FaceTime, men i stedet har startet en samtale op, hvor du efterfølgende gerne vil tilføje en eller flere personer til den eksisterende samtale. Det kan du heldigvis også gøre. Vi guider dig herunder til, hvordan du kan tilføje en eller flere personer til et FaceTime-opkald.

Tilføj en person til FaceTime-opkald på iPhone

Har du allerede gang i en eksisterende FaceTime-samtale på din iPhone, kan du sagtens invitere flere personer til at deltage i denne samtale. Det kan du gøre på følgende måde:
 1. Under et igangværende opkald skal du trykke på skærmen så den viser alle kontrollerne
 2. Tryk på i-knappen, som du finder i øverste højre hjørne
 3. Tryk på indstillingen og vælg Tilføj personer
 4. Søg efter kontakten, og tryk på den
 5. Til sidst skal du trykke på knappen Tilføj personer over tastaturet for at tilføje personen til opkaldet
Hvis du i stedet bruger din iPad til FaceTime-samtalen og gerne vil tilføje yderligere personer hertil, er fremgangsmåden den samme.

Tilføj en person til FaceTime-opkald på Mac

Det kan også være, at du i stedet har gang i en eksisterende FaceTime-samtale på din Mac. Her kan du også invitere flere personer til at deltage i samtalen. Det kan du gøre på følgende måde:
 1. Under et igangværende opkald skal du klikke på knappen Sidebjælke, som du finder i nederste venstre hjørne
 2. I indholdsoversigten skal du klikke på knappen Tilføj personer
 3. Et lille vindue med titlen Tilføj personer åbnes
 4. Søg her efter den kontakt, du vil føje til opkaldet, og klik på den. Du kan også indtaste mailadressen eller telefonnummeret på den person, du vil føje til opkaldet.
 5. Tilføj så mange personer, som du vil.
 6. Klik til sidst på knappen Tilføj nederst i vinduet.
Nu kan du fortsætte med et gruppeopkald i FaceTime på din Mac.

FaceTime på tværs af enheder

Selvom FaceTime er udviklet af Apple er det ikke kun Apple enheder, der kan være med i FaceTime-opkald. Derfor vil FaceTime ikke begrænse dig, hvis du har behov for at deltage i en videokonference med enten Android- og Windows-brugere. Disse brugere kan dog ikke få en dedikeret FaceTime app, men de kan godt modtage FaceTime-links og derved deltage i møder via deres browser. 

Tilføj en Android- og Windows-bruger til et FaceTime-opkald

Hvis du gerne vil føje en deltager til et FaceTime-opkald, skal du ikke være nervøs for, om deres enheder spærrer ben for dette. For du kan nemlig invitere deltagere, uanset hvilken mobil eller computer, de bruger, på følgende måde:
 1. Tryk på skærmen under et igangværende opkald, og den viser alle kontrollerne
 2. Tryk nu på i-knappen i øverste højre hjørne
 3. Tryk på indstillingen Del link
 4. Tryk på indstillingen Kopier, og du kan dele linket ved hjælp af alle apps eller tjenester. Alternativt kan du også dele linket direkte ved at trykke på Siri-forslag
Nyere Ældre